واقعیت افزوده (AR) چیست؟
تکنولوژی واقعیت افزوده (AR) یک نسخه پیشرفته از دنیای فیزیکی واقعی است که از طریق استفاده از عناصر بصری دیجیتال، صدا، یا سایر محرکهای حسی به دست میآید و از طریق فناوری ارائه میشود. واقعیت افزوده یک تکنولوژی رو به رشد در میان شرکتهایی است که به طور خاص در محاسبات موبایلی و اپلیکیشنهای تجاری فعالیت دارند.
در میان افزایش جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها، یکی از اهداف اصلی واقعیت افزوده برجستهکردن ویژگیهای خاص دنیای فیزیکی، افزایش درک آن ویژگیها و سهول دستیابی به نظرات هوشمندانه و در دسترس است. که میتواند بر روی اپلیکیشنهای دنیای واقعی اعمال شود. چنین دادههای مهمی میتواند به به شرکتها در تصمیمگیری و به دستآوردن بینشی در مورد این که مصرفکننده چگونه پول خود را خرج میکند، کمک کند. در این مطلب از زرد نیوز به بررسی این تکنولوژی خواهیم پرداخت.
نکات مهم
- واقعیت افزوده (AR) شامل قراردادن اطلاعات بصری، شنیداری یا حسی دیگر در دنیای واقعی است تا تجربه فرد را بهتر کند.
- خرده فروشان و سایر شرکتها میتوانند از واقعیت افزوده برای تبلیغ محصولات یا خدمات، راه اندازی کمپینهای بازاریابی جدید و جمع آوری دادههای منحصر به فرد کاربر استفاده کنند.
- برخلاف واقعیت مجازی که محیط سایبری خود را ایجاد میکند، واقعیت افزوده به دنیای موجود میافزاید.
آشنایی با واقعیت افزوده
واقعیت افزوده همچنان در حال توسعه است و در میان طیف گستردهای از اپلیکیشنهای دیگر فراگیرتر میشود. از زمان شکل گیری این تکنولوژی، بازاریابان و شرکتهای فناوری مجبور بودهاند با این تصور مبارزه کنند که واقعیت افزوده چیزی بیش از یک ابزار بازاریابی نیست. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرفکنندگان شروع به کسب سودهای ملموس از این فناوری کردهاند. و از آن به عنوان بخشی از فرآیند خرید خود یاد میکنند.
برخی از کارشناسان مدتهاست که معتقدند دستگاههای پوشیدنی (wearable gadgets) میتوانند پیشرفتی برای واقعیت افزوده باشند. گوشیهای هوشمند و تبلتها بخش کوچکی از حجم کاربران احتمالی را نشان میدهند، اما برای مثال، عینکهای هوشمند ممکن است پیوند کاملتری بین دنیای واقعی و مجازی ایجاد کنند، البته اگر آنقدر توسعه پیدا کنند که همه کاربران آن را بپذیرند.
نمونههایی از واقعیت افزوده
برخی از اولین استفاده کنندگان این تکنولوژی در بخش خردهفروشی، فناوریهای واقعیت افزوده را طوری طراحی توسعه دادهاند که منجر به بهبود تجربه خرید مصرفکننده خواهد شد. واقعیت افزوده در اپلیکیشنهای خرید فروشگاهها گنجانده شده است، که به مصرفکنندگان اجازه میدهد به خوبی ببیند که محصولات مختلف در محیطهای مختلف چگونه به نظر میرسند. به عنوان مثال، هنگام خرید مبلمان، مشتری دوربین را به سمت اتاق مناسب میگیرد و تصویر محصول (یا آن مبل) در اتاق مورد نظر ظاهر میشود.
مزایای واقعیت افزوده میتواند به بخش مراقبتهای بهداشتی نیز گسترش یابد. این فناوری در اینجا میتواند نقش بسیار بیشتری ایفا کند. اپلیکیشنهای واقعیت افزوده به کاربران این امکان را میدهند که وقتی دستگاه تلفن همراه خود را روی تصویر مورد نظر میبرند، تصاویر سهبعدی و بسیار دقیق از سیستمهای مختلف بدن را ببینند. این استفاده از واقعیت افزوده به یک ابزار یادگیری قدرتمند برای آموزش متخصصان پزشکی تبدیل شده است.
واقعیت افزوده در مقابل واقعیت مجازی
واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اغلب با هم اشتباه گرفته میشوند، بنابراین بیایید ببینم چه تفاوتی باهم دارند. این تکنولوژی از محیط واقعی موجود استفاده میکند. و اطلاعات مجازی (یا حتی یک دنیای مجازی) را روی آن قرار میدهد تا تجربه کاربر بهتر شود. به عنوان مثال، بازی پوکمون گو Pokémon Go) را در نظر بگیرید. در این بازی کاربران در محلههای واقعی خود به دنبال شخصیتهای متحرکی و کارتونی هستند که در موبایل یا تبلت خود ظاهر می شوند. همچنین در لیگ بیس بال آمریکا، بخشکنندگان بازیها از فناوری واقعیت افزوده برای تجزیه و تحلیل بهتر بازیها استفاده میکنند.
در مقابل، واقعیت مجازی کاربران را در یک محیط کاملاً متفاوت غوطه ور میکند. که معمولاً یک محیط مجازی است که آن را رایانهها ایجاد و ارائه میکنند. به عنوان مثال، کاربران واقعیت مجازی ممکن است در یک صحنه متحرک یا یک محیط دیجیتال غوطه ور شوند. واقعیت مجازی همچنین میتواند برای عکاسی از یک مکان واقعی و جاسازی آن در یک اپلیکیشن مرتبط استفاده شود. از طریق یک هدست واقعیت مجازی، شما میتوانید در ایتالیا طوری قدم بزند که انگار واقعاً آن جا هستید.
دیدگاهتان را بنویسید