طراحی سایت یا وب دیزاین به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی برای اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن شرکت گفته میشود. در واقع طراحی وب سایت یک روند میباشد که از لایهسازی صفحات وب ، تولید محتوا، رعایت اصول سئو و طراحی گرافیکی است.
در ادامهی این مقاله همراه ما باشید.
طراحی وب سایت چیست؟
با رشد هر روزه استفاده از اینترنت و فضای مجازی میشود گفت که اینترنت به نوعی یکی از اعضای خانواده برای کاربران شده است. برای بهره بردن از این جامعه مجازی ما نیاز به تولید وب سایت و طراحی وب سایت داریم. طراحی وب سایت فرآیند جمع آوری ایدهها و تنظیم زیبایی شناسی و اجرای آنهاست که با هدایت قواعد خاصی برای یک هدف خاص انجام میشود.

تاریخچه
مخترع وب (تیم برنزلی) با به راه انداختن اولین وب سایت در سال 1991 نام خودشان را به عنوان اولین سازنده وب در تاریخ ثبت کردند. در اولین وب سایت ساخته شده از ابر متن و ارتباط برای ارسال ایمیل استفاده شده بود. در آن هیچ گونه تصویر و گرافیک و حتی رنگبندی به کار نرفته بود. سایتها به همین شکل ساخته میشدند تا اینکه مرورگرهای پیشرفتهتری آمدند. در ادامه با روی کار آمدن زبانهای جاوا اسکریپت و html رفته رفته سایتها شکل بهتری پیدا کردند و از گرافیک بیشتری برخوردار شدند.
پیشرفت سایتها
شرکت مایکروسافت در سال 2000 میلادی با معرفی اولین نسخه از مرورگر اینترنت اکسپلور برای سیستم عامل مک، یک انقلاب بزرگ در مرورگرهای اینترنتی و طراح اینترنتی به راه انداخت. اولین مرورگری که به صورت کامل از تصاویر با فرمت png پشتیبانی میکرد هم، همین مرورگر بود.
وظایف
وظایف یک دیزاینر به اینکه مسئولیت طراحی و ساخت کدام قسمت از سایت را دارد، وابسته است. برای اینکه یک سایت حرفهای به راه اندازیم، به دو گروه و یا دو شخص نیاز داریم. یک تیم برای طراحی شکل و ظاهر سایت و یک تیم برای طراحی کدهای سرور و کدهایی که قابل دیدن برای کاربران نیستند.

مراحل وب دیزاین
وب دیزاین یا طراحی وب شامل چهار مرحله است:
مرحله اول: طراحی وایر فریم
در ابتدا با توجه به نوع سایت و نیازهای مشتری، یک نمای کلی از سایت را باید طراحی کنیم. این نما یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان عناصر مختلف را شامل میشود.
مرحله دوم: طراحی گرافیک سایت
بعد از اینکه مشخص کردیم عناصر سایت کجا قرار بگیرند باید به طراحی سایت بپردازیم. در این مرحله با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی و با استفاده از نرم افزارهای مخصوص گرافیک سایت و رنگبندی طراحی میشود.
مرحله سوم: کدنویسی و برنامهنویسی
در این مرحله از راههای متفاوتی با توجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، میتوان برای مدیریت سایت استفاده کرد. تصمیم گیری در این بخش بر پایه نیاز مشتری و هزینهها انجام میشود. سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامه نویسی.
مرحله چهارم: راهاندازی سایت
در آخرین مرحله بعد از تهیه یک هاست و نام دامنه مناسب، سایتمان را پیکربندی میکنیم و در دسترس همگان قرار میدهیم.
دستهبندی سایتها
سایتها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند.
- سایتهای ایستاتیک یا ایستا: در ایستاتیک مطالب و محتویات سایت فقط یک بار جمعآوری شده و هر کدام از صفحات سایت به صورت جداگانه طراحی و بارگذاری میشوند. در این سایتها هر تغییری باید به وسیله طراح و کارشناس سایت انجام شود. معمولا هم این مدل برای طراحی وب سایتهای معرفی که تا مدتها محتوایشان تغییری نمیکند استفاده میشود.
- سایتهای دینامیک یا پویا: سایت پویا به تغییر مداوم محتوا نیاز دارد. در سایتهای داینامیک برنامهنویس بک اند، وظیفه پویا سازی وب سایت را بر عهده دارد و باید اسکریپتی را طراحی کند که سایت همیشه و به طور کامل پویا باشد.

عناصر طراحی وب
طراحی وب بسیاری از عناصر بصری کلیدی را شامل میشود، مانند:
- چیدمان: در دنیای وب یکی از اهداف اصلی کمک به بازدید از اطلاعات مد نظر در یک نگاه میباشد. شامل حفظ تعادل، سازگاری و یکپارچگی طرح میشود.
- رنگ: انتخاب رنگ به هدف و مشتری وابسته است. شخصیت شناسی فرد یا برند یک سازمان را با استفاده از رنگها در وب منتقل کنید.
- گرافیک: گرافیک میتواند شامل عکس، لوگو، کلیپ آرت یا آیکون باشد که همه آنها سبب قویتر شدن طراحی وب میشوند.
- فونتها: استفاده کردن از فونتهای متفاوت میتواند سبب افزایش طراحی وب سایت شود.
- محتوا: محتوا و طراحی میتوانند با یکدیگر همکاری کنند تا از طریق تصاویر و متن پیام را افزایش بدهند. متنی که مینویسید باید مفید و مرتبط باشد تا خواننده را گیج نکند و آن چیزی را که میخواهد در اختیارش بگذارد تا در سایت بماند. محتوا باید شامل کلمات کلیدی مرتبط باشد و برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد.
مشاغل مرتبط با آن
از مهمترین مشاغلی که با طراحی سایت در ارتباط هستند میتوان گرافیست، متخصص دیجیتال مارکتینگ، متخصص تولید محتوا، متخصص سئو و طراح رابط کاربری را نام برد.

هزینه این کسب و کار
هزینه دامنه یا آدرس سایت:
آدرس سایت به صورت سالانه یا پنج ساله اجاره داده میشود و تا وقتیکه اجاره آن را پرداخت کنید به شما تعلق دارد.
برای یک سایت یک هاست امن و قابل اعتماد بسیار اهمیت دارد. هاست یک سرور به صورت شبانه روزی به شبکه جهانی اینترنت متصل است و هر کس در هر لحظه از شبانه روز با وارد کردن آدرس سایت میتواند به محتوای ارائه شده دسترسی پیدا کند. یک هاست خوب از ماهیانه ده هزار تومان تا بیشتر از صد هزار تومان میتواند هزینه داشته باشد.
هزینه طراحی وب سایت:
عواملی مثل مهارت طراح، تکنیک طراحی، امنیت طراحی در تعیین قیمت طراحی سایت اهمیت دارد. برای این مورد قیمت از صد هزار تومان تا ده میلیون تومان به وسیله طراحان در نظر گرفته میشود.
هزینه تولید محتوا:
تولید محتوا در موفق شدن یک سایت اهمیت بسیاری دارد. قیمت دادن در این بخش با توجه به سابقه و توانایی کارشناس تولید محتوا تفاوت دارد.
هزینه سئو سایت:
سئو داخلی یک سایت بنا به نوع قالب، حجم و نوع تولید محتوا، زبان برنامهنویسی هزینههای مختلفی را در بر میگیرد. هزینهای حدود دویست و پنجاه هزار تومان تا سه میلیون برای سئو داخلی سایت تومان لازم میباشد.
هزینه پشتیبانی:
هر سایت بسته به نوع فعالیتی که انجام میدهد به پشتیبانی متفاوتی نیاز دارد. هزینه پشتیبانی یک سایت از مهمترین هزینههایی میباشد که باید برآورد شود. برای پشتیبانی یک سایت با توجه به حجم و نوع فعالیت، هر ماه حدود دویست و پنجاه هزار تومان تا یک میلیون تومان هزینه دارد.
با تشکر از شما که در این مقاله از زرد نیوز ما را همراهی کردید.
دیدگاهتان را بنویسید