هر شخصی میتواند در کنار تمام ویژگیهای دوست داشتنی و جذابی که دارد، یک سری ویژگی بد و به قولی رومخی داشته باشد که باعث اذیت کردن آدمهای اطرافش شود. اگر این شخص دوست پسر شما باشد، این ویژگی قطعا بیشتر روی شما تاثیر خواهد گذاشت. حال اگر آن ویژگی بدی که دارد حسادت باشد، باید در مقابل آن شما چه کنید؟ با دوست پسر حسود باید چگونه رفتار کنید؟
برخی دخترها غیرتی شدن و حسادت ورزیدن دوست پسرشان برایشان جذاب است. اما شاید این ویژگی تا حدی برای دختران جذاب باشد و زمانی که باعث شود، دختر از روابط دیگرش بازبماند و دست بکشد، احتمالا دیگر جذابیتی نخواهد داشت و دختر به دنبال راهی برای رهایی از آن خواهد بود.
آیا شما هم از آن دسته از دخترهایی هستید که بخاطر حسادت بیش از حد دوست پسرتان با رابطهتان دست و پنجه نرم میکنید؟ برای مثال اجازه نمیدهد با دوستانتان بیرون بروید؟ یا دوست ندارد که با پسرهای دیگر که با آنها همکار یا دوست معمولی یا حتی فامیل هستید، صحبت کنید؟ آیا او همیشه به شما مشکوک است و به وفاداری شما شک دارد؟ در اینصورت حتما این مطلب را تا انتها بخوانید. زیرا ما قصد داریم در این مطلب 10 روش رفتاری برای رفتار با دوست پسر حسود را به شما بیاموزیم.

دلایل حسادت کردن دوست پسر
در حالت کلی حسادت سالم نیست و بودن در کنار شخص حسود برای فرد میتواند امری سمی باشد. بنابراین، افراد حسود باید از مشکلات خود آگاه باشند و با کمال میل رفتار خود را تغییر دهند.
دلایل مختلفی وجود دارد که یک پسر نسبت به روابط دیگر دوست دخترش حسادت میورزد.
تجربه خیانت دوست دختر
اولین دلیلی که میتواند یک دوست پسر را به حسادت کردن تحریک کند، این است که یکبار مچ دوست دختر خود را حین خیانت کردن گرفته باشد. یا به طریقی متوجه خیانت او شده باشد یا به او شک کرده باشد. بنابراین نمیتواند به او اعتماد کند. و تا دوست دخترش با یک پسر دیگر صحبت میکند، باعث میشود پسر حسادت کند و در رابطهی دختر، مشکل ایجاد کند. در این مورد باید بدانید که پسر در معرض آسیب و تجربه دردناکی قرار گرفته است. به همین دلیل به راحتی نمیتواند دوباره اعتماد کند و حسادت را کنار بگذارد.
پیشنهاد میکنیم مطلب چگونه یک دوست دختر خوب باشیم؟ را مطالعه کنید.
پایین بودن اعتماد به نفس پسر
دومین دلیلی که باعث حسادت کردن پسرها میشود به احساسات درونی خودشان برمیگردد. یک پسر ممکن است اعتماد به نفس پایینی داشته باشد، به همین دلیل احساس عدم امنیت در رابطه داشته باشد. بنابراین از اینکه دوست دخترش او را ترک کند، مدام میترسد و حتی به صحبت عادی و معمولی عشقش با پسران دیگر نیز، حسادت میورزد.
ترس از کارما
سومین دلیلی که کمتر ممکن است پیش بیاید این است که خود پسر به دوست دخترش قبلا خیانت کرده باشد و حالا از کارما بترسد. یعنی بترسد به دلیل خیانتی که به او داشته، کائنات باعث شوند دختر نیز همین کار را با او انجام دهد. بنابراین هر آن منتظر خیانت او خواهد بود و همین باعث حسادتهای گاه و بی گاه او به روابط دوست دخترش میشود.
پارانوئید

چهارمین دلیل نیز میتواند این موضوع باشد که ممکن است فرد دارای اختلال رفتاری پارانوئید باشد.
در اختلال رفتاری پارانوئید، شخص با شک زیادی رفتار و اعمال دیگران را تفسیر و برداشت میکند. وی رفتار افرادی را که در اطرافش هستند، تهدیدآمیز، تحقیرآمیز و آسیبزننده میبیند.
رفع مشکل حسادت دوست پسر
اگر دوست پسر شما هم به یکی از دلایل بالا و یا حالا هر دلیل دیگری، دائم به روابط شما با دیگران حسادت میورزد و شما نمیدانید باید چگونه با او رفتار کنید، حتما مواردی را که در ادامه آوردهایم، مد نظر قرار دهید.
دلایل حسادت او را ارزیابی کنید!
اولین کاری که شما باید انجام دهید، این است که دلیل حسادتهای دوست پسرتان را کشف کنید. پیدا کردن دلیل و رفع آن میتواند، کلاً مشکل شما را حل کند.
برای پیدا کردن دلیل میتوانید شخصاً و بصورت مستقیم با او صحبت کنید. از او سوال کنید که چرا وقتی برای مثال داشتید با پسر خالهتان صحبت میکردید، رفتارش عجیب شد و آن لحظه چه فکری به سرش زد.
البته نباید انتظار داشت که سریع دلیل خود را توضیح دهد و احتمالا مردد باشد که دلیل اصلی را به شما بگوید یا نه. البته اگر واقعاً شما را دوست داشته باشد و تمایل داشته باشد که مشکل را حل کند، قطعا به شما دلیلش را خواهد گفت.
علاوه بر صحبت کردن با خودش، شما میتوانید با دوستان و خانوادهاش نیز صحبت کنید و مشکل را در میان بگذارید. شاید آنها چیزی در مورد گذشته او یا دلیل اقدامات فعلی او بدانند.
البته همانطور که گفته شد، یکی از دلایل حسادت پسران به روابط دوست دخترشان، میتواند کارهای شک برانگیز دوست دخترشان باشد. بنابراین لازم است که رفتارهای خودتان را نیز ارزیابی کنید. شاید متوجه شدید که شما یک سری رفتارها از خودتان نشان میدهید که دوست پسرتان را در موقعیتی ناامن قرار میدهید. اگر متوجه چنین رفتاری یا کاری از سمت خودتان شدید، حتما از او معذرت خواهی کنید و خودتان را تغییر دهید.
مرز تعیین کردن برای رابطه با پسران دیگر

چه یک دوست پسر حسود داشته باشید و چه نه، شما بعنوان یک دختر که در یک رابطه قرار دارد، باید برای معاشرتهای خود با جنس مخالف محدودیت و مرز تعیین کنید. بطور کلی شما باید مراقب باشید با هیچ پسر دیگری، طوری صمیمانه رفتار نکنید که حتی با احتمال خیلی کم، منجر به وابستگی عمیق عاطفی یا علاقه چه از طرف شما و چه از طرف او شود.
هر شخصی اگر ببیند دوست دخترش به شخص دیگری نزدیکتر از او شده است، حسادت خواهد کرد. همه میخواهند صمیمیترین فرد با دوست دخترشان باشند. هر شخصی اگر احساس کند دوست پسر یا دوست دخترش به شخص دیگری توجه، وقت و اعتماد بیشتری را میدهد، در رابطه خود احساس ناامنی و حسادت خواهد کرد.
با هم صادق و شفاف باشید!
صداقت یک عنصر اساسی و اصلی در یک رابطه سالم است. گاهی اوقات، دروغ، هر چند کوچک، باعث بیاعتمادی و سوءظن میشود. اگر دوست پسر شما چندین بار متوجه دروغ شما شده است، نمیتوانید او را برای شک کردنش به خودتان سرزنش کنید. زیرا او فکر میکند توانایی فریب دادن او را دارید.
یکی از رازهای سلامت و خوشبختی یک رابطه، شفافیت دو طرف با یکدیگر است. شما و دوست پسرتان میتوانید مصالحه کرده و قوانینی را برای رابطهتان تنظیم کنید. از جمله شفافیت در انجام فعالیتها. برای مثال از محل اقامت و همراهان یکدیگر باخبر باشید. حتی میتوانید رمزهای ورودتان به حسابهای شبکههای اجتماعی را برای مواقع ضرور به یکدیگر بدهید.
انجام این کارها میتواند به کاهش اضطراب دوست پسر شما کمک کند. البته به هیچ وجه شما یا دوست پسرتان مجبور نیستید این کارها را انجام دهید. اما اگر با هم صحبت کردید و متوجه شدید که رابطه زیبایتان را به دلیل سوء تفاهمها دارید از دست میدهید، میتوانید برای آرامش دو نفرتان به چنین تصمیمهای روی بیاورید.
با او در مورد احساستان صحبت کنید!
شاید دوست پسر حسود شما از سمی بودن رفتارهای خود آگاه نباشد. با او در مورد احساستان صحبت کنید و بگذارید او بفهمد رفتارش چگونه بر روی شما تأثیر منفی میگذارد. در مورد احساس خود با او صادق باشید. اگر او شما را دوست داشته باشد، گوش میدهد و تمام تلاش خود را برای تغییر رفتارهای خود انجام میدهد.
با این حال، ممکن است او انکار کند که چنین رفتارهایی را دارد یا به روابط شما حسادت میورزد، یعنی ممکن است به هیچ وجه برای تغییر کردن تلاشی نکند. به او اولتیماتوم بدهید و در مورد رفتارش و رابطهتان با او اتمام حجت کنید. بله ممکن است شما خیلی او را دوست داشته باشید، اما یادتان نرود که باید خودتان را نیز دوست داشته باشید. اگر او قرار است همچنان به عنوان یک دوست پسر حسود به رفتار سمی خود ادامه دهد، شما راهی ندارید جز اینکه به سلامت روانی خود فکر کنید و در نهایت او را ترک کنید.
به او کمک کنید تا ناامنیهای خود را درک کرده و بر آنها غلبه کند!

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، یکی از دلایل اصلی حسادت ورزیدن دوست پسر، کمبود اعتماد به نفس و احساس ناامنی او در رابطه باشد.
بنابراین اگر در طی بررسی دلیل حسادتهایش متوجه شدید که دوست پسر شما اعتماد به نفس پایینی دارد، باید به او حق بدهید که در رابطه احساس عدم امنیت داشته باشد. اما نمیشود همینطور ادامه داد، چون هر دوی شما به شدت اذیت میشوید. بنابراین بعد از این مرحله باید چه کرد؟
افراد ناامن و بدون اعتماد به نفس، عمدتا به روابط دوست دخترشان با دیگران حسادت میکنند. زیرا فکر میکنند دوست دخترشان میتواند شخصی بهتری را نسبت به آنها پیدا کند. اگر متوجه شدهاید که واقعا مشکل اصلی از چنین چیزی آب میخورد، حتما در مورد آنچه دیدید، با او صحبت کنید و به او اطمینان دهید که مایل به کمک کردن به او هستید.
با حل علت اصلی عدم اعتماد به نفس دوست پسرتان، به او کمک کنید بر ناامنیهای خود غلبه کند. به عنوان مثال، اگر او از ظاهر خود راضی نیست، میتوانید سبک استایل او را تغییر دهید یا برای رفتن به جلسات تمرین برای دستیابی به تناسب اندام، مشوق او باشید و همراه با او، برنامهاش را پیگیری کنید.
یا اگر به دلیل نداشتن مدرک دانشگاهی احساس عدم کفایت میکند، میتوانید او را تشویق کنید که به دانشگاه برگردد و مدرکش را بگیرد. به او بگویید برای رسیدن به آرزوهایش، هیچوقت دیر نیست. همچنین به او بگویید که بابت این چیزها، در مقابل شما هیچ کمبود و نقصی ندارد و شما او را بخاطر ویژگیهای خوبی که دارد، به تمام افرادی که میشناسید، ترجیح میدهید.
پیشنهاد میکنیم مطلب با یک دوست پسر با کلی خواستههای عجیب چه کنیم؟ را مطالعه کنید.
به او بفهمانید که مالک شما نیست!

برخی افراد بعد از وارد رابطه شدن با یک نفر، حس میکنند صاحب او شدهاند. آیا دوست پسر شما نیز جزء این دسته از افراد است و تمایل زیادی دارد که نحوه زندگی کردن را به شما دیکته کند؟ آیا او میخواهد همه کارهای شما تحت کنترل خود قرار دهد؟
اگر او چنین شخصیتی دارد، تعجبآور نیست که به راحتی به تمام روابط شما حسادت کند. او میخواهد زندگی شما به مرکزیت او بچرخد و فکر میکند که مالک شما است.
اما هیچ کسی مالک شما نیست. حتی اگر از آن دسته از دخترانی هستید که این حس مالکیت را نشانه عشق میدانند و به آن علاقه دارند، مطمئن باشید روزی از میدان دادن به این رفتار، پشیمان خواهید شد.
با دوست پسرتان در مورد نحوه رفتارش با خودتان صحبت کنید. البته پیش از صحبت، اطمینان حاصل کنید که هر دوی شما روحیه خوبی دارید که در این مورد صحبت کنید. سپس، به او بگویید که چگونه رفتار او و حس مالکیت او، شما را خفه میکند. به او یادآوری کنید که مالک شما نیست و نمیتواند زندگی شما را تحت کنترل خود قرار دهد.
او را تشویق کنید، با دیگران نیز دوستی کند!
اگر مشکل دوست پسرتان را همان حس تملک یافتید، و حس کردید که خود او نیز، کل زندگیش را تحت کنترل شما قرار داده است، حتما سعی کنید او را تشویق کنید، با دیگران نیز دوستی کند.
به او بفهمانید که شما هر کدامتان یک زندگی جداگانه نیز دارید. و قرار نیست دنیاهایتان تنها به دور هم بچرخند. نباید به روابط سالم یکدیگر حسادت کنید. شما هر دویتان آزاد هستید که در محدوده رابطه سالم، با دیگران معاشرت داشته باشید. به او اطمینان دهید که میتواند با جنس مخالف نیز دوست شود. البته به شرطی که محدودیتهای را بداند و از مرزها عبور نکند.
خارج کردن دوست پسرتان از این پوستهی محدودیت، ممکن است در ابتدا کار سادهای نباشد. اما شما در هر زمانی، سعی کنید در این روند از او حمایت کنید.
او را تشویق کنید که دوستانش را ببیند و با آنها معاشرت کند. اگر او یک سرگرمی یا علاقه جدید برای لذت بردن با دیگران پیدا کند، به او کمک میکند که دیگر به روابط شما حسادت نکند.
او را بیشتر در امور زندگی خود، دخیل کنید!
یکی از دلایل حسادت دوست پسر به روابط دوست دخترش این است که حس میکند دیگر در کنار دوست دخترش نیست. هر آدمی دوست دارد برای شخصی که به او علاقه دارد، مفید باشد و در کنارش باشد. بنابراین، وقتی دوست پسرتان را مرتباً از زندگی خود دور میکنید، به او این حس را میدهید که دائم مشغول کارها و روابط دیگرتان هستید. و او احساس میکند که غیرمفید، بیاهمیت و مایه دردسر شما است. بنابراین، او در نقش دوست پسر شما بودن، احساس ناامنی میکند.
برای رفع شک و تردید در ذهن دوست پسرتان، به او اجازه دهید در زندگی روزمره شما دخیل باشد. نه اینکه لازم باشد در تمام طول روز با هم باشید، اما حداقل بگذارید احساس کند که در کارهای مختلف در کنار شما است.
به عنوان مثال، هر زمان که خواستید برای خرید بیرون بروید، میتوانید از او بخواهید که شما را همراهی کند. یا اگر برای مطالعه آخر هفتهها به باغ کتاب یا کتابخانه میروید، از او بخواهید که او نیز این کار را کنار شما تجربه کند.
هنگام حضور در کنار سایر پسران، به دوست پسرتان بیشتر توجه کنید!

یکی از راههایی که میتوانید او را از سوء ظنی که دارد، رهایی دهید، این است که وقتی در کنار پسران دیگر هستید، به دوست پسرتان توجه ویژهای کنید.
بگذارید احساس کند که او برای شما، شخصی خاص است. البته که میتوانید با دیگر پسران نیز صحبت کنید. اما اطمینان حاصل کنید که وی مورد توجه خاص شما قرار گرفته است.
به عنوان مثال، شما نباید کنار هیچ شخص دیگری بنشیند و تمام سعیتان را بکنید که در کنار او بنشینید. هر وقت صحبت کرد، با دقت به صحبتهای او گوش فرا دهید. سپس از گفتههای او حمایت کنید و پاسخ دهید. همچنین در برخی موارد میتوانید در مقابل بقیه بچههای گروه از او تعریف و تمجید کنید.
افکارتان را با او در میان بگذارید!
همانطور که در بالا ذکر شد، صاف و شفاف بودن با دوست پسر، میتواند به جلوگیری از حسادت او کمک کند. با این حال، شفافیت را به محل زندگی، فعالیتها و همراهان خود محدود نکنید. بهتر است حتی در مورد احساس و تفکرتان نیز با او شفاف باشید و افکارتان را با او در میان بگذارید. اگر مشکلی دارید یا احساس خاصی جدیداً به یک موضوع پیدا کردهاید، حتما آن را به دوست پسرتان بگویید.
به جای اینکه به سراغ دوستان دیگرتان بروید، افکار و مشکلاتتان را با دوست پسرتان در میان بگذارید. اگر او احیاناً از شخص دیگری بشنود که شما با مسئلهای دست و پنجه نرم میکنید، به او آسیب زیادی وارد خواهد شد. بنابراین، خودتان را عادت دهید که در مورد اتفاقات پیرامون خود به دوست پسرتان اطلاع دهید.
نتیجه
اگر پس از امتحان کردن تمام مواردی که به شما گفتیم، مشکلتان حل نشد و دوست پسرتان همچنان به روابط شما حسادت ورزید، شاید باید به این فکر کنید که او را ترک کنید. شاید واقعا این کار برای شما، بهترین گزینه باشد. خصوصاً اگر او بد دهن و خشن است، حتما پس از امتحان کردن این روشها و حل نشدن مشکل، خودتان را از این رابطه سمی، رها کنید. هرچه بیشتر با آن شخص بمانید، شکستهتر میشوید.
همیشه به یاد داشته باشید، قبل از اینکه دیگران را دوست داشته باشید، باید عشق به خودتان را در اولویت قرار دهید. اگر دوست پسر شما ببیند که رفتار او را تحت هر شرایطی، تحمل میکنید، نمیتوانید به تغییر او کمک کنید. او ممکن است مدام استدلال کند که اگر واقعاً او را دوست دارید، باید او را همانطور که هست، بپذیرید.
بله، دوست داشتن و عشق ورزیدن خوب است. به همین دلیل بسیاری از افراد اشتیاق داشتن دوست پسر یا دوست دختر را دارند. اما برخی نمیدانند که برای لذت بردن از عشق باید در یک رابطه سالم باشند. بهتر است مجرد باشید تا اینکه در یک رابطه سمی و در دست یک دوست پسر حسود گیر بیفتید.
سخن پایانی
ما در این مطلب بصورت کامل در رابطه با دلایل اینکه یک پسر به روابط دوست دخترش حسادت میورزد و اینکه دختر باید در مقابل چنین حسادتی، چه عکس العملی نشان دهد، صحبت کردیم.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید، از شما متشکریم.
شما هم تاکنون داشتن یک دوست پسر حسود را تجربه کردهاید؟ دلیل حسادت او را متوجه شدید؟ چگونه این مشکل را رفع کردید؟ پاسخهایتان را در قسمت کامنتها با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید