برند مشهور و پر آوازه ویکتوریا سکرت Victoria’s Secret معروف ترین تولید کننده، طراح و فروشنده محصولات آرایشی بهداشتی و لباسهای زنانه است. این کمپانی در سال 1977 میلادی فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون با فروش 8 میلیارد دلار سالانه و 1000 شعبه در سرتاسر دنیا بسیار پرآوازه است.
مقدمه

ویکتوریا سکرت را میتوان بزرگترین خردهفروش لباسهای زیر زنانه در آمریکا دانست. در حقیقت این برند زیرمجموعهی ال برندز L. Brands, شرکتی با سهامی عام است. طبق آمار بدست آمده در سال اخیر درآمد سالانهی این شرکت چیزی بالغبر $7.781 میلیارد دلار برآورد شده است.
این برند نام آشنا در سال 1977 در واکنش به چیزی که بنیانگذار برند آن را “پیژامههای گلدار بدشکل” توصیف میکرد، کار خود را آغاز کرد و موفق شد پنج سال بعد از تأسیس تعداد فروشگاههایش را به پنج عدد رسانده و کاتالوگ موفقی طراحی کند.
در سال 1990 برند Victoria’s Secret توسط ال برندرز خریداری شد و با تمرکز حداکثری بر تولید پوشاک زنانه خیلی زود در زمینه فروش پستی به موفقیت برسد. این شرکت در سال 2000 در جهشی برای تغییر تصویر خود، تمرکز خود را بیشتر بر روی مشتریان خود و طراحی لباسهای مد روز معطوف کرد و جاذبه جنسی را در ردههای بعدی اهمیت قرار داد.
ایده برند Victoria’s Secret از کجا آمد؟
جایگاهی که این برند پیدا کرد را به هیچ وجه نمیتوان تصور صاحب برند دانست. در واقع او هیچگاه فکر نکرده بود که چنین سرنوشتی در انتظار Victoria’s Secret است.

داستان شکلگیری این برند از جایی شروع شد که روی ریموند که دانشجوی رشتهی ام بی ای MBAدر دانشگاه استنفورد بود، تصمیم به خرید لباس برای همسرش داشت اما او جسارت این کار را با توجه به شرایط آن زمان نداشت. همین امر باعث شد ایدهی بازگشایی مکانی بزرگ که آقایان هنگام خرید لباسزیر در آن احساس شرم و خجالت نکنند به ذهنش خطور کند. برای همین او درخواست وام 40 هزار دلاری کرد و 40 هزار دلار دیگر هم از نزدیکانش قرض گرفت. با پول حاصله او فروشگاهی افتتاح کرد و نام آن را ویکتوریا سکرت گذاشت. در اولین سال فعالیت ریموند و Victoria’s Secret موفق به کسب درآمد 500هزار دلاری شدند. او سپس کاتالوگی طراحی کرد و سه فروشگاه دیگر راه انداخت. سپس پنج سال بعد شرکت خود را به Leslie Wexner and the Limited به قیمت یکمیلیون دلار فروخت.
این را شاید بتوان یک سرمایهگذاری موفق تصور کرد اما Victoria’s Secret اهدافی را جستجو میکرد که اگر ریموند به آن پی میبرد هیچوقت دست به فروش آن نمیزد.
مالک جدید شرکت وکسنر لسلی در سال 1983 مدل فروش شرکت را دگرگون کرد. او استراتژی زیانآور فروش لباسهای زیر به مردان را کنار گذاشت و بهجای آن مستقیما به سراغ مصرف کنندگان این محصولات یعنی زنان رفت. درنتیجه این تصمیم ویکتوریا سکرت به پایگاه اصلی فروش لباسهای قابلقبول زنانه رسید. به این ترتیب، رنگها، الگوها و استایلهای جدید با بستهبندیهای زیبا و اغواگرانه برای جذب طبقهی مرفه جامعهیاروپایی و آمریکایی بهمنظور جلب نظر زنان وارد بازار شدند.
در سال 1985 فردی با نام هاوارد گراس Howard Gross به سمت مدیرعاملی برند برگزیده شد. در ماه اکتبر همان سال لسآنجلس تایمز در گزارشی اعلام کرد ویکتوریا سکرت در حال ربودن سهم بازار درفروش لباسهای زیر زنانه از مراکز فروش بزرگ است. در سال 1987، کاتالوگ برند ویکتوریا سکرت جزو پرفروشترین کاتالوگهای سال قرار گرفت. در سال 1990 طبق گزارشها فروش شرکت در عرض 4 سال 4 برابر شد که این امر شرکت را به یکی از پررونقترین شرکتها در زمینهی سفارش پستی قرار داد. این برند در سال 1992 برای اولین به سراغ تولید عطر رفت و تولیدات خود را آغاز کرد. .
بحرانِ Victoria’s Secret

در اوایل دههی نود ویکتوریا سکرت دچار یک شکاف مدیریتی شد. این شرکت از یک فروشگاه زنجیرهای موفق به برندی با مشکلات جدی کیفی بدل گشت. گریس نیکولز که از سال 1992 مدیرعامل شرکت شدهبود، شروع به حل مشکلات مربوط به کیفیت محصولات کرد. این اقدام موجب کاهش رشد سودآوری برند شد. تا سال 1998 سهم این شرکت در بازار لباس 14 درصد بود. در همین سال برند ویکتوریا سکرت وارد بازار 35 میلیارد دلاری لوازم آرایشی شد. در اوایل سال 2000 میلادی گریس نیکولز، مدیرعامل شرکت تحولی در فروشگاههای این برند ایجاد کرد. بدین ترتیب او رویکرد تاریخی 1800 انگلیس و دوران ویکتوریایی فاصله گرفت و شرکت را نجات داد.
ویکتوریا سکرت بعد از بحران
طبق آمار تا سال 2006 یکسوم کل خریدهای صورت گرفته در صنعت پوشاک از حدود ۱۰۰۰ فروشگاه متعلق به برند Victoria’s Secret در سرتاسر آمریکا صورت گرفته بود. در اقدامی جالب توجه در سپتامبر همین سال بود که اعلام شد که ویکتوریا سکرت قصد دارد کاتالوگهای خود را شبیه به روزنامه که شامل مقالههایی نیز میشود، به چاپ برساند.
مدیرعاملی تورنی که حدود یک دهه مدیرعامل این برند بود، در سال 2016 برکنار شد. درهمین سال فروش مستقیم این برند با رشدی 1.6 درصدی همراه شد که چندان رضایت بخش نبود. این در حالی رخ داد این رقم با کاهشی 7.4 درصدی در فصل آخر سال همراه شده بود. این امر موجب شد تا فروش سالیانه آن سیر نزولی خود را حفظ کندو در سال بعد نیز دچار رکود شود.
برند Victoria’s Secret ، زمانی در مسیر فتح قلههای صنعت پوشاک قدم گذاشت که محصولاتی همچون لباس شنا و لباس عروس در صدر کالای تولیدی این برند بود. در ادامه این شرکت رفتهرفته بازهی تولیدات خود را گسترش داد و به تولید محصولات مراقبت پوست تا کیف دستی پیش رفت.
راز موفقیت Victoria’s Secret
شاید بتوان مهمترین دلیل موفقیت این برند را توجه بسیار به تجربه مشتریان و خریداران دانست. بهعلاوه سه عامل دیگرهم تاثیر زیادی در موفقیت این برند داشت :
اثرگذاری فراوان مدلهای این برند و نیز فشنشوها که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
استفاده از کاتالوگ محصولات با طراحی و استراتژی مناسب
توجه به فروش آنلاین و انتخاب جایگاه مناسب برای فروش محصولات در خرده فروشیها
نتیجه گیری

اگرچه ویکتوریا سکرت در مسیر صعودی سالهای نه چندان دور خود قدم برنمیدارد اما این شرکت همچنان پرآوازه است. این برند محبوب هماکنون با فروش سالیانه 8 میلیارد دلار و بهرهمندی از 1000 فروشگاه در سرتاسر دنیا، همچنان راه خود را ادامه میدهد.
این برند هم اکنون از برندهای محبوب بانوان است. ویکتوریا سکرت در صفحات مجازی فعالیت تبلیغاتی بسیاری دارد و کمتر کسی وجود دارد که علاقمند به این دسته محصولات باشد اما با این برند ناآشنا باشد. بععلاوه مدلهای این برند باعث تعیین استاندارد زیبایی در بین زنان شدهاند که این امر را نمیتوان اتفاق مثبتی تلقی کرد. در واقع این برند باعث شده تا تعریفی تازه و یکتا از زیبایی و جذابیت ظاهری نزد مردم به ویژه بانوان شکل بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید