مقدمه
متاورس، پدیده نو و جذاب عصر ما، توجه بسیاری از شرکتها و استودیوهای کوچک و بزرگ فضای مجازی را به خود جلب کرده است. خیلی از آنها حتی ساخت بازی و اپلیکیشن برای آن را شروع کردهاند.
اصطلاح “متاورس” یک اصطلاح هوشمندانه است زیرا تقریباً به شما میگوید که کل این پدیده در مورد چیست. در زبان یونانی، “متا” به معنای “فراتر” و “ورس” به معنای “جهان” است. با استفاده از این مفهوم در فضای اینترنت و دیجیتال، متاورس نه تنها یک فضای مجازی بلکه یک دنیای مجازی است، که در آن شما میتوانید در همه چیز از بازی گرفته تا در جلسات، شرکت کنید. برای اینکه پتانسیل این مفهوم را به شما نشان دهیم، فهرستی از ۱۰ اپلیکیشن برتر متاورس تهیه کردهایم. در صورت امکان، نحوه استفاده از اپلیکیشن متاورس مورد نظر را نیز توضیح خواهیم دید. از آنجایی که مفهوم متاورس نسبتاً جدید است و هر اپلیکیشن متاورس نسبتاً متفاوت از دیگری است، ما آنها را عمدتاً بر اساس تأثیر بالقوه، طراحی و ویژگیهای آنها رتبهبندی میکنیم. پس با ادامه این مطلب از زرد نیوز همراه باشید.
توجه
این فهرست شامل اپلیکیشنهایی است که ممکن است استفاده از آنها ۱۰۰ درصد ایمن نباشد زیرا شامل اشتراک گذاری داده میشوند. ما مطلقاً هیچ وابستگی به هیچ یک از این اپلیکیشنها نداریم.
۱۰ اپلیکیشن برتر متاورس
۱- سند باکس (The Sandbox)
قیمت: این اپلیکیشن متاورس، اساساً یک دنیای مجازیِ یک بازی ویدیویی است. میتوانید با پرداخت وجه یا بدون آن، با یک ثبت نام رایگان و ایجاد حساب کاربری و یک کیف پول کریپتو وارد آن شوید.
در نگاه اول، این بازی ممکن است شبیه به نسخه دیگری از ماینکرفت باشد. با این حال، این اپلیکیشن متاورس فراگیری بیشتری دارد. اول از همه، با اینکه مکانیزمهای مشابهی با ماینکرفت دارد، جنبههای واقعی آن مانند خرید و فروش وجه تمایز آن نسبت به ماینکرفت است. شما میتوانید از تجربه بازی خود، که در حین بازی به دست میآورید، برای خرید زمین و سایر داراییهای بازی استفاده کنید. اگر برایتان سوال است که “آیا اپلیکیشن متاورس سند باکس وجود دارد؟” پاسخ مثبت است. زیرا سند باکس را میتوان در رایانه شخصی و تلفن همراه نیز بازی کرد. ناگفته نماند که اکنون افراد مشهوری مانند اسنوپ داگ هستند که میزبان رویدادهای انحصاری خواهند بود که می توانید با پرداخت ارز مجازی به آنها بپیوندید.
مزایا
- یکی از محبوب ترین اپلیکیشنهای متاورس.
- میتوانید رایگان آن را بازی کنید.
- کاربران میتوانند از طریق این اپلیکیشن کسب درآمد کنند.
معایب
- هنوز در مراحل اولیه است.
- ممکن است پر از باگ باشد.
- یادگیری بازی میتواند زمان بر باشد.
۲- اکسی اینفینیتی (Axie Infiniti)
قیمت: مانند سند باکس، اکسی اینفینیتی مبلغی برای ورود به آن دریافت نمیکند. شما میتوانید با دانلود فایل راه اندازی از وب سایت، این بازی را به صورت رایگان شروع کنید. این بازی در پلتفرمهای آیاواس، اندروید، مک و ویندوز نیز کار میکند.
با اکسی اینفینیتی، میتوانید از تجربه یک بازی اکشن – ماجراجویی کامل لذت ببرید. در این بازی با ان اف تی، تکنولوژی بلاک چین و موارد دیگر به شکلی بزرگتر از سایر بازیها سروکار دارید. شما به عنوان یک بازیکن باید با برنده شدن در مبارزات با اکسیهای خود، خانه و سایر ساختمانهای جذاب را بسازید. اکسیها اساساً ارتش شما هستند که خودتان آنها را بزرگ میکنید. همچنین انواع مختلفی از اکسیها وجود دارد. درست مانند بازی سند باکس، آیتم، باندل، زمین و غیره در دسترس هستند و میتوانید آنها را برای افزایش Influence خود خریداری کنید. این بازی میتواند راه خوبی برای ورود به پیچیدگی های متاورس بدون پیچیدهترکردن آن باشد.
مزایا
- یک اپلیکیشن متاورس بسیار سرگرم کننده.
- همواره در حال بروزرسانی و معرفی محتوای جدید است.
- یک ورودی خوب و آسان به متاورس
معایب
- بیشتر روی گیمینگ تمرکز دارد.
- ممکن است سرورها با مشکل روبرو شوند.
- برای گیمرهای تازه کار مناسب نیست.
۳- مرورگر اکسپرینس (Metaverse Experience Browser)
قیمت: این اپلیکیشن متاورس به صورت کاملا رایگان برای همه کاربران در دسترس است اگرچه یک ابزار انحصاری اپل میباشد. با اینکه در اصل برای آیپد طراحیشده است، اما در آیفون نیز قابل استفاده میباشد.
همانطور که احتمالا متوجه شدید، این اپلیکیشن از دو اپلیکیشن قبلی در این فهرست متفاوت است. این اپلیکیشن تلفن همراه به کاربران اجازه میدهد برای خود محیطی ایجاد کنند و عناصر موجود در آن را نیز خودشان بسازند. راز پشت این اپلیکیشن این است که از تکنولوژی مبتنی بر واقعیت افزوده استفاده میکند. این تکنولوژی میتواند برای موقعیتهایی مانند جلسات مجازی و کلاسهای درس، که در آن یک فرد مسئولیت توضیح همه چیز را به یک تیم یا یک کلاس بر عهده میگیرد، بسیار مفید باشد. طبیعتاً میتوانید با ساخت محتوای خلاقانه مانند داستانهای کوتاه با شخصیتهای مجازی یا میمهای خندهدار دامنه این اپلیکیشن را گسترش دهید. همچنین این اپلیکیشن محتوای زیادی را در اختیار شما قرار میدهد تا در پروژههای خود بگنجانید.
مزایا
- مفهومی خلاقانه
- کاربرد عالی از واقعیت افزوده
- رایگان
معایب
- استفاده از این اپلیکیشن را باید یاد بگیرید.
- معمولا مشکلاتی در اجراشدن دارد.
- استفاده از آن گیج کننده است.
۴- یوهایو (UHive)
قیمت: با اینکه این اپلیکیشن متاورس را میتوان کاملاً رایگان نصب و استفاده کرد، اما حاوی خریدهای درون برنامهای است که ممکن است بسته به نوع سرویس یا محتوایی که شما در آن شرکت میکنید متفاوت باشد.
یوهایو یک مفهوم آشنا را گرفته و با معرفی مفاهیم متاورس و تکنولوژی بلاک چین و موارد دیگر، آن را تغییر میدهد. با یوهایو، همچنان میتوانید در موارد معمول مانند رسانههای اجتماعی و سایر اپلیکیشنهای اجتماعی شرکت کنید، اما اکنون امکانات بیشتری دارید. به عنوان مثال، می توانید محتوا یا پروفایل خود را به ان اف تی تبدیل کنید و از این رو فرصتهای بیشتری ایجاد کنید. هدف این اپلیکیشن ایجاد یک ارز جهانی در دنیای خود و همچنین ارزشبخشیدن به هر نوع محتوا است. در نهایت، طراحی آن به این منظور است که کاربر را در کنترل کامل محتوای خود و همچنین حریم خصوصی خود قرار دهد.
مزایا
- یک مفهوم آشنا را به مفهومی جدید تبدیل میکند.
- مبتنی بر رسانههای اجتماعی.
- استفاده از آن رایگان است.
معایب
- مناسب مبتدیان نیست.
- تبدیل محتوا به چیزی سوآور دشوار است.
- عملکرد آن جای پیشرفت دارد.
۵- متا ان ف تی میکیر (Meta NFT Maker)
قیمت: مشابه اپلیکیشنهای متاورس قبلی در این فهرست، قطعاً میتوانید از این ابزار به صورت رایگان استفاده کنید. اگرچه خریدهای درون برنامهای اختیاری وجود خواهد داشت که به محتوا و استفاده بستگی دارد.
این اپلیکیشن متاورس نیز در مقایسه با سایر اپلیکیشنهایی که تاکنون دیدهایم، متفاوت است. این اپلیکیشن بیشتر بر روی آثار هنری و تبدیل آن به یک بیزنس متمرکز است. بنابراین، با استفاده از فناوری پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی، میتوانید آثار هنری کریپتو جالبی ایجاد کنید که سپس میتوانید آنها را در بازارهای دیجیتال بفروشید. هنگامی که برای اولین بار اثر هنری خود را با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد میکنید، میتوانید آن را در یک بلاک چین مانند پالیگان (Polygon) ضرب کنید. این امر تضمین میکند که ان اف تی شما برای فروش به صورت دیجیتال آماده است. به طور کلی، این یک اپلیکیشن کاربردی واقعا ساده است که استفاده از آن نیازی به داشتندانش از سوی کاربر ندارد.
مزایا
- استفاده از آن واقعا ساده است.
- استفاده از این اپلیکیشن رایگان میباشد.
- فرآیند ساخت آثار هنری خود کار است.
معایب
- کمبود میزان ویژگیها در آن حس میشود.
- گهگاه باگ دارد.
- خرید درون برنامهای گران است.
۶- موجیپاپ (Mojipop)
قیمت: این اپلیکیشن تلفن همراه متاورس را همه کاربران میتوانند به صورت رایگان استفاده کنند. اما در حالت رایگان تعداد زیادی خرید درون برنامهای و همچنین تبلیغات وجود خواهد داشت.
اپلیکیشن موجیپاپ در مقایسه با سایر اپلیکیشنها، بیشتر در طرف زیبایی و دکوراتیو متاورس قرار دارد. همانطور که مشخص است، کاربران برای حرکت در دنیای مجازی متاورس به آواتار نیاز دارند. بنابراین موجیپاپ میتواند یک راه عالی برای جذابکردن آواتار شما باشد. دست شما برای ایجاد تغییر در آواتارتان بسیار باز است. مثلا میتوانید برای تغییر چهره (یا همان آواتار) خود در متاورس،از استیکرهای جالب استفاده کنید یا حتی کاریکاتور بسازید. شما همچنین میتوانید فوراً هر چیزی جدید را تنها با ۲ ضربه به اشتراک بگذارید. این نرم افزار یک ویرایشگر تصویر واقعا خوب را در اختیار کاربران قرار میدهد و معاشرت از طریق متاورس را برای جذاب تر میکند.
مزایا
- دارای مفهومی خلاقانه
- استفاده از آن سرگرم کننده و آسان است.
- طراحی خوب.
معایب
- خرید درون برنامهای گران.
- تعداد زیادی تبلیغات دارد.
- ارتباط زیادی با متاورس ندارد.
۷- متانَو (metaNav)
قیمت: این برنامه متاورس را میتوانید به صورت کاملا رایگان استفاده کنید و برخلاف سایر برنامههای تلفن همراه که در این فهرست بررسی کردیم، این برنامه شامل خریدهای درون برنامهای و تبلیغات نیز نمیشود.
متانَو از اپلیکیشن راهیابی متاورس به نام “Metaverse Navigation” که در بازی محبوب Persona 5 استفاده میشد، الهام گرفتهاست و بسیار مشابه آن میباشد. همچنین طراحی محیط کاربری مشابهی با آن دارد. این اپلیکیشن ۳ پارامتر را از کاربران میخواهد که عبارتند از: نام، موقیعت و سیگنال. سپس کاربران میتوانند در “متاورس” حرکت کنند و بر اساس پارامترهایی که وارد کردهاند از طریق نقشه این برنامه مقصدشان را پیدا کنند. ناگفته نماند که این احتمال وجود دارد که کاربر به یک قصری که هز مکانهای مخفی در متاورس است برخورد کند.
مزایا
- استفاده از آن سرگرم کننده است.
- برای استفاده از این اپلیکیشن مهارت زیادی لازم نیست.
- کاملا رایگان و بدون خرید درون برنامهای و تبلیغات
معایب
- ویژگیهای کم
- محیط کاربری گاها کار نمیکند.
- طراحی آن جالب نیست.
۸- موباکس (MOBOX)
قیمت: این برنامه متاورس برای استفاده کاملا رایگان است. اگرچه ممکن است خریدهای درون برنامهای بالقوهای وجود داشته باشد که کاربر میتواند وابسته به محتوای مورد نظر خود، انجام دهد.
موباکس اپلیکیشنی است که بشدت مبتنی بر انجمنهای آنلاین و ان اف تی است. این اپلیکیشن، شباهت زیادی به برنامه Buff Gaming دارد که مبتنی بر بلاک چین است. هدف باف گیمینگ و البته موباکس این است که به روشهای مختلف به بازیکنان ان اف تی پاداش دهند. این رویکرد عالی نیز با ویژگیهایی دیگر همراه است. مثلا به کاربران اجازه میدهد نه تنها محتوا ایجاد کنند بلکه درآمد نیز داشته باشند. این برنامه فرصتهایی را برای همه فراهم میکند تا اثر هنری بسازند و داراییهایی ایجاد کنند. این آثار هنری نیز میتواند برای افراد دیگر در فضای دیجیتال ارزش ایجاد کند.
مزایا
- مناسب افراد مبتدی.
- استفاده از آن رایگان است.
- طراحی خوب.
معایب
- ویژگیهای کمی دارد.
- کمی باگ دارد.
- برخی از بازی ها به اندازه کافی خوب نیستند.
۹- سیندروم (Cindrum)
قیمت: این بازی را میتوانید به صورت رایگان انجام دهید اما میتوانید آیتمهای داخل بازی را از طریق خرید درون برنامهای تهیه کنید.
سیندروم، مفهوم بازی چند نفره را میگیرد و آن را با مفهوم جدید متاورس ترکیب و چند عامل هیجان انگیز جدید را به آن اضافه میکند که نحوه بازی شما را تغییر میدهد. مشابه بازیهایی که در ابتدای این فهرست معرفی کردیم، باید آواتاری ایجاد کنید که در متاورس حرکت کند و بتوانید با عناصر موجود در بازی تعامل داشته باشید. همچنین میتوانید با دیگر آواتارها در بازی معاشرت کنید، جنبه اجتماعی بازی که جای خالی آن بسیار حس میشد. ناگفته نماند که برای یک اپلیکیشن موبایل، سیندروم گرافیک بسیار خوبی دارد.
مزایا
- یک بازی سرگرم کننده.
- استفاده از آن رایگان است.
- مناسب برای مبتدیان.
معایب
- ویژگیهای کمی دارد.
- ممکن است کند باشد.
- باید محتوای متاورس بیشتری در آن گنجانده شود.
۱۰- پلی توگدر (Play Together)
قیمت: این اپلیکیشن متاورس که در واقع یک بازی موبایلی است، برای استفاده رایگان است. اما خریدهای درون برنامهای دارد که قیمت آنها بر اساس محتوا متغییر میباشد.
پلی توگدر نیز یک بازی ویدیویی است که از مفاهیم متاورس استفاده میکند، اما این بازی به خصوص، این مفاهیم را به صورت گسترده تری به کار میگیرد. در این بازی شما میتوانید با دوستان خود به صورت مجازی معاشرت کنید و به بازیهایی مانند قایم باشک در خانهای تسخیرشده بپردازید یا در مکانهای معروف جهان گشت و گذار کنید و یا در خانه خود مهمانی بگیرید. این بازی مفهوم زندگی پرتجمل را گرفته روی صفحه نمایشگر قرار میدهد تا شما و دوستانتان به آن بپیوندید.
مزایا
- یک بازی عالی.
- رایگان.
- افراد زیادی میتوانند از آن لذت ببرند.
معایب
- دارای خرید درون برنامهای و تبلیغات است.
- ممکن است مشکل عملکردی داشته باشد.
- محیط کاربری به کمی پیشرفت نیاز دارد.
سخن آخر
متاورس اساساً یک جهان مجازی است و به همین دلیل، ناچار است گسترش یابد و انواع بیشتری از محتوا را شامل شود. ممکن است محتوای اولیه متاورس با بازیها شروع شده باشد و بازی چیزی است که مفهوم متاورس را با سرعت زیادی در ذهن همه جا میاندازد؛ اما قطعاً برای همه امکان وجود دارد که چیزی ارزشمند از این محیط بسازند. ما ترجیحاً برنامههای متاورس مانند پلی توگدر، اکسی اینفینیتی و یوهایو را توصیه میکنیم. زیرا اینها اپلیکیشنهایی عالی برای شما هستند تا در عین حال که سرگرمی زیادی دارید، با متاورس نیز آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید