تلگرام یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در سطح جهان است که خدمات متنوعی را در زمینه ارتباط ارائه میدهد. مدیر این شبکه اجتماعی پاول دورف در سال 2018 تصمیم گرفت، بلاکچین لایه 1 اختصاصی خود را با بالاترین کارایی و امنیت ارائه کند. اما به خاطر شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا او نتواست به این هدف برسد. در سال 2021 ارز دیجیتال تن کوین توسط گروه توسعهدهنده جدید با همان طراحی و ویژگیهای اولیه ارائه شد. اما تن کوین چیست؟ کدام ویژگی آن را از سایر ارزهای دیجیتال متمایز میکند؟ ما در این مطلب به این سوالات پاسخ میدهیم.
تن کوین چیست؟
ارز دیجیتال تن کوین با نماد اختصاری Toncoin در دسامبر سال 2021 توسط یک تیم توسعهدهنده با قیمت 0.69 سنت به بازار عرضه شد. کل عرضه این رمزارز 5 میلیارد توکن است که در زمان نوشتن این مطلب حدود 1.2 میلیارد از توکن آن عرضه شد. توکن Toncoin از نظر ارزش بازار در رتبه 206 سایت کوین مارکت کپ قرار دارد.
تن کوین تلگرام یک بلاک چین لایه 1 مانند بیت کوین و اتریوم است. یعنی امکان اجرای قراردادهای هوشمند غیرمتمرکز را فراهم میکند. کاربران امکان پرداخت سریع، کارآمد و امن را در این شبکه غیرمتمرکز دارند. شبکه Toncoin امکانات لازم برای ایجاد اینترنت وب 3 (Web3) را فراهم میکند. اینترنت وب 3 مانند بلاکچین، غیرمتمرکز است و تحت کنترل چندین فرد یا کمپانی خاص نیست.
پروژه تن کوین از فناوری اثبات سهام به جای اثبات کار استفاده میکند. تفاوت این دو روش در نحوه استخراج است. در اثبات سهام برای دریافت پاداش، کاربر باید توکن اصلی این توکن را بخرد و آن را در سیستم قفل کند. با توجه به زمان و تعداد توکن که قفل شده است، کاربر پاداش دریافت میکند.
ویژگیهای منحصر به فرد شبکه تن کوین تلگرام
شبکه تن کوین دارای ویژگیهای منحصربهفردی که آن را از سایر رمزارزها متمایز میکند:
- توکن حاکمیتی (governance token): کاربران دارنده ارز دیجیتال تن کوین امکان شرکت در تصمیمگیریهای مربوط به مدیریت شبکه Toncoin را دارند.
- استیکینگ (staking token): کاربران با نگهداری این ارز در کیف پولهای خاص، سود دریافت خواهند کرد. که این همان روش استخراج این ارز دیجیتال است.
- فناوری شاردینگ (Sharding): در این شبکه از فناوری شاردینگ استفاده شده است که باعث میشود اجزای پایگاه داده به اجزای کوچکتر تقسیم شود، در نتیجه سرعت عملکرد در این شبکه افزایش مییابد.
- زمان تراکنش: زمان انجام تراکنشها در شبکه تن کوین کمتر از یک ثانیه است. برای درک بهتر، لازم است بدانید که سرعت تراکنش شبکه اتریوم 10 تا 15 دقیقه است.
- معماری انعطافپذیر شبکه: معماری انعطافپذیر این شبکه باعث شده است که با وجود افزایش سرعت و بهبود عملکرد، امنیت شبکه نیز بالا باشد.
بنیانگذاران توکن Toncoin
در ادامه پاسخ به سوال تن کوین چیست لازم است که در مورد بنیانگذاران این ارز دیجیتال نیز توضیحاتی ارائه دهیم. طراحی این شبکه توسط مدیران و مهندسین تلگرام با هدف ایجاد یک ابر سرور در سال 2018 شروع شد. اما پس از ایجاد شکایات مربوط به اوراق بهادر آمریکا این پروژه از گروه مهندسین تلگرام در سال 2020 گرفته شد.
سپس دو مهندس به نامهای آناتولی ماکاسوف (Anatoliy Makosov) و کیریل املیاننکو (Emelianenko) بنیاد TON را ایجاد کردند. این دو مهندس برنامه اولیه طراحی شده توسط مهندسین تلگرام و آدرس دامنه آن را از مدیران تلگرام دریافت کردند و تغییراتی در آن ایجاد نمودند. سپس در دسامبر سال 2021 توکن تن کوین را به بازار عرضه کردند.
پاول دورف در پیامی که در تلگرام منتشر کرد از مدیران این بنیاد حمایت کرد و گفت خوشحال است که فناوری آنها زنده و در حال تکامل است و سالها از فناوری موجود در حوزه بلاکچین جلوتر است. مردم چند سال پیش نمیدانستند ارز دیجیتال چیست اما در حال حاضر افراد به دنبال ارزهای دیجیتالی هستند که خدمات جدید در زمینه بلاکچین ارائه کنند.
این ارز دیجیتال مستقل است و با شبکه تلگرام هیچ ارتباطی ندارد.
پیشبینی آینده ارز دیجیتال تن کوین
امکان پیشبینی بلندمدت برای هیچ ارز دیجیتالی وجود ندارد. زیرا عوامل اقتصادی و سیاسی متعددی بر روند قیمت رمزارزها تاثیر میگذارد. روند تغییرات قیمت این رمزارز نیز بسیار متغیر بود در نوامبر سال 2021 قیمت آن به 5.84 دلار رسید که بالاترین قیمت از زمان ارائه آن به بازار بود. در حالی که تن کوین قیمت 0.3 سنت را نیز تجربه کرد.
البته با توجه به خدمات متنوعی که این شبکه ارائه میدهد و نقشه راه سال 2022 میتوان گفت این رمزارز گزینه مناسب برای سرمایهگذاری است.
نقشه راه سال 2022 تن کوین
توسعهدهندگان شبکه تن کوین نقشه راه سال 2022 خود را پیش از شروع سال مشخص کردند. براساس نقشه راه که توسط آنها ارائه شده است، در سال 2022 ویژگیهای TON Services، TON Storage، TON WWW، TON Proxy و TON DNS را ارائه میکنند. این ویژگیها به دور زدن سانسورها، ذخیره دادهها، حفظ حریم شخصی افراد و ایجاد دامنهها مبتنی بر بلاک چین کمک میکنند.
خرید تن کوین
تنها راه خرید تن کوین مانند سایر ارزهای دیجیتال، صرافیهای آنلاین هستند. شما میتوانید از صرافیهای زیر این رمزارز را بخرید:
- صرافی هیوبی گلوبال (Huobi Global)
- صرافی اف تی ایکس (FTX)
- صرافی اوکی اوکس (OKX)
- صرافی گیت (gate.io)
- صرافی یونی سواپ (Uniswap)
برای خرید این ارز دیجیتال از صرافیهای بینالمللی نیاز است که ابتدا از صرافیهای داخلی تتر خریداری کنید. سپس تتر که خریداری کردید را به کیف پول خود در این صرافیها منتقل کنید.
کیف پولهای تن کوین
برای نگهداری ارز دیجیتال تن کوین دو نوع کیف پول سختافزاری و نرمافزاری وجود دارد. امنیت کیف پولهای سختافزاری بالا است اما برای خرید بخش سختافزاری آنها باید وجهی بپردازید. اما کیف پولهای نرمافزاری رایگان هستند.
از جمله کیف پولهای مناسب برای نگهداری تن کوین تلگرام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تراست والت (Trust Wallet)
- متامسک (MetaMask)
- بایننس چین والت (Binance Chain Wallet)
سخن آخر
شبکه تن کوین تا کنون بیش از 50 میلیون تراکنش را پردازش کرده است و میزان کیف پولهای این توکن به بیش از 400 هزار رسیده است. تمام این موارد نشان میدهد که محبوبیت این توکن در بین کاربران در حال افزایش است. سرعت بالای پردازش، امنیت بالا و عملکرد خوب باعث شده که این رمزارز جزء ارزهای دیجیتال آیندهدار باشد. اما باید بدانید که نوسان جزء اصلی بازار کریپتوکارنسی است، پس اگر قصد سرمایهگذاری بر روی این توکن را دارید بهتر است ابتدا اهداف خود را از خرید مشخص کنید و سپس با توجه به آن تحلیل تکنیکال انجام دهید. تحلیل تکنیکال به شما کمک میکند به صورت منطقی و به دور از احساسات سرمایهگذاری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید