خیلی از شماها که شاید الان باردار هستید، شاید هرگز به ذهنتان هم نمیرسید که دوران بارداری شما مصادف باشه با این ویروس کشنده و خطرناک.
امروز در زردنیوز ما تصمیم گرفتیم که هرآنچه که شما در مورد بارداری در طول همهگیری ویروس کرونا باید بدانید را به شما بگوئیم.
بارداری و ویروس کرونا

برای همه دوران بارداری باید یک دوران شیرین و خاطرهانگیز باشد. چرا که شاید این اولین و آخرین باری باشد که این دوران را تجربه میکنید. ولی خود بسیار از افرادی که این روزها باردار هستند شاید پر از نگرانی و استرس باشند.
ولی اصلا آنگونه که شما تصور میکنید نیست و ما اینجا هستیم که هرآنچه که شما نیاز دارید که بدانید را آموزش دهیم.
ولی خوب باید درنظر داشته باشید که شما خیلی بیشتر از افراد دیگر باید مراقب خود و فرزندتان باشید. شما نسبت به افراد عادی کمی آسیب پذیرتر هستید.
سیستم ایمنی و تنفسی

در هنگام بارداری سیستم ایمنی بدن شاید کمی ضعیفتر از قبل شود و همانگونه که گفته شد باید خیلی بیشتر از قبل سلامت خود اهمیت دهید.
به عبارت سادهتر شما شاید کمی بیشتر از افراد عادی در معرض خطر ویروس کرونا ممکن است باشید.
از آنجایی که ویروس کرونا یکی از اولین قسمتهایی که مورد هدف قرار میدهد سیستم تنفسی است. ریهها شاید در دوران بارداری حساستر باشند، اهمیت این مراقبت به میزان زیادی بالاتر باید باشد.
دلیل این حساسیت ریه در زنان باردار، به خاطر وجود مایعهای بیشتری در ریه های خود هستند که فرد را باردار را شدیدا مستعد خطر عفونت های ریوی میکند.
پس به همین خاطر شما باید تا جایی که میتوانید از رفتن به مکانهای عمومی و شلوغ پرهیز کنید و خیلی بیشتر از پیش به حفظ سلامت عمومی خود بپردازید.
اپلیکیشن myFetalLife

پیشنهادی که از سمت سازمان بهداشت جهانی در مورد زنان باردار شده، استفاده از اپلیکیشن myFetalLife است.
برای چکاپ و اندازهی فشارخون، وزن، قند خون و … بهتر است که شما از این اپلیکیشن استفاده کنید تا خیلی مجبور به بیرون رفتن از منزل نباشید.
شما به راحتی با ارسال این اطلاعات که در اپلیکیشن ذخیره کردید به متخصصان، میتوانید به راحتی از سلامت خود و فرزندتان مطمئن باشید.
علاوه بر این چکاپ روزانه، شما باید برای حفط سلامتی داشتن تحرک و ورزشهای سبک در خانه را فراموش نکنید.
داشتن یک روال مناسب و سبک حرکات ورزشی میتواند به شما برای بهبود کیفیت خواب و افزایش سطح انرژی کمک کند.
لورا رایلی یکی از معروفترین متخصصان زنان و زایمان در حوزه پزشکی در مورد اهمیت این موضوع گقت: “بهترین کار برای داشتن بدنی سالم در دوران بارداری استراحت، یک رژیم غذایی مناسب، مصرف ویتامین C و مدیتیشن است”
فاصله اجتماعی

شما چه باردار باشید چه نباشید، باید در این روزها خود را در برابر هرگونه عفونتی مصون نگه دارید.
طبق توصیهای که یونیسف کرده، بهترین کاری که شما میتوانید انجام دهید فاصله اجتماعی و ماندن در قرنطینهی خانگی است.
علاوه بر این از هرگونه ارتباط با کسی که علائمی از سرماخوردگی را دارد دوری کنید و از وسایل حمل و نقل عمومی و هرگونه تجمعی خودداری کنید.
توصیهای که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها به زنان باردار (و عموم مردم) کرده، شستن دستها به طور مداوم و ضد عفونی سطوح است.
کلاسهای آنلاین
اگر تا قبل از این همهگیری بیماری به کلاسهای آموزشی دوران بارداری میرفتید بهترین کار شرکت در این کلاسها به صورت آنلاین است.
در حال حاظر زنان باردار میتوانند آموزشهای دوران بارداری خود را به صورت آنلاین ادامه دهند و درک خوبی از روند زایمان و بچهداری بهدست بیاورند.
خوشبختانه این روزها دورههای آموزشی خیلی زیادی نظیر تکنیکهای تنفس تا هیپنوتیزم و یوگا قبل از تولد و… وجود دارد که به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید.
برای این کار هم کافیست شما با مراجعه به بیمارستانی قصد زایمان دارید بروید و راجب کلاسهای آنلاین این دوران سوال کنید و یا به آسانی از ویدیوهایی که در یوتیوب وجود دارد استفاده کنید.
چکاپهای ماهیانه

از آنجایی که در این دوران هر ماه شما احتیاج به ملاقات با پزشک خود را دارید بهترین کار این است که به تنهایی این کار را انجام ندهید و از کسی کمک بگیرید.
بهترین کار این است که در هنگام چکاپهای ماهیانه شما تا وقتی که نوبتان نشده از ماشین بیرون نیائید و از همراهتان بخواهید که شما را دنبال کند.
میتوانید حدالامکان از پزشک خود درخواست کنید که آزمایشهایی که ضروری نیست را برای شما کنسل کند و اگر محبور به رفتن به آزمایشگاه بودید تمامی نکاتی که باید رعایت کنید از جمله ماسک و دستکش را با خود داشته باشید.
استرس و افسردگی

این موضوع برای همه مشخص شده است که تقریبا 10 تا 20 درصد از زنان باردار در دوران بارداری دچار اختلال خلقی می شوند. ولی حتی در عادیترین شرایط هم تغییرات هورمونها و استرس بارداری می تواند باعث اضطراب و افسردگی شود.
همین امر در بسیاری موارد باعث میشود که زنان باردار در این شرایط سخت دچار ناامیدیهایی شوند و همیشه ناراحت باشند.
در مصاحبه ای با ماری کلر روانپزشک و استادیار بالینی روانپزشکی در دانشگاه جورج واشنگتن وی خاطرنشان کرد: “دیدن وخیم تر شدن علائم در زنانی که قبلاً با اضطراب و افسردگی دست و پنچه نرم میکردند، در این دوران افسردگی آنها بیشتر شده!.
بسیاری از پزشکان معتقدند که زنان باردار به محض اینکه دچار استرس می شوند خوب است که با دوستان و عزیزان خود در ارتباط باشند.
خوب است که حتی اگر به صورت فیزیکی هم باهم نمیتوانید ارتباط برقرار کنید از لحاظ عاطفی با دوستان خود باشند تا کمتر احساس ناامیدی کنند.
یکی از تکنیکهایی که میتوانند بهکار ببرند، تمرین نفس کشیدن است. در روش شما باید 4 ثانیه نفس بکشید و آن را 7 ثانیه نگه دارید و این کار را سه بار تکرار کنید.
شاد بودن

شاد بودن و فراموش کردن همهی ناراحتیها یکی ار روشهایی است که شما میتوانید روحیهی خوبی داشته باشید.
کافی نیست برای شاد بودن هزینه کنید، فقط کافی است که لباس مورد علاقه خود را بپوشید و از خود عکس و فیلم بگیرید و این روزها را برای خود ثبت کنید.
با همسرتان بیشتر از قبل وقت بگذارید و فیلمها و سریالهایی که تا به امروز فرصت نگاه کردنشان را نداشتید ببینید و از این روزها لذت ببرید.
زایمان در منزل

این روزها خیلیها بهخاطر ترس از کرونا ترجیح میدهند که زایمان طبیعی خود را در خانه انجام دهند و حتی حاظر هستند تجهیزاتی بیمارستانی را هم کرایه کنند.
بسیازی از پزشکان با این کار مخلافند چرا که ممکن است در حین زایمان مشکلاتی پیش آید که خارج از کنترل باشد.
ممکن است در حین زایمان به مراقبتهای خاصی احتیاج داشته باشید و یا به امبولانس احتیاج پیدا کنید. متاستفانه در این روزها سرعت سرویس دادن آموبولانسها هم کم شده و ممکن است همین امر برای شما مشکلساز شود.
خبر خوب اینکه در اکثر بیمارستانها قسمت زایمان و اطفال با بخشهای عفونی کرونا کاملا جدا شده و شما بدون هیچ ترس و استرسی میتوانید زایمان کنید.
زایمان در بیمارستان خوبیهای خود را دارد و خیلی سریع شما را از هر لحاط معاینه میکنند و یک غربالگری خیلی کامل در مورد کرونا هم روی شما انجام میشود که این خود به تنهایی یک مزیت است.
اهمیت تست کرونا

دادن تست کرونا در مورد زنان باردارجزو یکی از مهمترین و اصلیترین راههاست. چرا که ممکن است فردی بدون هیچ علائمی دچار این بیماری باشد.
مطابق یک مطالعه در مجله پزشکی انگلستان، بیش از 200 زن باردار در شهر نیویورک که برای زایمان بستری شده بودند که 29 نفر از آنها مبتلا به ویروس کرونا بودند و تنها چهار مورد از این 29 نفر علائم کرونا را در خود داشتند!
استفاده از ماسک
شاید استفاده از ماسک برای زنان باردار بسیار سختتر از افراد عادی باشد و خیلی با این کار راحت نباشند.
ولی استفاده از ماسک حتی در منزل هم برای این دسته از افراد بسیار مهم و حیاتی است.
شما این را در نظر داشته باشید که بسیاری از کادر درمان مجبورند روزی 17،18 ساعت بیوقفه ماسک بزنند و اگر حس کردید که این کار برای شما سخت است، یاد آنها بیوفتید.
مرخص شدن

بسیاری از افرادی که این روزها مجبور به زایمان هستند، دوست دارند که هر چه زودتر از بیمارستان مرخص شوند.
خیلیها اصرار به این دارند که با رضایت و میل خود قصد دارند که به منزل بروند و در بیمارستان نباشند ولی این ایده، ایدهای بسیار خطرناک خواهد بود.
مطمئن شدن در مورد سلامت هم مادر و هم فرزند از نظر پزشکان اهمیت خیلی بالایی دارد و پیشنهاد اکثر پزشکان این است که حداقل 24 هر دو در بیمارستان تحت نظر باشند.
ممکن است هر اتفاقای در اولین ساعات بعد از تولد برای مادر و فرزند بیوفتد که نیازمند اقدامات سریع پزشکی است.
ابتلا به کرونا در بارداری

اگر به هر صورتی متوجه شدید که در حین بارداری به ویروس کرونا مبتلا شدید، اول از همه خونسردی خود را حفظ کنید.
خیلی سریع به بیمارستان مراجعه کنید و خیالتان از بایت فرزندانتان راحت باشد، چرا که تحقیقات نشان داده شده که این ویروس از طریق مادر باردار به جنین انتقال پیدا نمیکند.
ولی اگر در همین حین مادر زایمان کند، باید تمعیداتی را در مورد ارتباط مادر و فرزند داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نوزاد آلوده نشود.
ولی با این حال بسیاری از متخصصان معتقدند که شیر مادر به تنهایی میتواند کودک را در برابر بسیاری از عفونت ها و مشکلات ایمنی مصون نگاه دارد.
البته در بیساری از تحقیقات مشخص شده که شیر مادر به تنهایی باعث انتقال نمیشئد ولی یک مادر شیرده باید در هنگام تغذیه کودک خود مراقب باشد و حتما ار ماسک و دستکش استفاده کند.
راه دیگر و مطمئنتر در مورد مادری که مبتلا است، دوشیدن شیر و تغذیه آن توسط شیشه است.
همراه بیمار

با توجه به محدودیتهایی که ویروس کرونا در این دوران داشته، بسیاری از بیمارستانها سیاستهای خود را نیز تغییر دادهاند.
یکی از همین تغییرات این است که تنها یک نفر میتواند به عنوان همراه با مادر باردار باشد. ولی همان فرد 12 ساعت قبل از حظورش در بیمارستان باید تست دهد و از هر لحاط سلامت او تائیید شده باشد.
خیلی از خانمها دوست داشتند که در حین زایمان همسر خود را در کنارشان داشتند، ولی متاستفانه در این روزها این امکان پذیر نیست.
همیشه این را به خاطر داشته باشید که این روزهای سخت هم در نهایت به پایان خواهد رسید و تک تک این روزها خاطره خواهد شد.
شما با صبر داشتن و امید به روزهای بهتر میتوانید این روزهای سخت را پشت سر بگذارید و منتظر به دنیا آمدن فرزند خود باشید.
زردنیوز
دیدگاهتان را بنویسید