مقدمه
اجتماعی بودن و رفتار دوستانه با همکاران خود بخش بزرگی از اکثر مشاغل است. معاشرت با همکاران ممکن است کمی اعصاب خردکن باشد، زیرا ممکن است آنها را به خوبی دوستان نزدیک خود نشناسید. خوشبختانه، کارهای ساده بسیاری وجود دارد که میتوانید برای بهبود مهارتهای اجتماعی خود در محل کار انجام دهید. اگر خجالت میکشید یا مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، این نکات را امتحان کنید. با ادامه این مطلب از زرد نیوز همراه باشید.
سلام کردن با لبخند

ساده است، اما تأثیر زیادی میگذارد. سعی کنید به همکاران خود لبخند بزنید و هر روز وقتی به محل کار میرسید به آنها سلام کنید. حتی اگر کمی استرس دارید، فقط چند ثانیه طول میکشد و میتواند شما را دوستانهتر نشان دهد. ارتباط چشمی برقرار کنید، لبخند بزنید و یک سلام مخصوص برای از بین بردن یخ بین خود و همکارانتان اضافه کنید. حتی وقتی حوصله ندارید هم سعی کنید لبخند بزنید و سلام کنید. این یک روش نسبتاً آسان برای معاشرت اجتماعی با همکاران است و میتواند تفاوت بزرگی را با نشان دادن اهمیت دادن به آنها ایجاد کند.
حفظ زبان بدن مثبت
این به شما کمک میکند با اعتماد به نفس و اجتماعی تر به نظر برسید. وقتی با همکاران خود صحبت میکنید، صاف بایستید، سر خود را بالا نگه دارید و ارتباط مستقیم چشمی خود را حفظ کنید. شانهها و بازوهای خود را شل کنید تا ناراحت و عصبی به نظر نرسید. وقتی همکارانتان با شما صحبت میکنند، کمی به جلو خم شوید تا علاقه خود را نشان دهید. شما هم آرام و هم با اعتماد به نفس به نظر خواهید رسید، حتی اگر از درون کمی استرس داشته باشید. اگر مطمئن نیستید، سعی کنید از زبان بدن همکاران خود تقلید کنید. ممکن است عجیب به نظر برسد، اما به شما کمک می کند علاقهمندتر به گفتگو به نظر برسید.
استفاده از شروعکنندههای متداول مکالمه

در مورد آب و هوا یا چیزی که در اتاق متوجه آن میشوید صحبت کنید. چیزی شبیه این بگویید: “وای، اخیرا هوا خیلی گرم شده است!” یا “من قبلاً آن پوستر را در اتاق استراحت ندیده بودم.” این به مکالمه یک نقطه شروع خوب با هر کسی که با او صحبت میکنید، میدهد. بدون اینکه زیادی خصوصی شود، یخ را میشکند. هرگونه صحبت کوتاه معمولیای خوب است.
مهمترین چیز این است که با افراد اطراف خود تعامل داشته باشید. به یاد داشته باشید که به افراد فرصت دهید تا صحبت کنند. یک مکالمه خوب زمانی اتفاق میافتد که نوبتی صحبت کنید. اگر بیشتر حرفتان را زدهاید، مکث کنید تا همکار شما بتواند یک کلمه چیزی بگوید یا دیدگاه خود را بیان کند. مکالمات را با یک نکته خوب به پایان برسانید. اگر متوجه یک نقطه توقف طبیعی در مکالمه شدید، مودبانه خود را از مکالمه معاف کنید و همکار خود را با جملهای با این مضمون که به زودی مجددا با یکدیگر صحبت خواهید کرد ترک کنید. چیزی شبیه به این بگویید، “من عاشق صحبت کردن در مورد این ایدهها با شما هستم. باید به پشت میز کارم برگردم، اما لطفاً اگر چیز دیگری بود که بتوانیم در مورد آن بحث کنیم، به من اطلاع دهید!”
تعریف از همکاران
اینها نیز به عنوان شروعکننده مکالمات اجتماعی عالی عمل میکنند. اگر متوجه شدید که همکارتان یک کت باحال پوشیده است، از آن تعریف کنید. مردم عاشق تعریف و تمجید هستند. این باعث میشود که ارتباط مثبتی با شما داشته باشند. چیزی شبیه این بگویید: “من کتت را دوست دارم، تامی. طرح فوقالعادهای دارد.” همچنین میتوانید از فردی به خاطر عملکردش در یک جلسه تعریف کنید. برای مثال بگویید: ” از انتقاد شما در جلسه سپاسگزارم. این باعث میشود که من به پروژه به روشی کاملاً جدید فکر کنم.” اگر کسی از شما تعریف کرد، با مهربانی چیزی شبیه این را بگویید: “خیلی ممنون، این برای من خیلی با ارزش است!”
پرسیدن سوال

این به همکاران شما نشان میدهد که میخواهید آنها را بیشتر بشناسید. اگر از منظور همکار خود در مکالمه مطمئن نیستید، بخواهید دیدگاه خود را روشن کند. شاید متوجه شدهاید، اما فقط میخواهید بیشتر بیاموزید. پرسشهای تکمیلی بپرسید. کنجکاوی شما باعث تحسین همکاران شما میشود و گفتگو را ادامه میدهد. شاید همکار شما فقط به شما گفته است که عاشق کمپینگ است. چیزی شبیه این بپرسید: ” مکانهای مورد علاقه شما برای کمپینگ کجاست؟” اگر همکار شما همیشه در مورد حیوان خانگی خود صحبت میکند، میتوانید بگویید: “سگ کوچولوی شما چطور است؟”
گوش دادن به صحبتهای همکاران خود
آنچه را که با شما در میان میگذارند بشنوید و به آن فکر کنید. از استراتژیهای اجتماعی گوش دادن فعال استفاده کنید. برای مثال سر تکان دادن و برقراری ارتباط چشمی هنگام صحبت همکاران خود و منتظر ماندن برای پاسخگویی تا زمانی که آنها صحبت خود را به پایان برسانند. این تغییرات کوچک میتواند به شما کمک کند به دیدگاه همکاران خود توجه کرده و بیشتر در مکالمات شرکت کنید. اگر از منظور همکاران خود مطمئن نیستید، آنچه را که او گفته است با کلمات خود بیان کنید تا مطمئن شوید که آنها را به درستی درک کردهاید.
از فکر کردن در مورد آنچه باید در پاسخ بگویید در حالی که مردم با شما صحبت میکنند، خودداری کنید. ابتدا حرف طرف مقابل را با دقت گوش دهید تا بتوانید در گفتگو شرکت کنید. دفعه بعد که با همکاران خود صحبت میکنید به مکالمات قدیمی رجوع کنید. اگر یکی از همکارانتان اشاره کرد که در حال برنامهریزی برای سفر تابستانی است، دفعه بعد که او را دیدید از او بپرسید آیا در برنامههای خود پیشرفت کرده است یا خیر.
نوشتن ایمیلهای واضح و آموزنده
ارتباط کتبی نیز بخشی از معاشرت در محل کار است. قبل زدن دکمه ارسال متن خود را یکبار بخوانید و تصحیح کنید. ایمیلهای خود را برای وضوح ویرایش کنید و به لحن آن نیز توجه کنید. شما میخواهید ایمیل حرفهای، دوستانه و آموزنده به نظر برسد. اگر نیاز دارید در مورد یک موضوع حساس صحبت کنید، به جای ایمیل یک جلسه حضوری یا ویدئو کنفرانس ترتیب دهید. ایمیل خود را صرفاً در مورد تنظیم زمان ملاقات ارسال کنید. این به شما کمک میکند از برداشتهای اشتباه احتمالی از طریق ایمیل جلوگیری کنید.
پیش گرفتن ذهنیت تیمی و همکاری

به جای رقیب، همکاران خود را به عنوان دوست ببینید. در صورت نیاز به همکاران خود کمک کنید. اگر شما و همکارتان با هم موافق و هم نظر نیستید، برای درک دیدگاه آنها سوال بپرسید. سعی کنید با توجه به تفاوتهای خود، همفکری را تمرین کنید. بازی تیمی به همکاران کمک میکند تا احساس راحتی بیشتری در کنار شما داشته باشند و میتواند احساس رفاقت شما را افزایش دهد.
پذیرا و منعطف بودن نسبت به انتقادها
به انتقاد سازنده به عنوان فرصتی برای بهبود نگاه کنید. اگرچه شنیدن انتقاد گاهی سخت است (به خصوص اگر مخالف باشید)، به آنچه سرپرستان و همکاران شما در مورد عملکرد شما میگویند گوش دهید. برای درک توصیههای آنها سوال بپرسید. از آنها برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود تشکر کنید. از قطع یا رد نظرات همکاران خود اجتناب کنید. حتی اگر مخالف هستید، به دیدگاه آنها احترام بگذارید و آن را فرصتی برای پیشرفت بهتر در شغل خود و یادگیری اجتماعی از همکاران خود بدانید.
داشتن نگرش مثبت
منفیگرایی بیش از حد میتواند افراد را ناامید کند. حتی وقتی کار در محل کار استرسزا است، نگرش مثبت داشته باشید و با همکاران خود دوستانه رفتار کنید. همکاران شما از نگرش امیدوارکننده شما قدردانی خواهند کرد و حتی آنها را ترغیب میکند تا خودشان مثبتتر فکر کنند. اگر در مثبتاندیشی مشکل دارید، با صحبت و تفکر مثبت درباره خود شروع کنید. هر زمان که از خود بیزارید، به تمام نقاط قوت خود فکر کنید و اینکه چرا همکارانتان از بودن در کنار شما لذت میبرند. افکاری مانند “من خیلی بیدست و پا هستم” یا “هیچکس در دفتر من را دوست ندارد” را با مواردی مانند “من همیشه با همه در دفتر مهربان هستم” یا “من بسیار مفید هستم و همیشه کارم را انجام میدهم” جایگزین کنید.
احترام گذاشتن به مرزهای همکاران خود
همه نمیخواهند با همکاران خود دوست صمیمی باشند. اجتماعی بودن در محیط کار بسیار مهم است، اما هر کس محدودیتهای خود را در مورد میزان تمایل به معاشرت دارد. به زبان بدن و نشانههای کلامی همکاران خود توجه کنید تا مرزهای آنها را درک کنید و با احترام به همکاران خود فضای لازم را بدهید. اگر به یکی از همکاران خود سلام میکنید و او به طور مختصر سر تکان میدهد، ممکن است برای یک مکالمه کامل وقت نداشته باشد و سرش خیلی شلوغ باشد. مراقب حریم شخصی باشید. اگرچه در آغوش کشیدن دوستان خود برای استقبال از آنها کاملاً قابل قبول است، اما بهتر است هنگام تعامل با همکاران به یک دست دادن یا یک دست تکان دادن بسنده کنید.
توصیهها
هنگامی که برای اولین بار با همکاران خود آشنا میشوید، از به سرعت پرسیدن سوالات شخصی یا مطرح کردن موضوعات جدی خودداری کنید. بهترین کار این است که با موضوعی اجتماعی به گفتگو بپردازید که برای همه راحت باشد.
دیدگاهتان را بنویسید