صحبت از خود بدون لاف

صحبت از خود بدون لاف

برایتان پیش آمده است که گاهی اوقات لازم باشد که نکته‌ای را در مورد خودتان بگویید، یا از خودتان صحبت کنید، ولی نخواهید صحبت‌هایتان همچون لاف زدن به نظر برسد. شاید شما عالی باشید، اما، چگونه می‌توان به کسی گفت که فوق‌العاده هستید، بدون اینکه فخرفروشی کنید؟ در اینجا نحوه صحبت از خود بدون لاف و شوآف را برای شما توضیح خواهیم داد.

چرا نیاز است افراد ویژگی‌های ما را بدانند؟

یکی از دلایلی که افراد دوست دارند خودشان را برای دیگران توضیح دهند این است که دوست دارند باور بقیه را به خود جلب کنند. صحبت از خود بدون اینکه لاف به نظر برسد، در مصاحبه‌های شغلی، در معاشرت با افرادی که می‌توانند کارهای مهم انجام دهند، به درد شما خواهد خورد.

یعنی شما یاد خواهید گرفت که چگونه می‌توانید در مورد خودتان با ظرافت صحبت کنید، بدون اینکه خودنمایی کنید.

1.آماده کردن داستان

یک لیست از افتخارآمیزترین ویژگی‌هایی که دارید، آماده کنید. احتمالا این ویژگی‌ها، همان‌هایی هستند که دوست دارید از آن‌ها صحبت کنید. زیرا می‌خواهید دیگران بدانند که این ویژگی‌ها را دارید. مثلا شاید شما ویژگی‌ همچون دارای تفکر استراتژیک بودن، یا جزئیات محور بودن داشته باشید.

اما اینکه به دیگران بگویید من فلان ویژگی را دارم، لاف زدن به نظر می رسد و باور آن را نیز سخت می کند. کاری که می توانید به جای آن انجام دهید این است که یک داستان در مورد هر یک از ویژگی ها به اشتراک بگذارید.

مثلا این داستان:

“خب من مسئول یک پروژه واقعا بزرگ بودم و واقعاً مهم بود که جزئیات محور باشم. زیرا مراحل مختلف زیادی وجود داشت. من هدایت تیم جدید را بر عهده گرفتم، واقعاً خوب پیش رفت و پروژه بسیار موفق بود.”

به این ترتیب، شما داستانی را با فرد مقابل  به اشتراک گذاشته‌اید، در عین حال از آن کلمه که ویژگی فوق‌العاده‌ی شما است نیز در داستان استفاده کرده‌اید.

این نحوه داستان گویی علاوه بر اینکه شما را بدون اینکه لاف زدن به نظر برسد، به دیگران معرفی می‌کند، به طرف مقابل کمک می‌کند تا ویژگی‌های شما را تجسم کند. اگر کسی بتواند به معنای واقعی کلمه شما را در حال انجام کارهای بزرگ تجسم کند، خیلی راحت‌تر است که شما را باور کند.

به یاد داشته باشید، افراد عاشق داستان‌ هستند، بنابراین از این روش به نفع خود استفاده کنید.

2. داستان های خود را با صدای بلند تمرین کنید

چیزی که ممکن است در هنگام گفتن داستان‌هایی درباره‌ی خود به دیگران متوجه شوید، این است که ممکن است احساس خجالت یا شرم کنید.

این طبیعی است! صحبت کردن در مورد خودمان سخت است. یکی از راه‌های غلبه بر خجالت، این است که با صدای بلند آن داستان‌ها را تمرین کنیم.

تمرین داستان سرایی با صدای بلند پیچیدگی ها را هموار می کند.

مثلا فرض کنید می‌خواهید کنار شخصی که میتواند به آینده کاری شما کمک زیادی کند، برخی از ویژگی‌های خوب و فوق العاده‌ای که دارید را بازگو کنید.

ابتدا طبق نکته قبل، داستان‌های خود را از موفقیت‌هایتان آماده می کنید. سپس می توانید از قبل برای فردی که به او اعتماد زیادی دارید، این داستان ها را بلند بلند تکرار و تمرین کنید. مثلا دوست صمیمی یا خواهر یا مادر و … . سپس وقتی در موقعیت قرار بگیرید خواهید دید که برای شما آسان شده است.

3. روایت های خود را با عناصر داستانی کامل پر کنید.

3 عنصر مهم یک داستان واقعا خوب را تصور کنید.

  1. مشکل
  2. کار
  3. راه حل

یعنی شما در داستانی که دارید می توانید ابتدا مشکل را مطرح کنید، سپس کار سختی که انجام دادید تا آن مشکل حل شود و در نهایت نتیجه نهایی یا نتیجه قابل اندازه گیری چه بود؟

4. آنچه دیگران درباره شما گفته‌اند را بگویید!

اگر نمی خواهید خودتان در مورد ویژگی های مثبت خود صحبت کنید، از دیگران بخواهید این کار را برای شما انجام دهند.

همچنین می توانید از توصیفات یا نقل قول های افرادی که به آنها اهمیت می دهید استفاده کنید.

برای مثال فرض کنید فردی هستید که به جزئیات توجه زیادی می کنید و دوست دارید این را در مصاحبه بگویید. می‌توانید به این شکل این کار را انجام دهید:

“من و رئیسم در کار قبلی که داشتم هر دو ارتباط کاری خوب و موفقی با هم داشتیم. رئیس من همیشه به من می گفت که من جزئی ترین کارمندی هستم که او تا به حال داشته است.”

ارجاع به نظرات شخص دیگر در مورد شما باورپذیرتر است. زیرا طرف مقابل شما همیشه می تواند با آن مرجع تماس بگیرد و بررسی کند.

یا یک مثال دیگر برای این روش این است:

“همکاران من می خواهند پروژه های بسیار بزرگ و نامرتب را به من بدهند، زیرا من عاشق سازماندهی هستم.”

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *