ما وقتی در رابطه هستیم بیشتر اوقات به کارهای طرف مقابل فکر میکنیم. مثلا چرا این کار را کرد؟ چرا آن کار را کرد؟ اما گاهی اوقات بهتر است از خودمان نیز بپرسیم که من چگونه پارتنری در این رابطه هستم؟ آیا شما میدانید چگونه میشود به یک پارتنر خوب در رابطه تبدیل شد؟ چه کارهایی میشود انجام داد که وظیفهمان را به خوبی انجام داده باشیم، بدون اینکه طرف مقابل را در نظر بگیریم؟ اگر شما هم به دنبال جواب سوالاتی از این دست هستید، پیشنهاد میکنم ادامه مطلب را همراه ما باشید.
ما ویژگیهای یک پارتنر خوب را کاملا توضیح دادهایم.
از نظر ما اگر شما این کارها را انجام دهید و سعی کنید پارتنر خوبی باشید خواهید دید که خیلی از مشکلات رابطه که تاکنون فکر میکردید به طرف مقابلتان مربوط است از بین میرود.
رابطه مانند یک گیاه است. همانطور که اگر به گیاه آب بدهید و رسیدگی کنید، احتمالاً رشد میکند و زنده میماند و در غیر اینصورت احتمال مردنش خیلی زیاد است، رابطه هم به همین شکل است.
وقتی وارد یک رابطه میشوید فکر نکنید که کار تمام است و شما دو نفر برای یکدیگر هستید و تمام. اگر شما به این رابطه به خوبی فکر نکنید، جوانب مختلف را نسنجید و سعی نکنید که روز به روز بهتر شوید، قطعاً رابطه با مشکل روبرو خواهد شد.
خوب بودن امری دوطرف در یک رابطه
هر رفتاری و هر کاری در رابطه یک امر دو طرفه است.
این انتظار را نداشته باشید که در هر کاری فقط طرف مقابلتان را سرزنش کنید و او را مقصر مشکلات بدانید. ویژگی های بدِ او را ببینید، اما برای اینکه از خودتان پارتنری بهتر بسازید، هیچ تلاشی نکنید.
حتی اگر در اوایل رابطه که همه چیز به خوبی و خوشی پیش میرود مشکلی نداشته باشید، مطمئن باشید با گذشت زمان احتمالاً با مشکلاتی روبرو خواهد شد. پس از همین امروز به دنبال انجام سهم خود در رابطه باشید تا فردا پشیمان نشوید.
برای اینکه بخواهید در رابطه به یک پارتنر خوب تبدیل شوید باید خودتان را منطقی بررسی کنید. ببینید چه زمانهایی تقصیر شما بوده است و اشتباه عمل کردهاید تا بتوانید آنها را جبران کنید. همچنین چه زمانهایی میتوانستید کاری کنید تا رابطه بهتر پیش برود اما کوتاهی کردهاید.
به هر حال شما یک انسان بالغ هستید و باید بتوانید مسئولیت کارهای خود را بپذیرید.
قوانینی که هر پارتنری باید به آنها پایبند باشد!
اگر نمیدانید که چگونه میشود یک پارتنر بهتر بود، قوانینی که ما در ادامه برای شما میآوریم را حتما مطالعه کنید. زیرا معمولاً اکثر مشکلات زوجها در رابطه به این موضوعات مربوط میشود.
خودتان را بشناسید!
اولین قانونی که لازم است آن را در نظر داشته باشید این است که خودتان را بشناسید. خودآگاهی کمک زیادی میکند تا شما تبدیل به پارتنر بهتری در رابطه شوید.
اگر ما خودمان ویژگیهایمان و رفتارهای منفی و مثبتمان را به خوبی بشناسیم و از آنها آگاه باشیم، آنگاه میتوانیم برای تغییر آنها کاری کنیم.
بنابراین اولین قانون این است که شما به خودشناسی و خودآگاهی برسید. سپس زمانی که ویژگیهای منفی و مثبت خودتان را شناختید بر روی توسعه مثبتها و از بین بردن منفیها تمرکز کنید. برخی مقالات با عناوین خودآگاهی یا خویشتن آگاهی (SELF-AWARENESS) چیست؟ و چگونه خود را تجزیه و تحلیل کنیم؟ در مجله زرد میتواند به شما کمک کند تا خودتان را بیشتر بشناسید.
شناخت الگوهای بدی که در ذهنمان جای گرفتهاند!
متاسفانه در رابطه با آموزش الگوهای درست رفتاری مدارس و دانشگاههای ما به خوبی عمل نکردهاند. یعنی بسیاری از ما نمیدانیم وقتی عصبانی میشویم باید چگونه رفتار کنیم؟ وقتی استرس داریم، چگونه آن را کنترل کنیم؟ و غیره.
از آن طرف ممکن است ما در خانوادهای بزرگ شده باشیم که الگوهای بدی برای رفتار داشته باشند. برای مثال وقتی عصبانی میشوند داد میزنند یا ظرفها را به هم میکوبند. یا وقتی استرس دارند با بقیه بدرفتاری میکنند و غیره. سعی کنیم بنشینیم و واکنشهایمان را در قبال احساسهایمان بنویسیم تا ببینیم کدام یک از الگوهای رفتاری ما اشتباه و بد است.
آموختن الگوهای درست رفتاری زمانبر است. ما در مجله زرد دربارهی خشم و عصبانیت و 4 راهکار عملی برای مدیریت آن صحبت کردهایم. برای کمک به خودتان در روند یادگیری الگوهای درست رفتاری پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید.
خودخواه نباشید و همدلی کنید!
یکی از اصلیترین مسائلی که باعث ایجاد مشکل در رابطه میشود، موضوع خودخواهی است. خودخواهی در طول زمان مشکلات بزرگ و کینههای عمیقی را در افراد ایجاد میکند. بنابراین در هر کاری سعی کنید هم خودتان را و هم طرف مقابلتان را درک کنید و در نظر بگیرید.
در کنار خودخواهی یکی دیگر از مسائلی که به موضوع خودخواهی نیز مربوط میشود، موضوع عدم همدلی است.
عدم همدلی به این معناست که شما طرف مقابل را درک نمیکنید و موقعیتهای مختلف را از نگاه او نمیبینید و فقط دید خودتان و نظر خودتان برایتان مهم است.
عدم همدلی از خودخواهی نشأت میگیرد. بنابراین با رفع خودخواهی احتمالاً عدم همدلی نیز از بین برود.
اما در کنار رفع خودخواهی سعی کنید همدلی را نیز بیاموزید. خوشبختانه همدلی یکی از مهارتهایی است که میتوانید بر روی آن کار کنید و آن را به دست بیاورید.
فقط لازم است که مراقب افکار، احساسات و مهمتر از آن، کلمات و رفتارهای خود باشید.
پیشنهاد میکنیم مطلب آیا شما یک سوپر همدل هستید؟ 13 نشانه علمی که ثابت میکند شما همدلی فوقالعادهای دارید! را بخوانید.
بیپرده و صادق باشید!
اگر میخواهید در رابطه به پارتنر بهتری تبدیل شوید سعی کنید در برابر پارتنر خود بیپرده رفتار کنید. منظور از بی پرده رفتار کردن این است که اگر ترسی دارید یا اگر امیدی به یک موضوع خاص دارید و یا رویای خاصی در ذهن دارید آن را با پارتنر خود به اشتراک بگذارید. از اینکه شما رو قضاوت کند، نترسید. از او هم بخواهید در برابر شما بیپرده رفتار کند و آنچه که در ذهن دارد را با شما به اشتراک بگذارد. نتیجهی خوب بیپرده بودن این است که رابطه شما را قویتر و عمیقتر میکند.
در کنار بیپرده بودن، صادق بودن نیز اهمیت زیادی دارد.
صداقت به محکم شدن پایههای رابطه کمک میکند. صداقت باعث سالم نگه داشتن رابطه میشود.
به هیچ عنوان در رابطه دروغ نگویید.
همیشه سعی کنید با صداقت پیش بروید، حتی اگر گاهی اوقات بدانید که صداقت مشکلی را ایجاد میکند.
اما با صداقت بدون استرس و دلهره پیش میروید.
از سوی دیگر، اگر حتی یک بار دروغ شما لو برود، طرف مقابلتان شما را ممکن است به عنوان یک انسان دروغگو بشناسد و هیچ وقت نتواند به شما اعتماد کند.
بنابراین بدون فکر کردن به نتیجه همیشه سعی کنید کار درست را انجام دهید و واقعیت را بگویید.
احترام بگذارید و محبت کنید!
شاید برایتان دور از ذهن باشد که شخصی به پارتنرش بی احترامی کند. اما با اینکه هر فردی سزاوار احترام است اما باز هم برخی از افراد متاسفانه در رابطه به پارتنر خود احترام نمیگذارند
احترام گذاشتن معانی مختلفی دارد. برای مثال فریاد زدن نوعی بی احترامی است، سوء استفاده جسمی از یک نفر بی احترامی است، سوء استفاده جنسی و عاطفی و ذهنی نیز بی احترامی به شمار می رود. از این رو سعی کنید کارهایی که در رابطه انجام می دهید، چه از نظر کلماتی که از دهانتان بیرون می رود، چه از نظر کارهایی که انجام می دهید و چه از نظر محبتی که می کنید همه آنها همراه با احترام باشند.
برای آشنایی با مقوله احترام به پارتنر در رابطه پیشنهاد میکنیم مقالات چگونه با دختران با احترام رفتار کنیم؟ و تفاوت بین احترام گذاشتن یا کنترل کردن در یک رابطه چیست؟ را مطالعه کنید.
در کنار احترام گذاشتن محبت کردن نیز اهمیت دارد. شاید شما از نظر عاطفی شخصی خونسرد باشید و خیلی اهل محبت کردن نباشید، اما باید این را بدانید که هر رابطهای به حداقل محبت و کارهای رمانتیک نیاز دارد. در آغوش گرفتن، بوسیدن و …، روشهایی برای ابراز محبت هستند.
محبت باعث ترشح اندورفین در افراد می شود و پیوند بین دو نفر را محکمتر می کند. پیشنهاد میکنیم مطلب چگونه ابراز محبت کنیم؟ را مطالعه کنید.
انتظار بیجا نداشته باشید!
اگر می خواهید رابطه خوبی داشته باشید، پس نباید از یکدیگر انتظار بیجا داشته باشید.
برای مثال اگر با هم زندگی می کنید، باید بدانید که هر کاری باید دو نفره انجام شود و همه مسئولیتها بر گردن یک نفر نباشد.
برای مثال اگر ازدواج کردهاید و صاحب فرزند شدهاید، نباید مرد همیشه از زن انتظار داشته باشد که دائم به کودک برسد یا زن از مرد انتظار داشته باشد که تمام قبضها را پرداخت کند تمام خرج خانه را بدهد.
یا اگر در رابطه دوستی هستید، یکی از طرفین انتظار داشته باشد آن یکی همیشه زمانش را با او تنظیم کند. یا اینکه یکی از طرفین همیشه با ماشین دنبال آن یکی برود.
چنین انتظاراتی انتظارات بیجا هستند و باعث میشوند رابطه به مرور دچار مشکل شود.
بنابراین اگر میخواهید یک پارتنر خوب باشید انتظار بیجا از پارتنر خود نداشته باشید.
حامی پارتنرتان باشید!
کلاً در هر ارتباطی حامی بودن، اهمیت بسیار بالایی دارد. در ارتباط عاشقانه و رابطهی بین دو پارتنر این اهمیت افزایش پیدا میکند. حمایت از پارتنر فقط مختص زمانهای بد یا فقط مختص زمانهای خوب نیست؛ بلکه هم در زمان خوب و هم در زمان بد باید از پارتنر حمایت کرد. برای مثال اگر ارتقاء شغلی پیدا میکند یا اگر به هدفی که سالها در سر داشته میرسد، شما باید او را تشویق کنید و برای او خوشحال شوید. همچنین اگر دچار مشکل میشود مثلا شغلش را از دست میدهد، نیز نیاز به کسی را دارد که به او تکیه کند. بنابراین به او بگویید که در زمانی که در حال سختی کشیدن است شما پشتش هستید.
صمیمیت فیزیکی را روزانه تجربه کنید!
برای زنده و سرزنده نگه داشتن یک رابطه، حفظ صمیمیت فیزیکی اهمیت زیادی دارد. در روزها و هفتهها و ماههای اول برقراری ارتباط این صمیمیت معمولاً شکل میگیرد، اما وقتی مدت زمان ارتباط طولانی میشود و به چند سال میرسد، ممکن است این صمیمیت فیزیکی به 2 یا 3 بار در هفته کاهش پیدا کند. در حالی که بهترین کار این است که صمیمیت فیزیکی بصورت روزانه حفظ شود. حداقل یک صمیمیت خیلی کوچک مانند یک بوسه هر روز تکرار شود. این کار به رابطه هم اطمینان میآورد و هم احساس را در آن افزایش میدهد.
نیازهایتان را به زبان بیاورید!
اگر شما نیازمند یک حرکت احساسی هستید آن را به زبان بیاورید. به هیچ عنوان احساس غرور و احساس خجالت باعث به زبان نیاوردن این نیاز نشود. اگر چیزی میخواهید آن را بگویید تا دریافت کنید. زیرا ممکن است پارتنر شما هیچ زمانی متوجه این نیاز شما نشود. بنابراین تقصیری هم ندارد که نتوانسته ذهن شما را بخواند. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید در یک رابطه مرتکب شوید این است که از شریک زندگی خود انتظار داشته باشید ذهن خوان باشد. قهر کردن با پارتنرتان به دلیل اینکه نیازی که از وجود آن خبر نداشته را برآورده نکرده است، کارساز نیست. نهایت این به زبان نیاوردن، ناامیدی شما و اذیت شدن او از عدم تواناییاش در حل مشکل شما است.
فرصت تنفس را فراموش نکنید!
گاهی اوقات در رابطه ممکن است مشکلی به وجود بیاید که شما سرشار از خشم شوید و حس کنید که ذهنتان اصلا پاسخی برای این وضعیت ندارد. در چنین حالتی و با این حجم از خشم، نه حرف زدن میتواند آن مشکل را حل کند، نه بحث کردن، نه گفت و گو و نه هیچ کار دیگری. بلکه در آن لحظه شما باید به خودتان تنفس بدهید. این تنفس میتواند ترک کردن اتاق یا خانه برای ساعتی باشد. برای یک ساعت یا دو ساعت از آن محیط خارج شوید. به خودتان فرصت دهید تا ذهنتان کار کند و پس از آن تلاش کنید. هنگامی که سرشار از خشم هستید، با هم دعوا نکنید. بلکه سعی کنید ابتدا خودتان را از شر آن خشم خلاص کنید. سپس برگردید و صحبت کنید. اگر میخواهید یک پارتنر بهتر در رابطه باشید و رابطهتان را به سمت بهتری پیش ببرید، باید یاد بگیرید که چه زمانی بمانید و به صحبت ادامه دهید و چه زمانی به خودتان و او فرصت تنفس بدهید و مدتی را دور شوید.
وقت گذاشتن
همه ما میدانیم که زندگی با مشغلههای زیادی همراه است. زمانهایی میرسد که اصلاً وقت نمیکنیم حتی به کارهای روزمرهمان برسیم و مشغول کارهای خیلی جدی هستیم. اما هیچ کدام از اینها بهانه خوبی برای اینکه برای پارتنرتان وقت نگذارید نیست. در هر صورتی باید برای او وقت داشته باشید و او را در اولویت لیست کارهای خود قرار دهید. اگر واقعاً نمیتوانید اگر واقعاً سرتان شلوغ است شاید بهتر باشد اصلاً در رابطهای نباشید. هرچه کمتر برای هم وقت بگذارید، همانقدر به جدایی نزدیک میشوید.
همیشه همیشه همیشه وفادار بمانید!
در بین تمام نکتههایی که تا اینجا گفتیم و بعد از این میگوییم، اگر بگویید مهمترین اینها کدام است و اگر قرار باشد همه حذف شوند یکی بماند کدام می ماند؟ ما میگوییم “وفاداری” .
عبارت رابطه و عبارت وفاداری از لحاظ مفهومی یکی هستند. اگر شما وفادار نیستید به یک شخص، پس در رابطه با او نیستید.
یعنی رابطه داشتن، بدون وفاداری معنا ندارد. هیچ عذر و بهانهای نیز عدم وفاداری را توجیه نمیکند. چه به شما دروغ بگوید (که نباید بگوید)، چه ناراحتتان کند (که نباید بکند)، هر کاری انجام دهد عدم وفاداری شما توجیه نخواهد شد.
کار او اگر خیلی بد است و اگر غیر قابل تحمل است، او را ترک کنید.
صادقانه به او بگویید فلان مشکل شما را اذیت میکند یا از او ناراحت هستید یا حتی دیگر او را دوست ندارید، اما هیچ زمانی به او خیانت نکنید. ناراحتیها و مشکلات شما دو نفر نباید باعث شود شما به آغوش شخص دیگری بروید. هرگز از خیانت به عنوان پوششی برای ناراضی بودن در یک رابطه استفاده نکنید. شریک زندگی شما حقش این نیست که اعتمادش به عشق به این شکل بیرحمانه از بین برود.
رابطه را سرزنده نگه دارید!
حتما تاکنون چندین بار شنیدهاید که میگویند “اوایل رابطه همه چیز گل و بلبل است”؛ واقعا هم همینطور است. اوایل رابطه شور و اشتیاق دو طرف بسیار زیاد است. هر دو در حال تجربه کارهای جدیدی هستند. یکدیگر را کشف میکنند و واقات جالبی را تجربه میکنند. اما زمان که میگذرد، این شور و اشتیاق کاهش پیدا میکند. ماجراجوییها کمتر میشود و گاهی اوقات افراد از رابطه خسته میشوند.
در چنین زمانی این وظیفه شماست که رابطه را سرزنده نگه دارید. میتوانید کارهای مختلفی انجام دهید. برای مثال سعی کنید خواستههایی که همیشه داشتهاید اما هیچ وقت به زبان نیاوردهاید را بگویید. یا از او بخواهید که خواستههایش را به شما بگوید، بدون اینکه هیچ خجالتی بکشد.
امتحان کردن چنین کارهایی هم باعث میشود رابطه سر زنده بماند و هم ارتباط بین شما و پیوند بین شما را تقویت میکند.
همچنین همیشه این روند را روبروی خود داشته باشید که سعی کنید هر روز یک کار خوب برای رابطهتان انجام دهید. بدین شکل هم هر روز به تقویت رابطهتان کمک میکنید و هم اینکه اشتیاق را در آن زنده نگه میدارید و اجازه نمیدهید رابطه برای شما خستهکننده شود.
این دو مطلب برای این موضوع می توانند به شما کمک کنند:
چگونه رابطهی خود را با دوست دخترمان پرهیجانتر کنیم؟
14 تفریح دونفره که هر زوجی باید آن را انجام دهند
نشان دادن قدردانی
وقتی با یک نفر در رابطه هستید، احتمالا او را خیلی دوست دارید و از برخی کارهای او خیلی خوشحال هستید. شما باید قدردان این کارهای خوب او باشید. مهمتر اینکه این قدردانی را به او نشان دهید.
یعنی او بداند که شما در مورد این کارش چه احساسی دارید. منظور ما تشکرهای بزرگ و ژست های خیلی گنده نیست. بلکه یک کار کوچک برای نشان دادن قدردانیتان؛ مثلاً مهیا کردن شرایط یک شب رویایی، یک شام غافلگیرکننده برای او یا دادن گل به او یا ماساژ او.
بهبود شخصیت
اگر میخواهید در رابطهتان پارتنر بهتری باشید، باید سعی کنید در زندگیتان آدم بهتری باشید. یعنی شخصیت خود را بهبود ببخشید. ویژگیهای منفی خود را از بین ببرید و ویژگیهای مثبت خود را تقویت کنید. مطالعه مطلب چگونه شخصیت خود را بهبود ببخشیم؟ را به شما پیشنهاد میکنیم.
قضاوت نکنید، مسئولیت پذیر باشید!
هر شخصی نظر خاص خودش را دارد، اما وقتی در یک رابطه هستید، ذهنی باز داشته باشید. پارتنر شما مانند شما بزرگ نشده است و تجربیات مشابه شما را نیز نداشته است. بنابراین گر جنبه ای از زندگی او را درک نمی کنید، قضاوت نکنید؛ بلکه درباره آن با هم صحبت کنید.
از سوی دیگر شما باید مسئولیت کار خود را در هر صورتی بپذیرید. اگر تاکنون از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کردهاید، از این پس مسئولیت پذیر باشید. در ابتدا سخت خواهد بود، اما متوجه خواهید شد که چقدر احساس بهتری در کنترل زندگی خود دارید.
علایق پارتنرتان را بشناسید!
در صورتی که میخواهید به یک پارتنر بهتر تبدیل شوید، سعی کنید علایق پارتنرتان را به خوبی شناسایی کنید.
در رابطه با کارها و چیزهایی که به آنها علاقه دارد، با او صحبت کنید. بدین شکل حمایت خودتان را به او بطور غیرمستقیم نشان می دهید.
پارتنرتان را همانطور که هست، بپذیرید!
وقتی با یک نفر وارد رابطه می شوید، به امید یا قصد تغییر او وارد نشوید. بلکه ابتدا او را با همان ویژگیهایی که دارد بپذیرید، سپس رابطه را شروع کنید. اگر او خودش قصد بهبود شخصیتش را داشت، می توانید حامی او باشید. او احتمالا نظرات و افکار متفاوتی نسبت به شما خواهد داشت و این اشکالی ندارد! همین تفاوتهاست که میتواند رابطه را جذاب کند؛ به شرط اینکه تفاوتها را درک کنید. بنابراین برای تبدیل شدن به یک پارتنر خوب ، بهتر است از این پس قصد تغییر در او را نداشته باشید.
گوش کن، گوش کن، گوش کن
آخرین توصیهای که برای تبدیل شدن به یک پارتنر خوب در رابطه برای شما داریم، این است که به حرفهای پارتنرتان با ذهنی باز گوش دهید. شما نباید فقط بشنوید، بلکه باید با جان دل گوش دهید. در هنگام صحبت با او، به هیچ عنوان با گوشی موبایل ور نروید و تمام حواستان را معطوف به او کنید. و پس از پایان کار، به آنچه میخواهید بگویید و پاسخ دهید فکر کنید.
سخن نهایی
اگر با شخصی در ارتباط عاشقانه و عاطفی هستید، همیشه باید سعی کنید پارتنر بهتری باشید. زیرا شخصی که با شماست، لیاقتش بودن با پارتنری عالی است.
پارتنر خوب بودن آسان نیست؛ اما اگر بدانید چگونه باید این کار را انجام دهید، می توان آن را انجام داد.
قطعا اگر دوست پسر یا دوست دختر یا همسرِ شما ببیند که شما نسبت به قبل در حال تبدیل به پارتنری بهتر هستید، قدردان شما خواهد بود. رابطه خوب و آرام داشتن، تلاش و کار زیادی می طلبد. اما اگر مایلید تلاش کنید و یاد بگیرید که چگونه در یک رابطه شریک بهتری شوید، با نکاتی که گفتیم کاملاً ممکن است.
دیدگاهتان را بنویسید