در مقالهی قبلی خیلی مفصل در مورد نژادپرستی و تاریخچه آن برای شما نوشتیم. اگر آن مقاله را نخوانید، روی این لینک کلیک کنید. چندی پیش عیسی آل کثیر بعد از گلی که در بازی مقابل پاختاکور ازبکستان داشت، با انگشتانش چشمهایش را کشید. این موضوع بسیار مورد توجه افراد زیادی مخصوصا افرادی که در شرق آسیا بودند قرار گرفت. چرا که این حرکت، معمولا برای توهین به ساکنان شرق آسیا به کار برده می شود. ولی هوادارانش همه معتقد بود که آلکثیر همیشه به یاد خواهرزادهاش بعد از هر گل برای او این شکلک را در میآورد. او منظور نژادپرستانه ای نداشته است.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. تا در مورد موضوع آل کثیر و رفتارهای نژادپرستانه در مورد مردم شرق آسیا برای شما خواهیم گفت.
رفتار نژادپرستانه آل کثیر موج خیلی زیادی را در فضاهای مجازی از سوی دوستداران و هواداران این فوتبالیست به راه انداخت. بسیاری از هنرمندان و ورزشکاران جهت حمایت او با تقلید از ژستی آلکثیر بعد از شادی گل داشت، عکسهای خود را با نیت حمایت از او و اعتراض به حکم فیفا منتشر کردند.
ولی همان گونه که در بالا گفته شد، این ژست دقیقا یک رفتار ژست نژادپرستانه است. او خواسته و یا ناخواسته این کار را انجام داده بود. ولی او شدیدا اصرار داشت که این رفتار او به خاطر برادرزاده اش که چشمانی به این حالت دارد و همیشه با او شوخی می کند بوده است. او هیچ دلیل دیگری نیز نداشته بوده است.
محرومیت و مجازات آل کثیر
کنفدراسیون فوتبال آسیا عیسی آلکثیر این مهاجم پرسپولیس را به مدت ۶ ماه از هرگونه فعالیت ورزشی محروم کرد. آنها معتقد بودند که این شادی گل آلکثیر یک رفتار صد در صد “نژادپرستانه” بوده و باید مجازات شود. ولی باشگاه پرسپولیس بعد از این تصمیم در اطلاعیهای این تصمیم را “عجولانه، غیرمنطقی و ناعادلانه ” خواند. او اعلام کرد که او این شکلک را بارها بعد از گل زدن انجام داده بود. او هیچ قصد و نیتی در این باره نداشته است. همین طور قصد توهین به مردم ازبکستان را به هیچ وجه نداشته است.
علاوه بر عدم فعالیت او برای 6 ماه، آل کثیر ۱۰ هزار دلار جریمه نقدی نیز باید پرداخت کند. بازیکنان پرسپولیس برای بازی در نیمهنهایی لیگ قهرمانان فوتبال آسیا هتل را ترک کردند. در حالی که عیسی آلکثیر در هتل ماند.
به گزارش رسانههای ایران هرچند غیبت آلکثیردر بازی امروز قطعی به نظر میرسد اما مسئولان پرسپولیس و افشین پیروانی، سرپرست تیم بلافاصله نامهای را تنظیم کردند. آنها به محرومیت “سنگین” این مهاجم معترض شدهاند.
هنوز هم کسی به قطعیت نمی تواند مطمئن باشد که این موضوع باشد. که آیا توهینی در این مورد صورت گرفته بوده یا نه!
در ادامه این مقاله ما قصد داریم تا در مورد نژادپرستی و شوخیهایی که در این مورد انجام میگیرد. یا اینکه کلا به چه مباحثی، مباحث نژادپرستانه گفته میشود صحبت کنیم.

شوخیهای نژادپرستانه
شوخی های نژادپرستانه اغلب برای همه مردم دنیا خندهدار است. این یکی از محبوب ترین نوع شوخیها به شمار می آید. بخشی از این علاقه مردم به این موضوع مربوط به نژادپرستی آنهاست. به عنوان مثال بسیاری از جوک های قوی و ملیتی مثل همین موضوع آل کثیر و شوخی با آسیاییها ممکن است خیلی راحت حالت خصمانه به خود بگیرد و موجب خشم و ناراحتی عده زیادی از مردم شود.
ولی این شوخیهای ملیتی اگر به گونه ای دیگر دیده شود، به هیچ وجه خنده دار نیستند. اصلا نباید به این شوخی ها و داستان ها دامن زد.
شوخی های ملیتی
جوکهای ملیتی خیلی زیادی در سراسر دنیا وجود دارد. مثلا در این شوخی ها یهودیان را خسیس، ایتالیایی ها را ترسو و یونانی ها را دروغگو معرفی می کنند. ممکن است که جوک های زیادی هم در مورد رنگ پوست افراد و یا دین و یا گویش آنها را شنیده باشید.
متاستفانه این شوخی های ملیتی بیشتر شبیه یک طنز تلخ است تا یک شوخی! ولی ما به هیچ وجه نمی توانیم نژادپرستی و فردی که چنین اعتقادی را دارد به خاطر احساسات و اعتقاداتش محکوم کنیم. زیرا احساسات ممکن است پیامدهای اعتقاداتی زیادی را با خود به همراه داشته باشد.
اعتقادات و نژادپرستی
اعتقادات هم می تواند عقایدی باشد که هر فرد عادی در موقعیت و جایگاهی که هست، آن را برای خود بسازد. به عنوان مثال نوجوانی را در نظر بگیرید که در جامعه و یا خانواده ای کاملا نژادپرست رشد می کند. ممکن است هرکسی که در آن جامعه و یا در خانه ای که در آن زندگی می کند، عقاید نژادپرستانه داشته باشد.
همین امر ممکن است او را مجاب کند که ناخواسته رفتارهایی را بکند که از نظر مردم عادی رفتارهای نژادپرستانه باشد. به عنوان مثال تصور کنید که او در محل کارش خیلی زیاد به افراد سیاه پوست کمک کند. و به آنها را خیلی بیشتر مورد توجه قرار دهد.
نژادپرستی و مردم شرق آسیا

در آمریکا یکی از شوخی های نژادپرستی که خیلی زیاد انجام میشود. در مورد مردم آسیای شرقی است. در جامعه آمریکا در مورد مهاجران نسل اول و شهروندان متولد آمریکا که اعضای خانواده آنها به ایالات متحده از کشورهای آسیای شرقی (چین ، ژاپن و کره جنوبی) مهاجرت کرده اند نیز وجود دارد.
در مورد این موضوع هم خیلی راحت از مردم کشورهای جنوب شرقی آسیا اغلب در رسانههای جریان اصلی مثل سینما، موسیقی، تلویزیون، ادبیات، اینترنت و سایر رسانه ها به تصویر کشیده شده است. البته که این شوخی های نژادپرستانه عمدتاً پیامدهای منفی برای آمریکایی های تبار آسیای شرقی و مهاجران آسیای شرقی در تعاملات روزمره، وقایع کنونی و قوانین دولتی داشته و دارد.
تصاویر رسانه ای از آسیای شرقی اغلب منعکس کننده درک آمریکایی است. تا تصویری واقعی از فرهنگ ها، آداب و رسوم و رفتارهای واقعی این قشر از مردم. آمریکای های آسیای شرقی تبعیض نژادی را به عینه تجربه کرده اند و قربانی جنایات نفرت مربوط به کلیشه های قومی شان شده اند.
مثلا در فیلم ها و رسانه های آمریکایی مردان آسیایی را به عنوان شکارچیان زن ستیز به ویژه در تبلیغات دوران جنگ جهانی دوم نشان می دهند. زنان آسیای شرقی را به عنوان موجودات جنسی پرخاشگر یا فرصت طلب و یا حیله گر به تصویر کشیده شده اند. مثلا خیلی از آنها به دختران آسیای شرقی به عنوان روسپی و … نگاه می کنند. در صورتی که فقط در ژاپن است. که از چنین دخترانی به عنوان گیشا استفاده می کنند و هرگز عموم دخترها این چنین نیستند!
تبعیض نژادی به چینی ها بعد از ویروس کرونا
مدتها قبل از این که دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم کند. مشکلات نژادپرستی، جنایات و بیگانه هراسی علیه آسیایی-آمریکایی در ایالات متحده امری رایج بود. استارت این موضوع هم زمانی بود که مردی در حال فیلمبرداری از یک پیرمرد آسیایی که هنگام جمع آوری قوطی در محله Bayview سانفرانسیسکو بود. او گفت: “من از آسیاییها متنفرم.” و همین امر موجب شد که موج جدیدی از این جنایات نژادپرستانه صورت گرفت. و به سرعت به بدترین حالت ممکن تبدیل شد.
یک حادثه انگیزه نژادی دیگر در منطقه ی دیگری از آمریکا رخ داد. در آن خانمی با یک خانواده آسیایی-آمریکایی روبرو شد. او به آنها گفت که “آنها اجازه ماندن در این کشور را ندارند”.
در یک مورد دیگر هم مایکل لوفتوس مدیر عامل فناوری سانفرانسیسکو، به یک خانواده آسیایی در یک رستوران برخوردی مشابه را داشت و از آنها خواست که هر چه سریعتر از کشورشان بیرون بروند و جملات تحقیرآمیزی را نثار آنها کردند.
تاریخچه تحقیر آسیایی ها در آمریکا
سال هاست که مردمان آسیای شرقی در این قاره مورد تحقیر شدن قرار گرفته اند. قانونی در این کشور تصویت شد که منجر به امضای قانون معروف بدنام سازی چینی ها در سال 1882 شد که مهاجران و کارگران چینی را به مدت یک دهه تحقیرهای فراوانی را متحمل شدند. جالب اینجاست که بعد از چینی نوبت به فیلیپینی ها بود که آنها را به دلیل “ناپاک” بودن و “عقاید مذهبی شان” مورد تهدید قرار دادند.
دهه ها-آمریکایی های آسیایی-آمریکایی برای غلبه بر نام ها و القاب نژادپرستانه ای که به آنها داده می شود، مورد تحقیر قرار گرفته اند و با مشکلات زیادی رو به رو شده اند.
شاید تا همین چند وقت پیش بود که فقط آفریقایی-آمریکایی ها جزو اقلیت ها در این کشور بوند و به خاطر رنگ پوستشان مورد حقارت قرار گرفتند.
آسیا ستیزی در آمریکا
بعد از بروز سارس در آمریکا افزایش بیگانه ستیزی علیه آمریکایی های آسیایی-آمریکایی بیشتر شد. همین که مردم داشتند تاریخ را فراموش می کردند، تاریخ بار دیگر تکرار شد و شاهد همه گیری ویروس کرونا از سمت کشور شدیم و تا همین امروز که هنوز درمانی برای این بیماری کشف نشده، میلیون ها نفر جان خودشان را بر اثر این بیماری از دست داده اند.
این آسیاستیزی از سمت کشور آمریکا به قدری بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها از ویروس کرونا به اسم “ویروس چینی” نام برده بود و بارها نفرت خود از این مردم به صورت کاملا غیر مستقیم بیان کرده بود.
پایان خصومت ها
خیلی از افرادی که با این دست موارد مشکل دارند، معتقدند که کلیات گسترده در مورد آسیایی ها ، اسپانیایی تبارها ، مسلمانان و آفریقایی آمریکایی ها و همه گروه های اقلیت در دنیا هر چه زودتر باید پایان یابد و مردم دست از مسائل برداند.
مردم به هیچ وجه نباید از نظر نژادی و فرهنگی انقدر حساس باشند و صرفا به خاطر اینکه شخصی به صورت کاملا ناخواسته در یک فرهنگ متفاوت به دنیا آمده را مورد تحقیر قرار دهند.
زردنیوز
دیدگاهتان را بنویسید