personal branding

چگونه صاحب یک برند شخصی شویم؟

فهرست عناوین پنهان

مقدمه

برند شخصی چیزی فراتر از محصولات یا خدماتی است که می‌فروشید. به عنوان مثال، وقتی به اوپرا وینفری فکر کنید، این احتمال وجود دارد که او را فقط به عنوان یک مجری در برنامه‌های گفتگو در نظر نگیرید. او به واسطه مجله، کلوپ کتاب، محصولات زیبایی و حتی کانال تلویزیونی خاص خود نیز شناخته شده است. همه آن‌ها بخشی از شخصیت و ارزش‌های وی را در خود جای داده‌اند. این وصفی از یک برند شخصی موفق است. این نام تجاری به یاد ماندنی و واقعیست. داستانی جذاب را روایت می‌کند که با مخاطبان خود صحبت می‌کند. با سخت کوشی و تعامل می‌توانید برند موفقی برای خود بسازید که نشان دهنده این باشد که چه کسی هستید و چه چیزی برای عرضه دارید.

روش اول: تعریف نام تجاری شما

برند-شخصی

جمعیتی خاصی را به عنوان مخاطبان هدف خود انتخاب کنید

با تفکر در مورد عواملی مانند سن، مکان، جنس، سطح درآمد، تحصیلات و پیشینه قومی، مشخص کنید که مخاطبان شما چه کسانی هستند. مشخص کنید چه کسی به برند شما نیاز دارد و چه کسی به احتمال زیاد آن را خریداری کرده و از آن پشتیبانی می‌کند.
همچنین می‌توانید به روانشناسی هدف خود فکر کنید. به عنوان مثال، افراد علاقه مند به برند شما چه نوع شخصیت یا نگرشی در زندگی دارند؟
دانستن اینکه بازار هدف شما چیست، به شما کمک می‌کند تا روش‌هایی را برای جلب نظر آن‌ها و جذب افراد جدید، پیدا کنید.

پیام خود را متمرکز کنید تا مورد توجه مخاطبان قرار گیرد

به این فکر کنید که می‌خواهید محصولات خود را به چه کسی بفروشید. پیامی بسازید و به این فکر کنید که چه محتوایی نام تجاری شما را به طور موثرتری برای مخاطبان تبلیغ می‌کند.
نام تجاری و پیام شما برای درگیر کردن آن‌ها، باید بر روی جمعیت هدفتان متمرکز باشد.
به عنوان مثال، اگر هدف شما جلب توجه دانش آموختگان فارغ‌التحصیل از دانشگاه است، پیام شما می‌تواند بیشتر روی استراتژی‌ها و چالش‌های ورود به نیروی کار حرفه ای متمرکز باشد. اگر می‌خواهید به مادران شاغل برسید، پیام شما می‌تواند شامل راه‌های مقابله با استرس خانوادگی یا راه‌کارهای خودمراقبتی باشد.

درباره صنعت مدنظرتان تحقیق کنید و از متخصصان این حوزه تقلید کنید

وقت خود را صرف خواندن استراتژی‌های کسب و کار و اطلاعات مربوط به صنعتی که به آن علاقه‌مند هستید، کنید. وبلاگ‌ها‌، وب سایت‌ها‌، مقالات یا هرجای دیگر را که فکرش را می‌کنید درباره این صنعت جستجو کنید. از تجربه آن‌ها برای کمک به ساختن برند خود استفاده کنید.
حتی اگر هدفتان این است که در صنعت خود برجسته و خاص باشید، باز هم شناختن اعضای اصلی مربوط به فعالیتتان بسیار مهم است.
برای تحقیق در مورد متخصصان و یافتن منابع و اطلاعات مربوط به حرفه خود از اینترنت استفاده کنید.
بدانید چگونه متخصص مورد تحسین شما در این صنعت شروع به کار کرده و موفق شده است. به عنوان مثال، اگر باشگاه بدنسازی دارید، می‌توانید مصاحبه‌ها و مقالاتی بخوانید در مورد اینکه یک مدل تناسب اندام یا ورزشکار برای بهینه سازی کسب و کار خود چه کرده است.

لیستی از نقاط قوت و ضعف خود ایجاد کنید

یک روش ساده برای کمک به تعیین برند شما، تهیه لیستی از نقاط ضعف و قوت شخصی شما است. از خود در مورد اینکه در چه زمینه‌های کاری خوب عمل می‌کنید سوال کنید. برعکس، بفهمید کدام نقش‌ها و مشاغل با استعداد شما متناسب نیست. طوفان فکری کنید و هر آنچه را که به ذهنتان خطور می‌کند بنویسید.
به این فکر کنید که چه صنایع، مشاغل و چالش‌هایی باعث تحریک شما می‌شوند.
از نقاط قوت و ضعف خود برای کمک به تجارتتان استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر تنها کار کردن را ترجیح می‌دهید، ممکن است تمایل نداشته باشید در صنعتی که در آن نیاز به داشتن همکار است، کار کنید.

نقاط قوت و ضعف خود را در برند شخصیتان اعمال کنید

لیست نقاط قوت و ضعف خود را برداشته و آن‌ها را با توجه به صنعت یا شغلی که در آن مشغول به کار هستید ارزیابی کنید. جایگاهی در تجارت پیدا کنید که متناسب با استعداد و اشتیاق شما باشد.
به عنوان مثال، طراحی لباس یک صنعت بزرگ است. اگر شما واقعاً در طراحی تیشرت‌ با طرح‌های هنری انتزاعی تبحر دارید و دوست دارید این کار را انجام دهید، این می‌تواند جایگاه واقعی شما در حیطه کاری باشد.

نکته متخصص:
ساخت یک مارک تجاری می‌تواند درها را به رویتان باز کند. آرکانا رامامورتی، مدیریت محصولات فناوری در Workday می‌گوید: “ساختن مشاغل ممکن است سخت باشد اگر هیچ برندی نداشته باشید. هیچ کس شما را نمی‌شناسد، بنابراین حتی اگر در یک سازمان معتبر باشید، به نتیجه مناسبی نمی‌رسید.” اگر هدفی دارید، باید افرادی داشته باشید که بتوانند در رسیدنتان به آن هدف، به شما کمک کنند. برای شناخته شدن توسط مردم، باید یک برند تجاری بسازید.

روش دوم: برند شخصی خود را بازاریابی کنید

باورهای مرتبط با برندتان را در زندگی شخصی خود منعکس کنید

جدا کردن نام تجاری شخصی شما از زندگی شخصی، کار دشواری است. در عوض، با سبک زندگی واقعی خود نشان دهنده برند تجاریتان باشید. این باعث می‌شود معتبر و جذاب تر به نظر برسید.
به عنوان مثال، اگر برند شخصی شما بر روی محصولات سلامتی و تغذیه تمرکز دارد، می‌توانید با تغذیه سالم و ورزش کردن، اصالت و جلوه خود را در برند تجاریتان تبلیغ کنید.
به برند شخصی خود صرفا به چشم یک موقعیت شغلی نگاه نکنید. اگر در امور مالی کار می‌کنید، زندگی روزمره شما می‌تواند بیانگر فلسفه‌های شخصی شما مانند مهربانی یا راهبری متفکرانه باشد.

گام آسانسور را برای نام تجاری خود تهیه کنید

“گام آسانسور” خلاصه‌ای کوتاه از ایده است که باعث می‌شود هر کسی که علاقه مند به شنیدن موضوع باشد به سرعت به آن علاقه‌مند شود. مدتی را صرف توضیح برند تجاری شخصی خود در چند عبارت کوتاه و به یادماندنی کنید. می‌توانید آن‌ها را بخاطر بسپارید و در مواقع مناسب توجه‌ها را به خود جلب کنید.
خلاصه‌ای که منعکس کننده موارد روبه‌رو باشد تهیه کنید: افرادی که می‌توانید به آن‌ها خدمت ‌کنید، ارزش‌هایی که تجسم می‌کنید و نتایجی که می‌خواهید به دست آورید.
به مخاطب خود بگویید چه کاری انجام می‌دهید و چه چیزی شما را متفاوت و هیجان انگیز می‌کند. اگر برند شخصی شما متمرکز بر سبک زندگی وگان است، می‌توانید از فوایدی که  قطع محصولات حیوانی بر سلامتیتان داشته و همچنین دستورالعمل‌های خوشمزه ای که برای آشپزی کشف کرده‌اید صحبت کنید.

برای دیدار با مشتریان و مشتریان بالقوه در رویدادهای اجتماعی شرکت کنید

به دنبال رویدادهای محلی مرتبط با صنعتتان باشید. برای ایجاد ارتباطات تجاری و افزایش آگاهی از نام تجاری شخصیتان، در این رویدادها شرکت کرده و با افراد زیادی صحبت کنید. کارت‌های ویزیت را به دست آورید. اطلاعات تماس افرادی که ملاقات می‌کنید جمع آوری کرده تا بتوانید با آن‌ها در ارتباط باشید.
طراحی کارت ویزیت با ظاهری زیبا، روشی آسان و سریع برای انتقال اطلاعات تماس شما و ارائه ایده‌هایتان است.
دعوت افراد دیگر در صنعت خود را برای شرکت در رویدادها بپذیرید.
اگر عصبی شدید نگران نباشید. به این رویداد به عنوان فرصت بالقوه شغلی فکر کنید. حرفه‌ای و مودب باشید. تا جایی که می‌توانید به مردم در رابطه با خودتان بگویید.

برای بازاریابی در آینده، لیستی به روز از مخاطبین خود فراهم کنید

یک لیست از مخاطبین تجاری و مشتریان بالقوه ایجاد کنید. هر زمان که با مخاطب جدیدی مواجه شدید یا کارت ویزیت شخصی را دریافت کردید، آن را به لیست خود اضافه کنید. در ادامه می‌توانید برای بازاریابی احتمالی یا استفاده از خدمات آن‌ها به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.
نام و ایمیل آن‌ها را ذخیره کنید. سعی کنید هر اطلاعاتی درباره آن‌ها دارید وارد کنید. به عنوان مثال، می‌توانید یادداشتی مانند “عاشق پیتزا است، یک همسر و 2 بچه دارد” به اطلاعاتتان اضافه کنید. می‌توانید در آینده راجع به این جزییات با آن‌ها صحبت کنید.

روش سوم: حضور خود را در عرصه آنلاین گسترش دهید

ّرند-شخصی-مارکتینگ-آنلاین

بر روی یک بستر آنلاین متناسب با علایقتان تمرکز کنید

بستری را انتخاب کنید که استفاده از آن برایتان لذت بخش باشد؛ محیط آنلاینی که در استفاده از آن مهارت دارید و برای برند شخصی شما مناسب‌تر است. تمرکز خود را بر روی بازاریابی و ایجاد مخاطب در آن بستر قرار دهید.
به عنوان مثال توییتر ممکن است برای دستیابی به مخاطبان گسترده‌تر مناسب باشد، در حالی که فیسبوک ممکن است برای بازاریابی افراد هدف شما موثرتر واقع شود.
می‌توانید تحقیق کنید که کدام بستر مجازی برای صنعت شما مناسب‌تر هستند تا تمرکز اصلیتان را بر روی آن قرار دهید.

مقدار زیادی محتوای با کیفیت برای سامانه مجازی خود بسازید

با کیفیت‌ترین محتوایی که می‌تواند برند شخصی شما را منعکس کرده و ارتقا دهد، ایجاد کنید. محتوا را در بستر مجازی خود به اشتراک بگذارید تا مخاطب هدف شما بتواند آن را ببیند و به اشتراک بگذارد.
به عنوان مثال، اگر اهل بازی‌های ویدیویی هستید، می‌توانید یکی از جلسات بازی خود را در فیسبوک به صورت زنده پخش کنید. اگر اهل گل و گیاه هستید، می‌توانید از اینستاگرام برای ارسال عکس‌های زیبایی از آن‌ها استفاده کنید.
سعی کنید هر چه قدر می‌توانید پست ارسال کنید تا با مخاطبان خود درگیر باشید.

برای ایجاد محتوا با افراد دیگر در صنعت خود همکاری کنید

با افراد دیگری که در صنعت شما کار می‌کنند در ارتباط باشید. پیروان خاص خود را داشته باشید. در یک پروژه با یکدیگر همکاری کنید یا محتوایی را با هم تهیه کنید که بتوانید به اشتراک بگذارید. شما با این کار مخاطبانتان را مبادله خواهید کرد. همه برنده می‌شوند!
اگر نام تجاری شما حول تناسب اندام می‌چرخد، می‌توانید با یک بدنساز دیگر همکاری کرده و یک تمرین مشترک را با هم ضبط کنید. آن را با مخاطبان به اشتراک بگذارید.
می‌توانید با سایر سازندگان محتوا چالش‌های سرگرم کننده‌ای داشته باشید. به عنوان مثال، اگر اهل بازی‌های ویدیویی هستید می‌توانید بازیکن دیگری را به دوئل دعوت کنید و نتایج را پخش کنید.

از لینکدین به عنوان یک رسانه اجتماعی اضافی برای معرفی نام تجاری خود استفاده کنید

لینکدین یک بستر در بین رسانه‌های اجتماعی است که بیشتر بر ارتباطات حرفه‌ای کسب و کار و جستجوی شغل تمرکز دارد. یک حساب کاربری ایجاد کنید. بر روی برجسته سازی مهارت‌های مربوط به صنعت خود تمرکز کنید. با افراد دیگر در صنعت خود ارتباط برقرار کنید. در بحث‌های گروهی شرکت کنید و برای ملاقات با افراد جدید ارتباط برقرار کنید.
می‌توانید مقالات مرتبط با حوزه کاریتان را در لینکدین بخوانید و با دیگران به اشتراک بگذارید.
اگر به دنبال شغل جدیدی هستید، ارتباطاتی که در لینکدین برقرار می‌کنید می‌توانند ابزاری فوق العاده ارزشمند برای رسیدن به هدفتان باشند.
از یک عکس حرفه ای برای حساب کاربری خود استفاده کنید تا استخدام کنندگان با شما بهتر ارتباط برقرار کنند.

یک حساب توییتر ایجاد کنید و از آن برای تثبیت جایگاه خاص برندتان بهره ببرید

توییتر یک پلت‌فرم گسترده است که می‌توانید با استفاده از آن بزرگان حوزه کاری خود را دنبال کنید. برند شخصی خود را در بیوگرافیتان بگنجانید. از هشتگ‌هایی استفاده کنید که مربوط به جایگاه خاص شما باشند. داستان‌های برتر مربوط به نوع فعالیتتان را دوباره بازنشر دهید و از طریق حساب آن‌ها با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید.
از هشتگ‌های متناسب با برند تجاریتان نهایت استفاده را ببرید.

نظرات آنلاین مخاطبان خود را بخوانید و به آن‌ها پاسخ دهید

علاوه بر ایجاد و ارسال محتوا، مهم است که با پاسخ دادن به نظرات و پیام‌های مخاطبان خود با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید از گفته‌هایشان برای ایده گرفتن استفاده کرده تا بتوانید محتوای صفحه مجازی خود را متناسب‌تر کنید.
به عنوان مثال، اگر میم جدیدی در فضای مجازی مد شده است از آن بهره ببرید. آن را متناسب با برندتان تغییر داده و برای افزایش تعامل با مخاطبان در پست‌هایتان به اشتراک بگذارید.

روش چهارم: بهینه سازی وب سایت شما

از دامنه‌ و هاستی برای ایجاد وب سایت خود استفاده کنید که بتوانید به راحتی در آن تغییر ایجاد کنید

وب سایت قسمت بسیار مهمی از برند شخصی شماست؛ زیرا این چیزی است که مردم مشاهده می‌کنند و نحوه تماس با شما یا خرید از شما را به مخاطب ارائه می‌دهد. از سرویس‌های میزبانی مانند Squarespace یا Wix استفاده کنید که طراحی وب سایت شما را بسیار ساده کند.
از دیگر میزبانان محبوب در حوزه ساخت وب سایت می‌توان به GoDaddy ، Bluehost و HostGator اشاره کرد.
برای فعال بودن وب سایت خود باید هزینه اشتراک بپردازید.
نام دامنه‌ای متناسب با نام تجاری خود انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر اهل طراحی هستید، می‌توانید چیزی مانند designsbyjulie.com  را انتخاب کنید.

برای وب سایت خود یک آرم حرفه‌ای طراحی کنید

یک آرم با کیفیت نشان دهنده جدی و حرفه‌ای بودن شما و نام تجاریتان است. به حال و هوایی که می‌خواهید آرم شما منتقل کننده آن باشد فکر کنید. طرحی را انتخاب کنید که برند شما را به خوبی به مخاطبان انتقال دهد.
به سایر آرم‌ها در صنعت خود نگاه کنید و از آن‌ها ایده بگیرید. لوگویی ایجاد نکنید که کاملاً شبیه به نشان رقبایتان باشد.
اگر به کمک نیاز دارید، استخدام یک طراح گرافیک حرفه ای را در نظر بگیرید.

برای تهیه یک روایت تجاری، از محتوای ویدیویی و نوشتاری استفاده کنید

ساختن روایتی در مورد برند شخصی خود یک استراتژی موثر برای گسترش مخاطبان است. فیلم‌هایی را تهیه کنید و در آن از خود و نام تجاریتان صحبت کنید. آن‌ها را به وب سایت خود ارسال کرده تا افراد بتوانند تماشایشان کنند. پست‌ها و مقالاتی به قلم خودتان در وبلاگتان بنویسید تا بازدید کنندگان بتوانند درباره شما و نام تجاریتان اطلاعات بیشتری کسب کنند.
اگر مخاطبان احساس کنند که ارتباط شخصی با برند شما دارند، احساس امنیت بیشتری برای سرمایه گذاری خواهند کرد.

عکس‌های حرفه‌ای از خود و محصولاتتان بارگذاری کنید

با استفاده از عکس‌هایی با کیفیت بالا، وب سایت خود را تا حد ممکن خوب و حرفه‌ای نشان دهید. برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای از شما و محصولاتتان، یک عکاس استخدام کنید. عکس‌ها را در وب سایت خود قرار دهید تا افراد هنگام بازدید سایت از آن دیدن کنند.
عکس‌های با کیفیت پایین می‌تواند نام تجاری شما را غیرحرفه‌ای نشان دهد.

هرگونه توصیف و تعریف را به وب سایت خود اضافه کنید

هر زمان که مشتری یا شخصی از شما و کارتان تعریف و تمجید کرد، آن را به عنوان گواهی به وب سایت خود اضافه کنید. مقاله‌های خبری یا پوشش‌های رسانه‌ای مربوط به خود یا برندتان را نیز با دیگران به اشتراک بگذارید. از آن‌ها به عنوان اثبات اینکه می‌توانید مشکلات دیگران را حل کنید و کار با کیفیت تولید کنید استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر مشتری شما بگوید: “خیلی ممنون، شما نجات دهنده زندگی هستید!” از آن‌ها بپرسید آیا می‌توانید این نظر را در وب سایت خود به اشتراک بگذارید.
اگر نامتان در خبرها آمد یا کسی درباره خدمات شما مطلبی نوشت، آن را به وب سایت خود اضافه کنید تا بازدیدکنندگان بتوانند آن را ببینند.

مردم را ترغیب کنید تا آدرس ایمیل خود را به شما بدهند

در ازای آدرس ایمیل بازدید کننده، تخفیف یا محتوای خاصی را به صورت رایگان ارائه دهید. ایمیل‌ها را جمع آوری کرده و از آن‌ها برای فعالیت‌های بازاریابی در آینده استفاده کنید. اینگونه به افرادی که از شما اطلاع دارند و از خدماتتان استفاده کرده‌اند دسترسی دارید.
سعی کنید با افرادی که آدرس ایمیل خود را به شما می‌دهند بیش از حد  ارتباط برقرار نکنید وگرنه ممکن است اکانت شما را مسدود کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *