ساعاتی پیش در تاریخ 7 آذر خبردار شدیم که یکی از دانشمندان رده بالای ایرانی به اسم محسن فخری زاده در شهر آبسرد دماوند ترور شد.
گفته شده که عناصر تروریست مسلح، خودرویی که حامل محسن فخری زاده رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بوده را مورد حمله قرار دادند.
در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریستها آقای محسن فخری زاده به شدت مجروح شد و بیمارستان منتقل شد. ولی او نتوانست دوام بیاورد و در نهایت درگذشت.

بیوگرافی محسن فخری زاده
محسن فخریزاده یکی از پنج شخصیت ایرانی است که در لیست پانصد نفره از قدرتمندترین افراد جهان است. او از طرف نشریه آمریکایی فارن پالیسی به این درجه نائل شده بود.
آمریکاییها او را صندوقچه اسرار برنامههای هستهای ایران میدانستند. گفته میشد که او در تعیین موضع ایرانیها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثری داشته بوده است.
طبق نظریههایی که از سمت آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتشر شده بود.
تا وقتی که با فخریزاده گفتگوی مستقیم انجام نشده بود. نمیتوانست در میزان ورود ایران به دانش هستهای، اظهار نظر کرد.
او به همراه سیدعباس شاه مرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، یکی از افراد اصلی بودند. غربیها خیلی زیاد به دنبال مصاحبه کردن با او بودند.
او را با رابرت اپنهایمر کارشناس فیزیک آمریکایی در یک رده میدانستند که از دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.
در سال ۲۰۲۰ نشریه دیلیمیل با انتشار یک سند اعلام کرد که در این سند که خطاب به فخریزاده به عنوان شخصیت اصلی برنامه هستهای ایران بوده است.
اطلاعات مهمی دربارهی تلاش ایران برای ساخت بمب هستهای انجام میشد.
طبق گفتههای اسرائیل این یکی از دهها هزار سند مربوط به برنامه هستهای ایران بوده که در سال ۲۰۱۸ توانسته از ایران سرقت کند.
اسم محسن فخری زاده در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود.

رسانههای خبری و محسن فخری زاده
منابع خبری خیلی زیادی را در مورد ساخت بمب اتمی توسط جمهوری اسلامی بر روی فعالیتهای فخری زاده تمرکز داشتند. همین طور خیلی زیاد آن را پوشش میدادند.
مثلا به او لقبهای مختلفی از جمله اوپنهایمر ایران یا عبدالقدیر خان ایران یا پدر برنامه هستهای نظامی ایران گفته میشد. که این خود نشان دهندهی قدرت رسانهای او بوده است.
نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین ۸۷ با اشاره به اسنادی که به دست او رسیده بود. ادعاهای خیلی زیادی در مورد او کرده بودند.
مثلا گفته شده بود که از یک دستگاه لپتاپی که از ایران به دست انگلیسیها افتاده بود.
فخریزاده را یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هستهای نظامی ایران گفته بودند.
طبق همین شواهدی که به دست آنها افتاده بود. گفته شده بود که سرویسهای اطلاعاتی غرب معتقد بودند که ایران در صدد تولید یک کلاهک هستهای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است. که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخریزاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران، بود است.
به همین خاطر بود که او فخری زاده را پدر تولید کلاهک اتمی ایران مینامیدند.
بنا به گفته رسانههای غربی در آن سال، فخریزاده مدیریت طرحی با عنوان «پروژه ۱۱۱» به منظور تولید یک کلاهک هستهای با توان انفجار در ارتفاع ۲ هزار فوتی و تخریب یک منطقه وسیع را برعهده گرفته بود.
محسن فخریزاده یکی از افرادی بود که او با ادعای دخالت وی در برنامه هستهای، در فهرست تحریمهای شورای امنیت قرار گرفته بود. آژانس هستهای شدیدا اصرار به صحبت و مذاکره با او را داشت.
خبر تایید شده در BBC
در این ویدیو در شبکه BBC خبر ترور این دانشمند هستهای که تایید شده را برای شما قرار دادیم.
زرد نیوز
دیدگاهتان را بنویسید