لویی ویتون

چرا لویی ویتون به برند محبوب ثروتمندان تبدیل شد؟

حدود 150 سال پبش و در حوالی یکی از شهر‌های فرانسه، یک کمپانی چمدان‌سازی با نام لویی ویتون (Louis Vuitton) با مهارت و توانایی خاصی که در تولید محصولات و جلب رضایت طبقه اشراف داشت، کم‌کم مسیر موفقیت را پیدا کرد و در آن قرار گرفته و امروزه این برند از لوکس‌ترین برند‌های حوزه‌ی مد و فشن در دنیا محسوب می‌شود.

مقدمه

مردی فرانسوی با نام لویی ویتون صد و پنجاه سال پیش، برندی لوکس به نام خود تاسیس کرد. او یک چمدان‌ساز ماهر و زبردست و خوش‌ذوق  بود که در حومه‌ی یکی از شهرهای فرانسه توانست رضایت طبقه‌ی اشراف را بدست آورد.

کمپانی خوش‌نام و آوازه لویی ویتون درحال حاضر با داشتن برند جیکوبز Marc Jacobs به‌عنوان مدیر بخش نوآوری از سال 1997، محصولات تولیدی خود را که شامل کیف، لباس، کفش، اکسسوری و جواهرات می‌شود به مشتریان خود در سرتاسر دنیا ارائه می‌دهد و در حال حاضراین برند به برندی ارزشمند در تولید محصولات لوکس در سطح جهانی تبدیل شده است.

تاریخچه تاسیس

در 14 اوت سال 1821 میلادی، لویی در Anchay ، شهرکی کوچک در شرق کشور فرانسه به دنیا آمد. پدر او خاویر ویتون، یک کشاورز بود و مادرش کورون گایلارد، زمانی که لویی فقط 10 سال داشت دنیا را ترک کرد.

لویی، پسرک فرانسوی، درحالی‌که دیگر توان تحمل شرایط زندگی حومه‌نشینی و همچنین سخت‌گیری نامادری‌اش را نداشت در زمانی که فقط سیزده‌سال سن داشت، از انشی به پایتخت فرانسه نقل مکان کرداین مسافرت 292 مایلی  او به پاریس برای او دوسال به طول انجامید زیرا او برای کسب درآمد جهت رسیدن به مقصد مجبور بود کارهای عجیب و غریبی انجام دهد.

لویی پس از ورود به شهر پاریس، در سال 1837 به‌عنوان شاگرد در یک کارگاه چمدان‌سازی و بسته‌بندی صنعتی که اتفاقا در آن زمان محبوبیت زیادی داشت، مشغول به کار شد. او در طول چند سال فعالیت در این حرفه توانست به‌عنوان یکی از بهترین‌ها در کار خود شناخته شود.

لویی ویتون

آوازه مهارت او تا جایی بالا گرفت که او به چمدان‌ساز شخصی ملکه‌ی فرانسه Eugenie de Montijo همسر ناپلئون بناپارت، تبدیل شد. پس از این اتفاق ثروت و شهرت لویی رو به فزونی یافت. ملکه همچنین وظیفه‌ی بسته‌بندی لباس‌هایش را در زمان رفت‌ و آمد بین کاخ‌ها و در طول سفرهایش به ویتون واگذار کرده بود. موقعیت پیش آمده، مشتریان زیادی از طبقه‌ی اشراف و ثروتمند را به سمت کارهای ویتون جوان کشاند و توجه زیادی به او جلب شد.

 ازدواج لویی

در سال  1854 و در سن 33 سالگی ویتون با کلمنس (Clemence-Emilie Parriaux) دختری هفده‌ساله ازدواج کرد. در همین سال او مغازه‌ای را که سال‌ها در آن کار می‌کرد و به شهرت رسیده بود را ترک کرد و به سراغ تاسیس کارگاه تولید چمدان خود در شهر پاریس رفت. او در وروردی مغازه خود عبارتی جالب نوشته بود که توجه‌زیادی را به خود جلب می‌کرد. او روی تابلو نوشته بود “شکننده‌ترین اشیا را با اطمینان حمل کنید. متخصص در بسته بندی لباس‌های مد روز” . نکته جالب دیگر کارهای لویی این بود که او به جای استفاده از چرم در بدنه چمدان‌ها از برزنت استفاده می‌کرد که این امر موجب استحکام و ضدآب بودن چمدان می‌شد.

لویی ویتون چهار سال بعد، به جای تولید چمدان‌های مربعی شکل، چمدان‌های مستطیل شکل را تولید و به بازار عرضه کرد. این نوآوری باعث شد تا تقاضای خرید این نوع چمدان روز به روز افزایش یابد .

افتخارات

شهرت لویی ویتون در سال 1867  با دریافت مدال برنز  در نمایشگاه بین‌المللی‌ای که توسط ناپلئون بناپارت ترتیب داده‌شده بود شدت گرفت. کارگاه او البته در طول جنگ فرانکو-پروس در طول سالهای 1870 تا 1871بی‌ضرر نماند و غارت و نابود شد اما پس از پایان جنگ، او یک کارگاه آموزشی جدید در یک منطقه اشرافی در مرکز شهر پاریس تاسیس کرد.

او در سال 1872 چمدان‌های برزنتی جدید بژ با نوارهای قرمز را روانه بازار کرد. این طرح او هم با استقبال طبقه‌ی اشراف همراه شد و بدین ترتیب موقعیت لویی ویتون را به‌عنوان یک برند لوکس در فرانسه تضمین کرد. موفقیت‌های لویی و کارگاهش ادامه داشت و درسال 1889 ویتون مدال طلا و جایزه بزرگ نمایشگاه بین‌المللی را از آن خود کرد که این امر باردیگر به افزایش محبوبیت او کمک کرد.

 لویی ویتون تا زمان مرگش  همواره برکارش تمرکز داشت و سخت تلاش می‌کرد و پس از 72 سال زندگی و فعالیت پرثمر از دنیا رفت. پس از مرگ لویی فرزندش جرج ویتون هدایت کمپانی پدر را برعهده گرفت.

کپی برداری از برند لویی ویتون

لویی ویتون

در سال 1896 در واکنش به کپی‌برداری از الگوهای محصولات کمپانی که البته این مشکل تا به امروز هم گریبان گیر آن‌هاست، جرج ویتون، یک برزنت مخصوص LV شکل – که دیزاین آن با الماس، حلقه و گل صورت گرفته بود – برای تشخیص محصولات بانام تجاری لویی ویتون تولید کرد.

در سال 1914 ساختمان لویی ویتون بزرگ‌ترین ساختمان تولید محصولات مسافرتی در دنیا، در خیابان شانزه لیزه Champs- Elysées  شهر پاریس تأسیس شد.

این کمپانی سپس تنوع تولید محصولات خود را بالابرد و کیف‌هایی را تولید کرد که امروزه شهرت زیادی دارند. بدین‌ترتیب در سال 1901 لویی ویتون به معرفی کیف راحتی و کیف‌های کوچک‌تر طراحی‌شده برای نگهداری در محفظه‌های چمدان پرداخت.

در سال 1932 کیف کیپال در پی معرفی کیف مدل نئو که در اصل برای حمل شامپاین ساخته‌شده بود توسط لویی ویتون معرفی شد و در سال 1966 نیز کیف استوانه‌ای مدل پاپیون تولید و به بازار عرضه شد.

با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فناوری، مدل نازک‌تر پارچه های برزنتی تولید شد که از آن در تولید کیف پول استفاده گردید.

 مارک جیکوبز و همکاری با  لویی ویتون

لویی ویتون سپس به گسترس تولیدات خود پرداخت و در سال 1997  با حضور مارک جیکوبز به عنوان مدیر نوآوری خانه‌ی مد این برند ، طراحی لباس‌های آماده‌ی پوشش مردانه و زنانه در دستور کار قرار گرفت. در آن زمان، مارک که تخصص فراوانی در طراحی لباس داشت  به مجله‌ی ووگ آمریکا گفت ” طرح‌هایی که در ذهن دارم لوکس می‌باشند اما با این‌ وجود می‌توانید هرچه می‌خواهید در آن بگذارید و به دل جاده بزنید. به هر حال لویی ویتون پیشینه تفریحی و مسافرتی دارد”

با محبوبیت روزافزونی که لویی ویتون در سطح جهانی پیدا می‌کرد، خانه‌ی مد این برند به رهبری مارک جیکوبز مقدمات جذب افراد مشهور زیادی همچون مدل‌ها، بازیگران و موزیسین‌ها را به‌عنوان چهره‌ی برند  فراهم کرد.

برند خوش‌نام لویی ویتون در سال 2012 موفق به کسب مجوزی شد که به این کمپانی این اجازه را می‌داد که واردات غیرقانونی کالاهایی که علامت تجاری آن‌ها را دارد به ایالات متحده محکوم کرده و شرکت‌هایی را که تجارت این کالاها را تسهیل می‌کنند، جریمه کند که این امر کمک زیادی در حل و فصل مشکل کپی‌برداری ازین برند شد.

ارزش کنونی لویی ویتون

در سال‌های اخیر برند خوش آوازه‌ی  لویی ویتون، با ارزشی بالغ بر 25.9 میلیارد دلار  در جایگاه نخست ارزشمندترین برند لوکس در دنیا قرار گرفت. در جایگاه بعدی برند هرمس با ارزشی 19.1 میلیارد دلاری  قرار داردو جایگاه سوم نیز از آن برند رولکس با ارزش 7/7 میلیارد دلاری ‌است.

آشنایی با تاریخچه آنچه که به تن می‌کنیم و می‌بینیم باعث می‌شود تا درکمان از شناخت لوگو یک برند به قسمت‌های عمیق‌تری برود. این شناخت خود می‌تواند درس زندگی برای ما باشد و هم اینکه بدانیم آ‌نچه را که به تن می‌کنیم چه مفهومی در آن نهفته است. به‌علاوه برای فردی که علاقمند به حوزه مد و فشن و استایل است، شخصیت یک برند جایگاهی ویژه دارد و این شخصیت ورای طرح و رنگ‌های لباس‌ها و برق اکسسوری‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *