چطور سیگار را ترک کنیم؟

چگونه سیگار را ترک کنیم؟

آیا می‌خواهید سیگار را ترک کنید و برای‌تان سوال شده که چگونه سیگار را ترک کنیم؟ نکاتی که در این مطلب آورده‌ایم به شما کمک می‌کند عادت سیگار کشیدن را به خوبی متوقف کنید.

سختی

سختی ترک سیگار

بهتر است ابتدا به این نکته که چرا ترک انواع مواد مخدر اعم از سیگار انقدر سخت است، بپردازیم. همه ما خطرات سلامتی ناشی از استعمال سیگار را می دانیم، اما این دانستن باعث نمی شود که ترک این عادت برای ما راحت تر شود. چه شما یک سیگاری تازه‌کار باشید یا یک سیگاری که فقط گاه به گاه سیگار می‌کشد و یا کسی هستید که در تمام طول روز در حال به قولی اسموکینگ هستید، در هر صورت ترک کردن واقعا دشوار است.

استعمال دخانیات هم منجر به اعتیاد جسمی می‌شود و هم منجر به یک عادت روانی. نیکوتین ناشی از کشیدن سیگار یک ماده اعتیاد آور است. به دلیل تأثیر “نیکوتین” در مغز، ممکن است شما استفاده از سیگار را به عنوان روشی سریع و مطمئن برای تقویت چشم انداز، تسکین استرس و افزایش تمرکز انتخاب کنید. استعمال سیگار همچنین می تواند راهی برای مقابله با افسردگی، اضطراب و حتی بی‌حوصلگی و کم‌حوصلگی باشد. کنار گذاشتن یا ترک سیگار یعنی یافتن راه‌های متفاوت و سالم تر در عوض استفاده از سیگار برای کنار آمدن با احساسات مختلف.

امروزه سیگار کشیدن به شکلی درآمده که گویا یک قسمتی از کارهای روزانه است که ساعت مشخصی دارد و برای آن برنامه‌ریزی شده است. برخی طوری عادت کرده‌اند که سیگار را در زمان‌های مشخصی استفاده می‌کنند. برای مثال در کنار خوردن قهوه صبحگاهی، یا در هنگام استراحت در محل کار یا مدرسه، یا در رفت و آمد خود در مسیر خانه و یا در پایان یک روز پرحرارت و خسته کننده، حتما باید سیگار بکشند. حتی استعمال سیگار توسط اشخاص ممکن است یک پاسخ خودکار برای آن‌ها در مقابل یک اتفاق باشد. یکی دیگر از دلایل کشیدن سیگار این است که شاید دوستان، خانواده یا همکاران شما سیگاری باشند و این بخشی از راه ارتباط شما با آن‌ها باشد.

نه گفتن به سیگار

برای متوقف کردن موفقیت‌آمیز مصرف سیگار، باید با اعتیاد، عادت ها و روال‌هایی را که همراه آن است، مقابله کنید. کار سختی است اما می توان آن را انجام داد. با حمایت و برنامه ریزی صحیح، هر شخص سیگاری می تواند اعتیاد خود را برطرف کند. حتی اگر قبلاً چندین بار سعی کرده اید و شکست خورده اید اما باز هم ناامید نشوید و تا انتها در این مطلب همراه ما باشید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد و بتوانید از اعتیاد سیگار کشیدن رهایی یابید.

برنامه شخصی برای ترک اعتیاد به سیگار

در حالی که برخی از افراد سیگاری با استفاده از روش ترک بی مقدمه یا همان ترک یابویی (cold turkey) با موفقیت سیگار را ترک می‌کنند، اما اکثر مردم با یک برنامه مناسب بهتر می توانند خودشان را از اعتیاد رها کنند. یک برنامه ترک خوب، هم به دوره کوتاه مدت ترک کردن سیگار منجر می‌شود و هم به دوره طولانی مدت برای جلوگیری از بازگشت بیماری. همچنین این برنامه باید یک برنامه شخصی باشد و متناسب با نیازهای خاص شما و عادت های سیگار کشیدن خودتان تنظیم شود.

سؤال پرسیدن

نه گفتن به اعتیاد

برای خودتان وقت بگذارید و فکر کنید که چه نوع سیگاری‌ای هستید، در چه لحظاتی از زندگی شما سیگار را طلب می‌کنید و چرا؟ این کار به شما کمک می کند تا راهنمایی ها، تکنیک‌ها یا روش‌های درمانی را انتخاب کنید که برای شما سودمندتر است.

1_ آیا شما یک سیگاری واقعی با مصرف بیش از یک بسته بصورت روزانه هستید؟ یا شما جزئی از افراد سیگاری اجتماعی (افرادی که وقتی با دوستان‌شان هستند یا در یک موقعیت اجتماعی خاصی هستند، سیگار می‌کشند) هستید؟ یا اینکه فقط یک تکه نیکوتین ساده کار مورد نظرتان را برای شما انجام می دهد و نیاز به سیگار بیشتری ندارید.

2_ آیا فعالیت های خاص، مکان‌های خاص یا افراد خاصی هستند که وقتی آن‌ها را ملاقات می‌کنید سیگار می کشید؟ آیا بعد از هر وعده غذایی یا هر زمانی که قهوه استفاده می‌کنید، نیاز به سیگار کشیدن را احساس می‌کنید؟

3_ آیا هنگامی که احساس استرس دارید یا دپرس می‌شوید نیاز به سیگار پیدا می‌کنید؟ یا اینکه آیا مصرف سیگار شما با اعتیادهای دیگر مانند الکل یا شرط بندی کردن مرتبط است؟

برنامه ترک استعمال سیگار

تنظیم تاریخ

تنظیم تاریخ

در طی دو هفته آینده یک تاریخ مناسب را برای شروع انتخاب کنید، بنابراین شما یک زمان کافی برای آماده سازی دارید بدون اینکه انگیزه خود را برای ترک کردن از دست بدهید. اگر عمدتا در محل کار سیگار می‌کشید ترک کردن را از آخر هفته شروع کنید، بنابراین چند روز فرصت دارید تا تغییرات را روی بدن خود تنظیم کنید.

اعلام ترک به خانواده، دوستان و همكاران

به دوستان، همکاران و خانواده خود اجازه دهید تا در برنامه ترک سیگار شما راه یابند و به آن‌ها بگویید که برای ترک به حمایت و تشویق آن‌ها نیاز دارید. شما حتی می‌توانید بین آشنایان خود بدنبال یک دوست باشید که قصد دارد کشیدن سیگار را متوقف کند. یافتن چنین دوستی باعث می‌شود به یکدیگر کمک کنید تا اوقات سخت را پشت سر بگذارید.

پیش بینی و برنامه ریزی برای مقابله با چالش‌ها

اکثر افرادی که پس از ترک دوباره شروع به سیگار کشیدن می کنند، این کار را طی سه ماه اول انجام می دهند. شما می توانید با آماده شدن برای چالش های متداول، مانند دور کردن احساس هوس برای سیگار، خود را از برگشتن به سیگار مصون نگه دارید.

دور کردن سیگار و سایر محصولات دخانی از خانه، ماشین و محل کار

تمام سیگارها، فندک های مخصوص و کبریت ها را دور بیندازید. لباس های خود را بشویید و هر چیزی را که بوی دود می دهد، تمیز و تازه کنید. ماشین خود را با آب و صابون بشویید، پارچه و فرش منزل خود را تمیز کرده و مبلمان خود را با مایع مخصوص مبل‌شویی تمیز کنید.

صحبت با پزشک

صحبت با پزشک

برای کمک کردن به ترک سیگار و راحت‌تر کنار آمدن شما با این امر، پزشک می تواند برای شما دارو تجویز کند. اگر نمی توانید با یک پزشک ملاقات داشته باشید، می توانید بسیاری از محصولات را از طریق پیشخوان در داروخانه محلی خود، از جمله داروهای موثر برای از بین بردن لکه های نیکوتین از روی دندان را دریافت کنید.

شناسایی محرک های سیگار کشیدن

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای کنار گذاشتن سیگار انجام دهید این است که مواردی را که باعث می شود هوس سیگار کنید، شناسایی کنید. این موارد می‌تواند شامل موقعیت‌های خاص، فعالیت ها، احساسات و افراد خاصی باشد که شما باید آن‌ها را مشخص کنید.

داشتن یک ژورنال مخصوص

داشتن یک ژورنال مخصوص

یک ژورنال مخصوص می تواند به شما در رسیدن به الگوها و محرک های شما برای هوس سیگار کشیدن کمک کند. به مدت یک هفته منتهی به تاریخ شروع ترک سیگار کشیدن این محرک‌ها را یادداشت کنید. توجه داشته باشید که هر زمانی که در روز وقتی هوس می‌کنید که سیگار بکشید این موارد را یادداشت کنید:

  • چه زمانی این اتفاق افتاد؟
  • هوس (در مقیاس 1-10) چقدر شدید بود؟
  • چی کار کردی؟
  • با کی بودی؟
  • حالت چطور بود؟
  • اگر به هوس سیگارت جواب دادی، بعد از استعمال سیگار چه حسی داشتی؟
  • برای رفع احساسات ناخوشایند سیگار می کشید؟

بسیاری از ما برای مدیریت احساسات ناخوشایند مانند استرس، افسردگی، تنهایی و اضطراب سیگار می کشیم. وقتی روز بدی دارید، به نظر می رسد که سیگار تنها دوست شما است. در چنین شرایطی مهم است که به یاد داشته باشید که روشهای سالم‌تر و مؤثرتری برای کنار آمدن با احساسات ناخوشایند وجود دارد. این موارد ممکن است شامل ورزش، مدیتیشن، استراتژی های به دست آوردن آرامش یا تمرین های ساده تنفسی باشد.

برای بسیاری از افراد، جنبه مهم ترک سیگار یافتن راه‌های متفاوت برای کنار آمدن با این احساسات دشوار بدون روی آوردن دوباره به سیگار است. حتی وقتی سیگارها دیگر بخشی از زندگی شما نباشد، احساسات دردناک و ناخوشایندی که ممکن است در گذشته شما را به سمت سیگار کشیدن سوق می‌داده، همچنان باقی در زندگی شما باقی بماند. بنابراین ارزش دارد که مدتی راجع به راه‌های مختلفی که قصد دارید پس از ترک سیگار برای مقابله با اوضاع استرس زا از آن‌ها استفاده کنید، فکر کنید. شما با استفاده از این راه‌ها می‌توانید با تحریکات روزانه ای که باعث هوس سیگار کردن شما می شود، مقابله کنید.

محرک‌های رایج

محرک‌های رایج

الکل

افراد زیادی هنگام نوشیدن الکل، همراه با آن سیگار می کشند. به همین دلیل مصرف الکل یکی از محرک‌های رایج برای دوباره مصرف کردن سیگار است. از این رو سعی کنید نوشیدنی‌های غیر الکلی را به نوشیدنی الکلی ترجیح دهید. و یا فقط در جاهایی که سیگار کشیدن در داخل آنجا ممنوع است نوشیدنی الکلی بنوشید. روش دیگر این است که سعی کنید در کنار الکل مزه‌های مختلف بخورید، برای مثال خوردن چیپس و ماست در کنار الکل حواس شما را از سیگار پرت می‌کند.

دوست سیگاری

افراد سیگاری دیگری که وقتی دوستان، خانواده و همکاران‌شان در اطراف آن‌ها سیگار می کشند،هوس سیگار می‌کنند. برای آن‌ها رها کردن یا جلوگیری از عود مجدد اعتیاد بسیار دشوار است. در مورد تصمیم‌تان برای ترک سیگار با دیگران صحبت کنید. تا بدانند که وقتی در اتومبیل با شما هستند و یا در زمان‎‌هایی که برای استراحت کردن در کنار یکدیگر قهوه می‌خورید، نمی توانند مانند سابق سیگاری بکشند. در محل کارتان، افراد غیر سیگاری را پیدا کنید تا زمان استراحت خود را با آن‌ها سپری کنید. یا افرادی را که در زمان استراحت خود کارهای دیگری مانند پیاده روی را انجام می‌دهند، پیدا کنید.

بعد از وعده غذا

برای برخی از افراد سیگاری، پایان یافتن یک وعده غذایی به معنای روشن کردن سیگار است. و احتمال اینکه در زمان ترک بعد از خوردن غذا هوس سیگار کشیدن کنند، دلهره آور به نظر می رسد. با این وجود، می توانید سعی کنید خودتان را عادت دهید که بعد از غذا چیز دیگری، مانند یک تکه میوه، یک دسر سالم یا خوردن یک تکه شکلات بعنوان جایگزین میل کنید.

علائم ترک نیکوتین

علائم ترک نیکوتین

پس از ترک سیگار، احتمالاً با خارج شدن نیکوتین از بدن، تعدادی از علائم جسمی مهم را تجربه خواهید کرد. علائمی همچون سردرد، بدن درد و …. خروج نیکوتین از بدن به سرعت آغاز می شود، معمولاً این اتفاق طی یک ساعت بعد از آخرین سیگار شروع شده و در دو یا سه روز بعد اوج می گیرد. علائم خروج نیکوتین می تواند چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

علائم مشترک ترک نیکوتین شامل موارد زیر است:

  • هوس سیگار کردن
  • تحریک پذیری، ناامیدی یا عصبانیت
  • اضطراب یا عصبی بودن
  • تمرکز نداشتن
  • بی قراری
  • افزایش اشتها
  • سردرد
  • بیخوابی
  • تب و لرز
  • افزایش سرفه
  • خستگی
  • یبوست یا ناراحتی معده
  • افسردگی
  • کاهش ضربان قلب

علائم ترک احتمالا احساسات ناخوشایندی برای شما بوجود آورد، لازم است با آن‌ها کنار بیایید و به یاد داشته باشید که آن‌ها فقط یک سری علائم موقتی هستند. این علائم پس از چند هفته از بدن خارج می شوند. در ضمن، به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید که احتمالا شما رفتار معمول و همیشگی‌تان را نخواهید داشت و از آن‌ها بخواهید شما را در این مدت درک کنند.

مدیریت هوس سیگار

مدیریت هوس سیگار

در حالی که جلوگیری از استعمال دخانیات به کاهش میل شما به سیگار کمک می کند، اما احتمالاً نتوانید از هوس سیگار به طور کامل جلوگیری کنید. خوشبختانه، هوس ها به طول نمی انجامند، به طور معمول، حدود 5 تا 10 دقیقه زمان میبرد که هوس از سر بپرد. اگر وسوسه شده اید که سیگارتان را روشن کنید، به خودتان یادآوری کنید که این هوس به زودی می گذرد و سعی کنید منتظر بمانید تا بعد از چند دقیقه کاملا از ذهن‌تان پاک شود. آگاه بودن از هوس‌های احتمالی در دوران ترک به شما کمک می کند تا با داشتن راهکارهایی برای مقابله با هوس سیگار کشیدن در این مدت، از قبل آماده شوید.

منحرف کردن افکار

افکار خود را منحرف کنید. به شستن ظرف بپردازید. تلویزیون را روشن کنید و یک برنامه که مورد علاقه‌تان است را تماشا کنید. دوش بگیرید یا با یک دوست تماس بگیرید. این فعالیت را تا زمانی که ذهن شما را از سیگار کشیدن دور کند، تکرار کنید.

یادآوری دلایل

در زمان هوس سیگار کردن به خودتان یادآوری کنید که چرا آن را کنار گذاشتید. روی دلایل ترک خود متمرکز شوید. از جمله مزایای سیگار نکشیدن که می‌تواند یکی از دلایل شما برای ترک آن هم باشد به این موارد میتوان اشاره کرد: سلامتی (برای مثال، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان ریه)، بهبود ظاهر، پول‌هایی که پس انداز می کنید و افزایش عزت نفس.

خارج شدن از موقعیت

از موقعیت‌های وسوسه انگیز خارج شوید. چه مکان‌ها و چه کارهایی هستند که باعث می‌شوند شما هوس سیگار کنید؟ از آن مکان‌ها خراج شوید و آن کارها را ترک کنید. در این صورت، تغییر در مناظر می تواند تفاوت زیادی در عکس‌العمل شما ایجاد کند.

پاداش به خود

به خودتان پاداش دهید. پیروزی های خود را تحسین کنید. هر وقت بر یک هوس پیروزی شدید، به خودتان پاداش دهید تا بتوانید انگیزه‌تان را حفظ کنید.

جایگزین خوراکی

یک جایگزین خوراکی پیدا کنید. همیشه یک سری خوراکی خوشمزه و مورد علاقه‌تان را در اطراف خود نگه دارید. تا در هنگام هوس کردن سیگار، آن‌ها را در دهان خود بچرخانید. خوراکی‌هایی همچون نعناع، هویج، چوب شور، آدامس یا تخمه آفتابگردان را امتحان کنید.

مشغول بودن ذهن

ذهن خود را مشغول نگه دارید. یک کتاب یا مجله بخوانید. به موسیقی که دوست دارید گوش دهید. یک جدول کلمات، پازل یا سودوکو تمرین کنید. یا یک بازی آنلاین را بعنوان سرگرمی انتخاب کنید.

مشغول بودن دست‌ها

دستان خود را مشغول نگه دارید. فشار دادن توپ، در دست گرفتن یک مداد یا گیره های کاغذی جایگزین های خوبی برای برآوردن نیاز به تحریک لمسی است. زیرا خیلی‌ها هوس می‌کنند که سیگار را فقط در دست بگیرند.

مسواک زدن

دندان های خود را مسواک بزنید. احساس تمیز و پاکیزه بودن می تواند به برطرف کردن میل و اشتیاق نسبت به سیگار کمک کند.

نوشیدن آب

آب بنوشید. به آرامی یک لیوان بزرگ آب بنوشید. نه تنها به عبور از ولع سیگار کمک می کند بلکه هیدراته ماندن کمک می‌کند تا علائم ترک نیکوتین به حداقل برسد.

روشن کردن چیز دیگر

چیز دیگری را روشن کنید. به جای روشن کردن یک سیگار، شمع یا کبریت روشن کنید.

فعالیت

در این دروان حتما فعالیت داشته باشید. به پیاده روی بروید، برای فعالیت درجا از جک های فشرده سازی استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم برخی از فعالیت‌های یوگا را نیز امتحان کنید. یا در منزل در امتداد خانه حرکت کنید.

استراحت

سعی کنید استراحت کنید. کاری را انجام دهید که شما را آرام می کند. کارهایی مانند دوش آب گرم، مدیتیشن، خواندن کتاب یا تمرین عمیق نفس کشیدن در ایجاد آرامش کمک زیادی می‌کند.

سیگار ممنوع

در این دوران سعی کنید فقط به مکان‌هایی بروید که استعمال سیگار مجاز نیست. به عنوان مثال وارد یک ساختمان عمومی، فروشگاه، بازار، کافی شاپ یا سینما شوید.

جلوگیری از افزایش وزن پس از ترک سیگار

جلوگیری از افزایش وزن پس از ترک سیگار

احتمالا می‌دانید که استعمال دخانیات به عنوان سرکوب کننده اشتها عمل می کند. بنابراین وقتی تصمیم به ترک سیگار می گیریم، افزایش وزن یک نگرانی رایج برای بسیاری از ما است. شما حتی ممکن است از افزایش وزن به عنوان دلیلی برای دوباره بازگشتن به سمت سیگار استفاده کنید. در حالی که این درست است که بسیاری از افراد سیگاری ظرف شش ماه پس از ترک سیگار شروع به افزایش وزن می کنند، اما این افزایش معمولاً بسیار اندک است. این افزایش وزن به طور متوسط ​​در حدود دو کیلوگرم است و افزایش آن با گذشت زمان کاهش می یابد. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که حمل چند کیلوگرم وزن اضافی برای چند ماه به اندازه سیگار کشیدن به قلب شما آسیب نمی رساند. با این حال، هنگامی که سیگار را ترک می کنید، افزایش وزن امری اجتناب ناپذیر است.

سیگار کشیدن حس بویایی و طعم شما را تضعیف می کند، بنابراین بعد از ترک سیگار، اغل مواد غذایی جذاب تر به نظر می رسند. همچنین در صورت جایگزین کردن غذا برای سیگار کشیدن با خوردن غذاهای آماده و ناسالم، ممکن است وزن شما نیز افزایش یابد. بنابراین، به دنبال یافتن راه‌های سالم دیگر برای مقابله با احساسات ناخوشایند مانند استرس، اضطراب، یا کسالت به جای خوردن غذا باشید.

خود را پرورش دهید. به جای روی آوردن به سیگار یا مواد غذایی هنگام احساس استرس، اضطراب یا افسردگی، روش‌های جدیدی را برای آرام کردن سریع خود را بیاموزید. به عنوان مثال، موسیقی با صدای بلند گوش دهید، با یک حیوان خانگی بازی کنید، یا یک فنجان چای داغ بنوشید.

وعده های غذایی متنوع و سالم بخورید. مقدار زیادی میوه، سبزیجات و چربی های سالم میل کنید. از خوردن مواد غذایی قندی، سدیم دار، سرخ شده و غذای آماده خودداری کنید.

خوردن را بیاموزید. در زمان خوردن مواد غذایی ذهن تمایل دارد به صورت اتوماتیک و تقریباً بی توجه به اطراف باشد. خوردن یک وان  پر از بستنی در حالی که در مقابل تلویزیون قرار دارید یا به تلفن خود خیره شده اید، آسان است. اما با از بین بردن حواس پرتی هنگام غذا خوردن، راحت تر می توانید توجه کنید که چقدر می خورید و واقعاً چه احساسی دارید. آیا واقعاً هنوز گرسنه هستید یا به دلیل دیگری می خورید؟

آب زیاد بنوشید. نوشیدن حداقل شش تا هشت 8 لیوان آب در طول روز به شما کمک می کند احساس راحتی کنید و وقتی گرسنه نیستید، از خوردن غذا خودداری کنید. آب همچنین به روان شدن سموم بدن کمک می کند.

قدم زدن. قدم زدن نه تنها به شما در سوزاندن کالری و کاهش وزن کمک می کند، بلکه به کاهش احساس استرس و سرخوردگی پس از ترک سیگار نیز کمک می کند.

داروهای درمانی کمک کننده به ترک سیگار

داروهای درمانی کمک کننده به ترک سیگار

روش‌های مختلف زیادی وجود دارد که با موفقیت به افراد کمک کرده است که عادت به سیگار کشیدن را ترک کنند. اگرچه ممکن است با اولین روشی که امتحان می کنید به موفقیت برسید، اما به احتمال زیاد شما باید تعدادی از روش های مختلف یا ترکیبی از روش های درمانی متنوع را امتحان کنید تا روشی را پیدا کنید که برای شما بهتر باشد.

داروهای ترک سیگار می توانند علائم ترک را کاهش داده و هوس سیگار کشیدن را نیز کاهش دهند. این داروها به عنوان بخشی از برنامه جامع ترک سیگار در طول دوره ترک کامل توسط پزشک شما تجویز می‌شود و توسط شما مورد استفاده قرار می گیرند. این داروها نسبت به تمام کارهای دیگر بر روی بدن شما موثرتر هستند. در مورد مشکلات خود با پزشک خود صحبت کنید و بپرسید آیا داروی ضد سیگار برای شما مناسب است یا خیر. گزینه های مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) عبارتند از:

دارو حاوی نیکوتین. این نوع داروی حاوی نیکوتین به معنای “تعویض” سیگار با سایر جایگزین های نیکوتین  است. داروهایی مانند صمغ نیکوتین، چسب نیکوتین (Nicotine patch)، قرص lozenge (قرص دارای یک دوز نیکوتین)، افشانه یا اسپری بینی. این مواد با ارسال دوزهای کوچک و مداوم نیکوتین به بدن شما بدون وجود دود و گازهای مسموم موجود در سیگار، برخی از علائم ترک در بدن شما را تسکین می بخشند. این نوع درمان به شما کمک می کند تا بر روی اعتیاد روانی خود متمرکز شوید و تمرکز خود را در یادگیری رفتارهای جدید و مهارت های مقابله با استفاده از سیگار آسان‌تر کنید.

داروهای بدون نیکوتین. داروهای بدون نیکوتین به شما کمک می کنند با کاهش میل و علائم ترک، بدون استفاده از نیکوتین، سیگار کشیدن را متوقف کنید. داروهایی مانند بوپروپیون (Zyban) و varenicline که فقط برای استفاده کوتاه مدت در نظر گرفته شده‌اند.

آنچه باید در مورد سیگارهای الکترونیکی بدانید (vaping)

آنچه باید در مورد سیگارهای الکترونیکی بدانید (vaping)

در حالی که برخی از افراد تصور می‌کنند که سیگارهای الکترونیکی می توانند به آن‌ها در جلوگیری از استعمال سیگار کمک کند، اما سازمان غذا و دارو (FDA) هنوز سیگارهای الکترونیکی را به عنوان روشی برای ترک سیگار تأیید نکرده است. و گزارش های خبری اخیر این سازمان حتی سیگارهای الکترونیکی را به بیماری شدید ریه مرتبط کرده است و سوالات و ابهامات زیادی را راجع به ایمنی سیگارهای الکترونیکی ایجاد کرده است. در ادامه ما به ارائه نکاتی که لازم است در رابطه با این سیگارهای برقی بدانید را پرداخته‌ایم:

در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو محصولات سیگار الکترونیکی را تایید نمی کند.

سازمان غذا و دارو هشدار می دهد که سیگار الکترونیکی “برای جوانان، بزرگسالان، زنان باردار یا بزرگسالانی که در حال حاضر از محصولات دخانی استفاده نمی کنند” ایمن نیست.

سخت می‌توان فهمید که دقیقاً چه چیزی در سیگارهای الکترونیکی وجود دارد.

مایع مورد استفاده در برخی از سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین است. به همین دلیل اثرات منفی زیادی بر سلامتی دارد. این سیگارها می‌توانند منجر به فشار خون بالا و دیابت شوند و به ویژه برای مغز در حال رشد کودکان و نوجوانان خطرناک باشند.

هیچ اطلاعاتی در مورد اثرات طولانی مدت سیگار الکترونیکی بر سلامتی شما وجود ندارد. تا زمانی که اطلاعات بیشتری کشف شود، مقامات فدرال و ایالتی آمریکا توصیه می کنند از هرگونه استعمال سیگار الکترونیکی خودداری کنید.

روش‌های درمانی جایگزین

روش‌های درمانی جایگزین

چندین روش وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از استعمال دخانیات انجام دهید . این روش‌ها شامل استفاده از داروهای نیکوتین دار، سیگار الکترونیکی یا داروهای تجویزی نیستند. این‌ها شامل:

هیپنوتیزم. این گزینه برای بسیاری از افراد سیگاری که برای ترک در حال تلاش هستند، محبوب است و نتایج خوبی به همراه دارد. هیپنوتیزم با ورود شما به وضعیتی آرام و راحت کار می کند.  در چنین وضعیتی شما به مواردی که برای جلوگیری از استعمال دخانیات تصمیم شما را تقویت می کنند، می‌پردازید.

طب سوزنی. طب سوزنی یکی از قدیمی ترین تکنیک های پزشکی شناخته شده است و اعتقاد بر این است که طب سوزنی با ایجاد و آزاد کردن محرک‌های اندورفین (تسکین دهنده درد طبیعی) به بدن آرامش می بخشد. به همین دلیل به عنوان یک کمک موثر به ترک سیگار، طب سوزنی می تواند در مدیریت ترک سیگار مفید باشد.

رفتار درمانی. اعتیاد به نیکوتین مربوط به رفتارهای عادی یا آداب و رسوم دخیل در مصرف سیگار است. رفتار درمانی بر یادگیری مهارت های جدید مقابله و شکستن این عادت ها تمرکز دارد.

روش‌های درمانی انگیزشی. کتاب‌ها و وب سایت‌های خودیاری می توانند روش‌های مختلفی را برای ایجاد انگیزه در ترک سیگار ارائه دهند. نمونه بارز آن محاسبه پس انداز پول است. برخی از افراد با محاسبه میزان صرفه جویی در هزینه، توانسته اند انگیزه ای برای ترک پیدا کنند. شاید پرداخت این هزینه برای یک تعطیلات تابستانی کافی باشد، تا شما به منفعت ترک سیگار پی ببرید.

تنباکو

تنباکوهای دودی، یا جویدنی جایگزین مناسبی برای سیگار کشیدن نیستند. این ماده حاوی همان مواد شیمیایی اعتیاد آور و نیکوتین است که در سیگار موجود است. در حقیقت، مقدار نیکوتین جذب شده از تنباکو می تواند 3 تا 4 برابر مقدار دریافتی از یک سیگار باشد.

لغزش یا عود مجدد

لغزش یا عود مجدد

بیشتر افراد قبل از ترک کامل، چندین بار به سمت مصرف سیگار می‌لغزند و دوباره و سه‌باره به سیگار کشیدن روی‌ می‌آورند. بنابراین اگر لغزیدید، خودتان را سرزنش نکنید. در عوض، با کسب تجربه از اشتباه خود، عود را به حالت برگشتی تبدیل کنید. آنچه قبل از شروع دوباره سیگار کشیدن اتفاق افتاده را تجزیه و تحلیل کنید، محرک‌ها یا نقاطی که این مشکل را برای شما برانگیخته، شناسایی کنید. یک برنامه ترک سیگار جدید تهیه کنید تا این محرک‌ها را از بین ببرد.

دانستن تفاوت بین لغزش و عود نیز مهم است. اگر دوباره سیگار کشیدید، به این معنی نیست که نمی توانید به سمت ترک کردن فرمان را برگردانید. شما می توانید از این لغزش بعنوان یک تجربه استفاده کنید تا به شما انگیزه دهد. اما شما همچنین می توانید از آن به عنوان بهانه‌ای برای بازگشت به عادت به سیگار کشیدن استفاده کنید. انتخاب با خودتان است. لازم نیست یک لغزش به یک عود تمام عیار تبدیل شود.

اگر در دوران ترک سیگار لغزش داشتید، شکست نخورده‌اید. این بلغزش دان معنا نیست که شما نمی توانید از پس کار برآیید.

اجازه ندهید که یک لغزش تبدیل به یک افتادن شود. بقیه بسته سیگار را بیرون نیاورید. کاری که باید انجام دهید این است که در اسرع وقت به مسیر عدم استعمال سیگار برگردید.

نیروی محرک سیگار کشیدن را پیدا کنید. دقیقاً چه چیزی باعث شد شما دوباره سیگار بکشید؟ تصميم بگيريد كه دفعه بعد كه آن محرک پیدا شد چگونه با آن کنار بیایید.

آیا شما از دارویی استفاده می کنید تا به شما در ترک سیگار کمک کند؟ اگر دوباره سیگار کشیدید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر شما همزمان با استفاده از دارو سیگار بکشید، این معنا را می‌دهد که بعضی از داروها قابل استفاده نیستند.

کمک به دوست برای ترک سیگار

یک نکته مهم وجود دارد که بهتر است به یاد داشته باشید؛ شما نمی توانید یک دوست یا آشنا را از سیگار ترک بدهید. خودشان باید تصمیم بگیرند. اما اگر خودشان تصمیم به ترک سیگار گرفتند، شما می توانید آن‌ها را حمایت و تشویق کنید و سعی کنید استرس ترک سیگار را در آن‌ها کاهش دهید. گزینه های مختلف درمانی موجود را بررسی کرده و با افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند، در مورد آن‌ها صحبت کنید. فقط مراقب باشید هرگز آن‌ها را موعظه یا قضاوت نکنید. شما همچنین می توانید با پیگیری فعالیت های دیگر آن‌ها و معرفی جایگزین های سیگار مانند آدامس به آن‌ها، کمک‌شان کنید تا بر هوس‌ها غلبه کنند.

اگر دوست شما در دوران ترک لغزش یا عود داشته باشد، به آنها احساس گناه ندهید. آن‌ها را به یاد زمانی که سیگار نمی‌کشیدند بیاندازید و آن‌ها را ترغیب کنید که دوباره امتحان کنند. حمایت شما می تواند در کمک به دوست شما با چیزی که ما گفتیم فرق کند ولی مهم این است که سرانجام اعتیاد را به خوبی ترک کنند.

کمک به یک نوجوان برای ترک

کمک به یک نوجوان برای ترک

بیشتر افراد سیگاری اولین سیگار خود را در حدود سن 11 سالگی امتحان می کنند، و بسیاری از افراد تا 14 سالگی معتاد می‌شوند. استفاده از سیگارهای الکترونیکی (vaping) نیز در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. در حالی که هنوز پیامدهای سلامتی ویپ کاملاً مشخص نشده است. سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار می دهد که ویپ برای نوجوانان بی خطر نیست. نوجوانانی که از ویپ استفاده می کنند، بیشتر احتمال دارد سیگار را نیز به دنبال آن شروع کنند. چنین اتفاقی می‌تواند برای والدین نگران کننده باشد. با اینکه تصمیم به ترک کردن باید از طرف نوجوان سیگاری گرفته شود اما راه های زیادی برای کمک به آن‌ها وجود دارد.

نکاتی برای والدین

نکاتی برای والدین

دریابید که چرا نوجوان شما سیگاری شده است. برخی از آنان ممکن است بخواهند مورد تایید همسالان سیگاری خود قرار بگیرند. برخی از آنان نیز به دنبال جلب توجه هستند. به جای تهدید یا اولتیماتوم، در مورد تغییراتی که در زندگی آنها ایجاد می شود صحبت کنید تا به آن‌ها در ترک کردن سیگار کمک کنید.

اگر فرزند شما حاضر به ترک کردن سیگار است، با گذشت زمان زیاد از این روند عصبانی نشوید و صبور و پشتیبان او باشید.

سیگار نکشید. با سیگار کشیدن خودتان یک مثال خوب برای آن‌ها خواهید شد. والدینی که سیگار می کشند، بیشتر بچه هایی دارند که سیگار می کشند.

جستجو کنید که آیا بچه های شما دوستانی دارند که سیگار می کشند یا سیگار الکترونیکی (ویپ) استفاده می‌کنند. با آنها در مورد نحوه امتناع و نه گفتن به سیگار یا سیگار الکترونیکی صحبت کنید.

خطراتی که سیگار برای سلامتی ایجاد کرده و عوارض جانبی ناخوشایندی که سیگار در ظاهر آنها بوجود آورده را برای‌شان توضیح دهید (مانند بوی بد دهان، دندان های زرد و ناخن های خشک).

در خانه خود یک سیاست دود ممنوع برقرار کنید. به کسی اجازه ندهید که در هر زمان که می‌خواهد در داخل خانه سیگار بکشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *