چگونه مثبت‌‌اندیش باشیم؟

چگونه مثبت‌‌اندیش باشیم؟ راهکارهای عملی و حال خوب کن!

آیا شما فرد مثبت‌‌اندیشی هستید؟ یا می‌خواهید مثبت‌‌اندیش باشید؟ در این مقاله به صورت کامل با این موضوع آشنا خواهید شد و یاد خواهید گرفت که چگونه نگاه مثبتی به زندگی داشته باشید. پس همراه زردنیوز باشید.

مقدمه

لازمه مثبت‌اندیشی حفظ دیدگاه خوش‌بینانه نسبت به زندگی است. این به معنی شادبودن و امیدواربودن، حتی در زمانی‌ است که با چالش‌هایی در زندگی مواجه می‌شوید. افراد مثبت‌اندیش در هر شرایطی به دنبال خوبی‌ها بوده و سپاسگزار داشته‌هایشان هستند. آن‌ها ترجیح می‌دهند نیمه پر لیوان را به‌جای نیمه خالی آن ببینند.

مثبت‌بودن به این معنی نیست که هرگز احساسات منفی به سراغتان نمی‌آید یا با افکار بدبینانه مبارزه نمی‌کنید. همه آدم‌ها در زندگیشان روزهایی دارند که احساس ناراحتی یا دلسردی می‌کنند. اما تفاوت این‌جا است که مثبت‌اندیشان اجازه نمی‌دهند احساسات منفی آن‌ها را کنترل کنند.

آن‌ها روی مشکلات خود بیش از حد فکر نمی‌کنند ، بلکه روی پیداکردن راه‌حل تمرکز می‌کنند. آن‌ها خودشان را درگیر افکار منفی نمی‌کنند بلکه همیشه سعی می‌کنند به جنبه‌های درخشان زندگی نگاه کنند.

چگونه مثبت‌اندیش باشیم؟

خوشبختانه، راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید به تدریج خودتان را به سمت مثبت‌تر شدن در زندگی روزمره هدایت کنید. اگر می‌خواهید مثبت‌‌اندیش باشید، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید.

سپاسگزاری را تمرین کنید

تشکر-قدردانی
تشکر-قدردانی

فهرستی از مواردی را که برای آن‌ها سپاسگزار هستید، تهیه کنید. یک دفتر مخصوص سپاسگزاری بردارید و مواردی را که باعث خوشحالی یا سپاسگزاری شما شده است را در آن یادداشت کنید. این‌ موارد نباید موضوعات خاص یا حیرت‌آوری باشند – ممکن است چیزی به سادگی یک روز زیبا و آفتابی یا این‌که گربه شما هنگام کارکردنتان خودش را روی دستان شما بمالد‌، موجب شکرگزاری شما شود.

با تمرکزکردن روی چیزهای خوب در زندگیتان، به‌طور طبیعی شروع به تغییر به‌سمت ساختار ذهنی مثبت‌تری خواهید کرد.

لذت‌بردن از انتظار

هر روز چیزی را پیدا کنید که منتظر وقوع آن باشید. تحقیقات نشان داده است که داشتن چیز مثبتی در زندگی که می‌توان منتظر آن بود، به بهبود حس و حال و کاهش استرس کمک می‌کند.

چه از کتاب‌فروشی مورد علاقه خود دیدن کنید، چه از نوشیدن یک فنجان قهوه همراه دوستان خود لذت ببرید، چه هنگام عصر در پارک پیاده‌روی کنید یا کتاب مورد علاقه‌تان را بخوانید، تفاوتی ندارد! فقط مطمئن شوید که هر روز چیزی را داشته باشید که در انتظار آن باشید. این قضیه به شما کمک می‌کند حتی زمانی که همه چیز مطابق با میل شما پیش نمی‌رود، خوش‌بین بمانید.

تمرین مراقبه کنید

مراقبه تمرینی است که شامل تمرکز کامل روی زمان حال از جمله افکار، احساسات و محیط پیرامون شما می‌شود. مراقبه می‌تواند مزایای مختلفی داشته باشد، از جمله بهبود آگاهی شما از افکار و روحیه‌تان.

زمانی که احساس استرس می‌کنید یا خسته هستید، چند نفس عمیق بکشید و تمرکزتان را روی زمان حال بگذارید. حواستان را جمع کنید که بدن شما چه احساسی دارد و چه صداهایی را از درونتان می‌توانید بشنوید. هنگامی که یاد گرفتید افکار خود را شناسایی کنید، می توانید به‌طور جدی افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید.

لبخند

حتی اگر واقعا احساس شادی نمی‌کنید، مجبورکردن خود به لبخندزدن می‌تواند حال شما را بهتر کند. لبخندزدن به ترشح مواد شیمیایی در مغز کمک کرده که باعث می‌شود احساس شادی و آرامش داشته باشید.

محققان دریافته‌اند که لبخندزدن نه‌تنها باعث ایجاد احساسات مثبت می‌شود، بلکه به افراد کمک می‌کند تا دنیا را با دید مثبت‌تری ببینند. در نتیجه دفعه بعد که احساس ناراحتی به شما دست داد، سعی کنید برای چند دقیقه لبخند بزنید و ببینید چگونه می‌تواند به شما کمک کند تا احساس مطلوب بیشتری در شما به‌وجود بیاید.

از گفتگوی درونی مثبت استفاده کنید

حرف‌هایی که به خود می‌‌زنید بر نوع تفکرتان درباره خودتان و جهان تاثیر می‌گذارد و خودانتقادی قاعدتا توانایی شما را برای تمرکزکردن روی نقاط مثبت تضعیف می‌کند. محققان دریافته‌اند که روآوردن از خودگویی منفی به خودگویی مثبت می‌تواند به بهبود احساسات و کاهش استرس کمک کند.

خصوصیات افراد مثبت‌اندیش

مثبت اندیشی
مثبت اندیشی

مثبت‌گرابودن به این معنی نیست که همیشه افکار شادی داشته باشید. حتی خوشبین‌ترین افراد نیز غم، ناامیدی و خشم را تجربه می‌کنند. با این حال، افراد مثبت به‌طور کلی دارای ویژگی‌های زیر هستند:

افراد مثبت‌اندیش

  • مثبت‌گرا
  • سپاسگزار
  • راه‌حل پیداکردن برای هر چیزی
  • یاری‌رسان
  • دلسوز
  • خوشحال
  • خوشبین
  • شوخ‌طبع

افراد منفی‌باف

  • بدبین
  • ناسپاس
  • دارای نشخوار فکری برای هر مشکلی
  • بی‌فایده
  • بی‌تفاوت
  • غمگین
  • عیب‌جو
  • جدی

مزایای مثبت‌اندیشی

مثبت‌بودن مزایای زیادی دارد، هم ازنظر روحی و هم جسمی. برخی از چشمگیرترین مزایای مثبت‌اندیشی عبارتند از:

  • سلامتی روانی بهتر: افراد مثبت‌اندیش معمولا سلامت روانی بهتری دارند. آن‌ها کمتر دچار مشکلاتی مانند اضطراب یا افسردگی می‌شوند. همچنین آن‌ها در مواجهه با مشکلات زندگی منعطف‌تر هستند. مثبت‌گرابودن در شرایط دشوار به میزان زیادی می‌تواند در ایجاد سپری در برابر اثرات منفی استرس کمک کند.
  • افزایش شادی: مثبت‌اندیشی همچنین با شادی و سلامت‌ ذهنی بیشتر ارتباط مستقیم دارد. افراد مثبت‌اندیش به راحتی می‌توانند در زندگی روزانه خود شادی را پیدا کنند و به آسانی تحت تاثیر استرس یا احساسات منفی قرار نمی‌گیرند.
  • سلامت جسمی بهتر: تحقیقات نشان می‌دهد که میزان مثبت‌گرابودن با سلامت جسمی بهتر ارتباط مستقیم دارد. افراد مثبت‌نگر نسبت به اطرافیان بدبین خود که بیشتر دچار مشکلات قلبی عروقی شده و جان خود را از دست می‌دهند، عمر طولانی‌تری دارند.
  • ارتباطات قوی‌تر: افراد مثبت‌نگر کمتر با اطرافیان تعارض داشته و روابط بین فردی سالم‌تر و رضایت‌بخش‌تری دارند.

مشکلات نهفته کمتر مثبت‌بودن

در حالی که مثبت‌بودن مزیت‌های بسیاری دارد، چند تله پنهانی نیز دارد که باید آن‌ها را درنظر گرفت. تجربه داشتن افکار منفی می‌تواند به دامن‌زدن به احساس افسردگی و اضطراب کمک کند.

همچنین زمانی که نگرش بدبینانه‌ای دارید، مراقبت از خود از لحاظ فیزیکی کار بسیار سخت‌تری است. منفی‌گرابودن علاوه بر ایجاد احساس استرس بیشتر، معمولا به معنی بی‌توجهی به رفتارهای بهداشتی است که نقش مهمی در سلامت عمومی ایفا می‌کنند، از جمله خوردن غذاهای مغذی و ورزش منظم.

از آن‌جایی که گذراندن وقت با افراد منفی‌باف دشوارتر است، کمتر مثبت‌بودن ممکن است روی روابط تاثیر منفی بگذارد. این موضوع می‌تواند منجر به تنهایی و انزوا شده و به منفی‌گرایی بیشتر کمک کند.

کمتر مثبت‌بودن می‌تواند انگیزه رسیدن به اهدافتان را نیزدچار اختلال کند. منفی‌نگری، مخصوصا زمانی که در مورد خودتان باشد، توانایی شما را برای تعیین اهداف و ایجاد انگیزه برای پیگیری‌کردن آن‌ها مختل می‌سازد. این موضوع می‌تواند احساس عزت‌نفس شما را تضعیف کرده و این حس را به شما بدهد که گویی هر کاری که انجام می‌دهید، تفاوت چندانی ایجاد نمی‌شود.

همینطور مهم است که توجه داشته باشید که منفی‌گرایی هم مانند مثبت‌اندیشی می‌تواند مسری باشد. ممکن است افکار و رفتار شما در زمانی که در اطراف فردی منفی قرار دارید، از او تاثیر بگیرد. این می‌تواند منجر به ایجاد چرخه‌ای منفی شود که رهایی از آن دشوار است.

آیا می‌توانید خیلی مثبت‌گرا باشید؟

لبخند-اخم-دختر-احساسات
لبخند-اخم-دختر-احساسات

اگر نیاز به مثبت‌نگربودن همیشه شما را به سمت نادیده‌گرفتن یا انکار وجود احساسات منفی هدایت کند، ممکن است به این معنی باشد که شما بیش از حد خوشبین هستید. این تمایل که به عنوان مثبت‌گرایی سمی شناخته شده، باعث می‌شود افراد وقتی با احساسات ناراحت‌کننده یا تجربیات دشوار دست و پنجه نرم می‌کنند، احساس شرمساری و عدم حمایت کنند.

خلاصه

مثبت‌نگربودن مزایای زیادی دارد، مانند افزایش شادی، ارتباطات قوی‌تر و موفقیت بیشتر در زندگی. با این حال، چند تله پنهان نیز در کمتر مثبت‌بودن وجود دارد، مانند افسردگی و اضطراب، اثرات منفی بر سلامت جسمی و مشکل در حفظ ارتباط سالم. برای مثبت‌بودن بیشتر، با افراد مثبت وقت بیشتری بگذرانید، کارهایی انجام دهید که شما را خوشحال می‌کند، از افکار و احساسات منفی دوری کنید، برای هر آن‌چه که دارید، سپاسگزار باشید و در هر شرایطی روی خوبی‌ها تمرکز کنید.

سوالات متداول

چگونه می‌توانم مثبت‌تر باشم؟

برخی از روش‌هایی که امکان دارد به شما کمک کند مثبت بمانید عبارتند از:

  • گذراندن وقت با افراد مثبت،
  • دنبال‌کردن فعالیت‌هایی که باعث خوشحالی شما می‌شوند.
  • استفاده از خودگویی‌های مثبت
  • تمرین شکرگزاری
  • دنبال نکات خوب و مثبت بودن در شرایط مختلف

چرا مثبت‌‌اندیش‌بودن تا این اندازه اهمیت دارد؟

از مزایای داشتن یک دیدگاه خوش‌بینانه، داشتن ارتباط مستقیم با سلامت جسمی و روانی است. افراد مثبت‌اندیش بهتر می‌توانند استرس خود را کنترل کنند، در برابر بیماری‌ها مقاوم‌تر هستند و از طول عمر بیشتری نیز برخوردارند.

چگونه می‌توانم این‌قدر منفی‌نگر نباشم؟

تغییر افکار به یک طرز فکر مثبت نیاز به زمان دارد، اما اولین قدم که اهمیت زیادی نیز دارد، یادگیری نحوه شناسایی افکار منفی است. وقتی متوجه این افکار در خودتان شدید، کمی زمان بگذارید و فعالانه آن‌ها را به چالش بکشانید. چه دلایلی آن‌ها را رد می‌کند؟ آیا دلایل دیگری نیز وجود دارند که امکان داشته باشد به همان اندازه موجه باشند؟ چگونه می‌توانید افکار خود را در مورد شرایط تغییر دهید تا احساس مثبت‌تری داشته باشید؟ همان‌طور که تمرین می‌کنید، کم‌کم در طول زمان دیدن مسائل با چشم‌اندازی مثبت برای شما آسان‌تر خواهد بود.

سخنی نهایی

به‌نظر می رسد برخی از افراد استعدادی ذاتی در توجه‌کردن به نقاط مثبت دارند، در حالی که برای بعضی دیگر کار کمی سخت‌تر است. اگر متوجه شدید که تمایل دارید بیشتر روی افکار منفی تمرکز کنید، روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای کمک به مثبت‌بودن بیشتر استفاده کنید. توجه به نحوه گفتمان با خود، به چالش‌کشیدن فعالانه افکار منفی و تمرین شکرگزاری چند تکنیکی هستند که ممکن است در این راه به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *