مقدمه
مطالعات جدید نشان می دهد که خواب بیشتر در طول بیماری همهگیر کرونا به معنی استراحت بهتر نیست. اگر چه ممکن است به طور کلی میزان خواب در این دوران افزایش یافته باشد اما کیفیت خواب به هیچ وجه بهبود پیدا نکرد. طبق تحقیقات اخیر این موضوع که با افزایش خواب، کیفیت آن کاهش می یابد یک مسئله جهانی است. انجام کارهای دیگر مانند ورزش کردن و پیاده روی در هوای تازه می تواند به طور کلی به نفع خواب بهتر باشد.
محققان دانشگاه کلرادو میزان خواب 139 دانشجو را قبل از همه گیری کرونا و بعد از آن با یکدیگر مقایسه کردند و دریافتند که به طور متوسط به میزان خواب آنها نیم ساعت افزوده شده است. همچنین زمان خواب آنها نیز تغییر کرد و بیشتر به جای شب، عصرها می خوابند. البته میزان حضور دانشجوها در فضای مجازی نیز به میزان چشمگیری افزایش یافته است. با توجه به تحقیقات قبلی که انجام شده است مدت زمان خوابیدن، تغییر مداوم زمان خواب و استفاده از فضای مجازی می تواند خطرات زیادی برای سلامتی افراد داشته باشد، از جمله این خطرات می توان به چاقی، بیماری قلبی، اختلالات خلقی و همچنین اختلال در سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. البته به همان اندازه که میزان و زمان خواب برای سلامتی مهم است کیفیت خواب نیز تاثیر عمده ای در سلامتی دارد.
خستگی همراه با خواب بیشتر
هر ساله یک تحقیق در مورد خواب توسط انجمن خواب بهتر (Better Sleep Council) در ژانویه انجام می شود، اما آن ها امسال تصمیم گرفتند که این تحقیق را دوباره در ماه مارس انجام دهند. در این بازه 3 ماهه یک اتفاق بزرگ افتاد آن هم همه گیری بیماری کرونا بود. براساس تحقیقات در ماه ژانویه 43 درصد از مردم آمریکا اعلام کردند که خواب بی کیفیت دارند، اما تنها چند ماه بعد این عدد به 52 درصد افزایش یافت. این سوال در مورد بیدار شدن از خواب نیز پرسیده شد. در ماه ژانویه 30 درصد افراد گفتند که آنها به طور منظم با احساس آرامش از خواب بیدار می شوند. اما در ماه مارس این میزان به 24 درصد رسید که نشان دهنده کاهش تعداد افرادی است که بدون خستگی از خواب بیدار می شوند.
حتی در شبکههای مجازی نیز این موضوع به خوبی نمایان شده است. طبق نظر سنجیهای که انجام گردید، پستهای منفی در رسانههای اجتماعی مربوط به خواب از 45 درصد به 73 درصد افزایش یافته است. این افراد در این پستها در مورد خواب ناآرام خود صحبت می کردند. محققان اظهار داشتند که احتمالا به دلیل سطح استرس بالاتر که از ژانویه 12 درصد افزایش یافته است. پاسخ دهندگان نظر سنجی می گویند که بخاطر سلامتی، اقتصاد و امور مالی خود در دوران کرونا بسیار نگران هستند.
مشکل در خواب، موضوع جهانی
با وجود همه گیری جهانی، جای تعجب نیست که در سراسر جهان این مشکل برای مردم وجود داشته باشد. یک مطالعه جدید دیگر در Current Biology recruited منتشر شده است، که در آن 435 داوطلب از کشورهای اتریش، آلمان و سوئیس وجود داشت. در این تحقیق در طی یک دوره شش هفته مدت زمان خواب و میزان آرامش آنها از این خواب ثبت شده است. آنها دریافتند که مردم به طور متوسط بیشتر از قبل از همه گیری کرونا می خوابند، زمان خواب آنها یک ساعت افزایش یافته است ولی لزوما کیفیت خواب آنها افزایش پیدا نکرده است. در این دوران افراد خواب خود را بر اساس سیگنالهای بیولوژیکی بدنشان تنظیم کردند، ولی محققان خاطر نشان کردند که این افراد مشکلات بیشتری در خواب دارند. بیشتر آنها در طول شب بیدار می شوند و خواب سبکتری دارند که باعث ایجاد ناراحتی برای آنها شده است.
این مشکلات در خواب باعث خستگی روزانه، احساس خستگی در هنگام بیدار شدن و نارضایتی کلی از خواب در آنها شده است.
بهبود کیفیت خواب
بلوم (Blume)، محقق اصلی تحقیق جهانی خواب می گوید: چه آمریکاییها و چه هر شخص دیگری در سراسر جهان باید بیشتر از زمان خواب به کیفیت و بهتر خوابیدن اهمیت دهند. او در ادامه می گوید خوشبختانه، تعدادی استراتژی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند که کیفیت خوابتان را بهبود بخشید. بهترین استراتژی که در صدر لیست قرار دارد ورزش کردن و گذارندن وقت در خارج از منزل است.
بلوم می گوید: “همه ما ماهها است که بیشتر زمان خود را در خانه بودهایم و بر اساس تحقیقات گسترده که قبلا انجام شده، می دانیم بیرون از منزل بودن و لذت بردن از هوای تازه حتی در محیط شهری می تواند به ما در تنظیم مجدد خواب کمک کند.” او در ادامه توضیح می دهد که این کار نه تنها از لحاظ روحی حال ما را بهتر می کند، بلکه ساعت بیولوژیکی بدن را نیز تنظیم می کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، اغلب اوقات خواب عمیقتر می شود.
انجام این کار همراه با ورزش می تواند برای شما بسیار مفید باشد. بین روزش منظم و خواب با کیفیت یک ارتباط مستقیم وجود دارد. بر اساس مطالعه که سال 2011 بر روی سلامت روان و فعالیت بدنی انجام شده است، کسانی که دارای فعالیت بیشتری هستند سریعتر به خواب می روند خستگی روز را کمتر احساس می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید