خیلیها بر این باورند که بعد از پشت سر گذاشتن دوران نوجوانی و گذراندن دورهای شما دیگر شاهد جوش روی صورت خود نخواهید بود. ولی اصلا این گونه نیست! شاید دوران بلوغ یکی از شایعترین علتهای به وجود آمدن جوش صورت باشد. ولی عوامل دیگری هم برای به وجود آمدن جوش در صورت میتواند دخیل باشد.
امروز در این مقاله از زردنیوز ما همه چیز را در مورد جوش صورت و راههای درمان آن برای شما خواهیم گفت. پس در ادامه با ما همراه باشید.
علت اصلی جوش زدن در صورت چیست؟
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که خیلی زیاد جوش میزنید، باید اول از همه بدانید که علت اصلی جوش زدن چه چیزی است. در صورت کلی جوش زدن در صورت به خاطر تولید بیش از حد چربی در صورت اتفاق میافتد. چرا که فولیکولهای مسدود شده که منافذ پوست را میبندند و مانع از خروج چربی میشوند. همین باکتریها در فولیکولها باعث ایجاد جوش در صورت میشود که هیچ ربطی ندارد که در دوران بلوغ باشید یا جوانی و چه میانسالی!
در بسیاری از موارد دیده شده که دلیل اصلی جوش زدن، به خاطر ژنتیک افراد بوده و یا واکنشی که بدن شما در مقابل هورمونها دارد. ولی خوب به غیر از این مواردی که گفته شود، عوامل دیگری هم هستند که در ادامه برای شما بیشتر توضیح خواهیم داد.

مصرف کردن یک سری مواد غذایی خاص
غذاهایی که معمولا خیلی تند هستند و یا از موادی تشکیل شدهاند که حاوی مواد آلرژیزا مثل گوجه و یا بادمجان و … باشند میتوانند عاملی برای ایجاد جوش در صورت شما باشند. گوجه و یا فلفل که یکی از دلایل اینجاد این مشکل روی پوست شما هستند، حاوی مادهای به اسم «لیکوپن» است. این برای برخی از افرادی که به این مواد حساسیت دارند به عنوان یک محرک عمل میکند. با پایین آوردن سطح pH پوست، موجب میشوند که شما در پوست خود شاهد به وجود آمدن جوش باشید.
لبنیات و یا غذاهایی مشابه آن هم ممکن است موجب ایجاد جوش در پوست شما شوند. در کل واکنش پوست و در کل بدن هر کسی میتواند نسبت به غذاهایی که مصرف میکنند، میتواند متغیر باشد.
اگر شما حس میکنید که جوشهایی که در صورتتان به وجود میآید بهخاطر مواد غذایی است که مصرف میکنید، بهترین کار این است که برای ۱ ماه از خوردن غذاهای تند یا هر مادهی دیگری که باعث تحریک پوست شما میشود پرهیز کنید. یکی از نشانههای داشتن حساسیت به مواد خوراکی ممکن است با یه وجود آمدن جوشهای سرسفید یا حتی لَک در اطراف دهان و چانهی شما باشد!
استفاده از محصولات آرایشی خاص
در بعضی از محصولات بهداشتی و آرایشی ممکن است یک مدل چربی معدنی وجود داشته باشد که میتواند در مرطوبسازی پوست شما کمک کند. ولی در عوض ممکن است موجب بسه شدن منافذ پوست و در نتیجه بهوجود آمدن جوش در صورت شما شود. سیلیکون موجود در برخی از محصولات بهداشتی و آرایشی هم ممکن است موجب بسته شدن منافذ پوست و در نهایت ایجاد جوش شود.
کاری که شما باید انجام دهید این است که در هنگام خرید محصولات بهداشتی و آرایشی از مواد تشکیل دهندهی آن به خوبی مطمئن شوید. شما باید محصولی را خریداری کنید که فاقد مادهی کامدوژنیک باشند. مثلا دیده شده در بعضی از افراد استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی فاقد کامدوژنیک هم باعث ایجاد جوش شده است. چرا که بهترین کار برای رفع این مشکل این است که به متخصص پوست مراجعه کنید. و به دنبال راهی اساسی برای از بین بردن این مشکل شوید.
حساسیتهای دارویی
در برخی افراد استفادهی بیش از حد از یک سری داروهای خاص که ممکن است حاوی موادی مثل اسید سالیسیلیک، بنزویل پرواکسید یا سولفور هستند، باعث خشکی پوست و ایجاد لک و چربی شوند. این مواد به راحتی میتوانند ظاهر جوشهای شما را تغییردهند و برای شما مشکل ساز شوند.
استفاده از این داروها اگر بیش از اندازه باشد میتواند اجزای سازندهی فعال موجود در آنها را به تدریج لایهی بیرونی پوست را بسوزاند. همین طور باعث شود که جوشهای شما قرمزتر و متورمتر شوند و ظاهر قشنگی در پوست شما نداشته باشند.
کاری که شما باید انجام دهید این است که به جای مصرف داروهایی که خود سرانه مصرف میکنید، ۲ تا ۳ بار در روز مقدار کمی کرم هیدروکورتیزونِ یک درصد مصرف کنید. بعد با استفاده از کانسیلر آنها را کاور کنید. کانسیلرها حاوی مواد آنتیباکتریال هستند و پوست شما را تا حد زیادی شفافتر و روشنتر میکند.
شامپوهای نامناسب و بیکیفیت
در مواد بهداشتی و پاک کنندهها مثل شامپوها و یا نرم کنندهها مقادیر زیادی از سولفات وجود دارد. همین طور مواد رطوبتزای غلیظ و سنگین و سیلیکونهای موجود در این محصولات در مرور زمان موجب بسته شدن منافذ پوست میشود. در نهایت موجب ایجاد آکنه و جوشهای آزاردهنده خواهد شد.
کاری که شما باید انجام دهید این است که بعد از شستن موها سر خود را زیر دوش کمی کج کنید تا باقیماندهی مواد شوینده کاملا از سطح پوست شما پاک شود. تا مطمئن شوید که هیچگونه مادهی بهداشتیای روی پوستتان باقی نمانده باشد.
عدم استفاده از دخانیات
میزان اکسیژنی که در پوست صورت شما وجود دارد، بعد از هر بار سیگار کشیدن تا حد زیادی کم میشود. شما با مصرف سیگار فقط خطر ابتلا به سرطان را در خود بالا نمیبرید. بلکه به از بین رفتن کلاژن و الاستین و در نتیجه چروک شدن پوستتان هم کمک میکنید. سیگار به خاطر داشتن مادهی کارسینوژن در دودی که تولید میکند، آثار مخرب دیگری مثل بسته شدن منافذ پوستی و تحریک پوست و خشک شدن و تحرکپذیر شدنش و ایجاد چربی بیشتر موجب ایجاد جوش در صورت شما خواهد شد.
جلوگیری از این مشکل هم ساده است. تنها کاری که شما باید بکنید این است که سیگار کشیدن را کنار بگذارید. با این کار هم عمر بیشتری خواهید کرد و هم پوستی زیباتر و سالمتری خواهید داشت.
شستوشوی مداوم
یک باور غلطی که بین افراد جا افتاده است این است که با شستوشوی بیشتر صورت و استفاده از لایهبردارها یا برسهای پاکسازی پوست، جوشها از صورتشان محو میشود. ولی این یک باور غلط است! با این کار شما مشکل پوستی خود را شدیدتر میکنید. همین طور باعث پخش شدن باکتریها روی سطح وسیعتری از پوست و بدتر شدن شرایط خواهید کرد.
برای از بین بردن این مشکل شما باید پوست خود را با مواد پاککنندهی ملایم مثل صابون، لایهبردار، تونر یا محصولات مراقبت از پوست و … بشورید و از مرطوبکنندهی مناسب پوست خود استفاده کنید. شما باید از محصولاتی استفاده کنید که در ساختارشان حاوی لاکتیک اسید، گلیکولیک یا اسیدهای هیدروکسی آلفا باشد که به باز شدن منافذ پوست شما کمک کند.
تحریک کردن جوشها با فشار دادن
شاید جوشهای چرکی که در صورت شماست خیلی برای شما عذاب آور باشد و شاید دوست داشته باشید که آنها را دستکاری کنید و فشار دهید. شما با فشار دادن جوش و تخلیه کردن چربیها، احتمال نفوذ میکروب در عمق پوست را بیشتر میکنید. با این کار میکروبها را در زیر پوست پخش میشود و باعث بیشتر شدن جوش در صورت شما میشود.
روشی که ما به شما پیشنهاد میکنیم ساده است. شما نباید به هیچوجه با جوشها بازی کنید. به هیچ عنوان آنها را لمس نکنید و فشار ندهید. اجازه بدهید که جوشها با مرور زمان به صورت طبیعی از بین بروند. تا آسیب کمتری به پوست خود وارد کنید.
داشتن استرس زیاد
استرس یکی از مواردی است که میتواند به ایجاد جوش در صورت شما کمک کند. وقتی که شما استرس دارید در پوست شما هورمونهای استرس (مانند کورتیزول) تولید میشود. این هورمون غدد چربی را به ساختن تستوسترون تحریک میکند. به همین صورت میزان تولید چربی در پوست افزایش پیدا میکند. موجب ایجاد جوشهای بیشتر در پوست شما خواهد شد.
روش درمان ساده است! شما باید از هرگونه استرس به دور باشید و مرتب ورزش کنید!
استفاده از شویندههای نامناسب
بعضی مواد شیمیایی موجود در پودر لباسشویی و شویندهها شدیدا برای پوست شما مضر هستند. تماس پوست بدن و صورت شما با بالش یا لباسی که با آن سر وکار دارید، باعث تحریک پوست شما خواهد شد. همین امر موجب ایجاد جوش در پوست شما خواهد شد.
روش از بین بردن این مشکل هم ساده است، تنها کاری که باید انجام دهید این است که برای شستوشوی لباسها از پودری استفاده کنید که فاقد رنگ و بو باشد.

روش از بین بردن جوش صورت چیست؟
در واقع راههای زیادی برای از بین بردن جوش وجود دارد که شما میتوانید به راحتی استفاده کنید. اول از همه پیشنهاد ما به شما این است که حتما به یک پزشک پوست متخصص مراجعه کنید. تا مشکل اصلی جوش زدن شما مشخص شود. ولی اگر مشکل خیلی وخیم نیست، میتوانید از درمانهای خانگی برای از بین بردن این مشکل استفاده کنید. یکی از سادهترین و کم هزینهترین روشهای ممکن است. ولی خوب استفاده از درمانهای سنتی و خانگی مسلتزم داشتن صبری بالاست و شاید به هیچ عنوان نتیجه آور نباشد.
آیا کرم های ضد جوش برای از بردن جای آکنه موثر است؟
استفاده از کرمهای ضد جوش برای افرادی که با مشکل جوش صورت مواجه هستند، شاید به عنوان یک راهکار مناسب و ایده ال به نظر برسد. از آنجایی که جوش صورت و بدن یکی از بیماریهای رایج پوستی است و از آنجایی که زیبایی پوست صورت برای همه از اهمیت زیادی برخوردار است، انتخاب یک کرم ضد جوش مناسب که بتواند مشکل آنها را برای همیشه درمان کند راه حل بسیار مناسب و منطقی است!
انتخاب یک کرم ضد جوش مناسب
این روزه تنوع این محصولات در بازار بسیار زیاد است و شاید برای شما کمی گیج کننده باشد. در ادامه ما نکاتی که باید در هنگام خرید یک محصول مناسب باید در نظر داشته باشید را به شما خواهیم گفت. ولی قبل از هر چیزی در نظر داشته باشید که قبل از استفاده از این محصولات تما با پزشک خود مشورت کنید. محصولی را انتخاب کنید که کمترین عوارض را برای پوست شما به همراه داشته باشد.
- هر محصولی برای درمان نوع خاصی از جوشها کاربرد دارد. به همان نسبت هم عوارض منحصربه فرد خودش را با خود به همراه دارد.
- هرگز برای شروع از محصولات خیلی قوی برای درمان جوشهای خود استفاده نکنید. زیرا ممکن است عوارضی مثل قرمزی و خشکی و سایر مشکلات پوستی را با خود به همراه داشته باشد.
- در ابتدا باید به آرامی و طی چند هفته کارایی محصولی را که استفاده میکنید را ادامه دهید. بعد از آن شدت و یا میزان استفاده از آن را افزایش دهید. با این کار شما به پوست خود کمک میکنید که به تدریج محصول مورد نظر با درمان شما تنظیم شود.
ترکیبات محصولات ضد جوش
همانگونه که گفتیم هر محصولی برای یک مدل از جوشها طراحی شدهاند ولی در کل در ساختار آنها برای درمان یکی از اهداف زیر را شامل میشود:
- لایه برداری
- از بین بردن چربی زیر پوست
- ضد باکتری در حد متوسط و بسیار قوی
- متعادل سازی هورمونها
توصیه های مهم قبل از استفاده
برخی کرم های ضد جوش عوارض شدیدی از جمله سفتی گلو و تورم صورت، لب و زبان را ممکن است با خود به همراه داشته باشند که نباید آن را با با قرمزی، سوزش یا خارش که ممکن است در هنگام استفاده از چنین محصولاتی رخ دهد اشتباه بگیرید.
برای درمان جوشهای خود باید تا جایی که میتوانید صبور باشید و ممکن است دو یا سه ماه استفاده روزانه از یک محصول ضد آکنه برای رسیدن به نتیجهای مطلوب زمان ببرد.
در ابتدای استفاده از این محصولات ممکن است جوشهای صورت شما بیشتر شود که اصلا نباید نگران باشید و بدانید که این موضوع در روند درمان جوش صورت طبیعی است.
امیدوارم که نکاتی که در این مورد در این مقاله گفته شد، نکات ارزشمندی را به شما ارائه داده باشد. مثل همیشه با ما همراه باشید و نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید