شایعات زیادی در مورد ویروس کرونا این روزها به وجود آمده است. برخی از این شایعات در مورد ویروس کرونا موجب شده است که سلامت افراد به خطر بیوفتد. مشخص است که بیماری آنفولانزا و ویروس کرونا هر دو باعث بیماریهای تنفسی میشود. ولی توجه داشته باشید که هر دوی این بیماریها متفاوت هستند و باید فرقهای این دو را با هم بدانید.
علائم ویروس کرونا و آنفولانزا
سرفه خشک، تب و خستگی سه علامت اولیه در آنفولانرا است. ولی ویروس کرونا بیماری است که معمولاً همراه با عفونت از نوع SARS-CoV-2 همراه است.
اگرچه افراد مسن و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بیشتر در معرض خطر عوارض این مشکل هستند. از جمله روشهای رایج جلوگیری از این مشکل شستن دستها، اجتناب از لمس کردن صورت و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است. با این روشها شما میتوانید تا حد زیادی خود را از شر این ویروس در امان نگه دارید.
علیرغم افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و مرگ و میرهای گزارش شده توسط منابع معتبر سازمان بهداشت جهانی، بسیاری از مردم متاستفانه هنوز به عمق ماجرا پی نبردهاند و آن را جدی نگرفتهاند.
بر اساس گفتههای یکی از برترین پزشکان دنیا، این بیماری یک بیماری همه گیر است. این بیماری در مقیاس آنچه که در سال 1918 تحت ویروس سارس صورت گرفت، بیش از 50 میلیون در کل دنیا جان خود را از دست دادند. این بیماری که در حال حاظر کل دنیا با آن دست و پنجه نرم میکند چیزی از آن ویروس کم ندارد.

باورهای غلط در مورد ویروس کرونا
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، باورها و شایعههای زیادی در مورد این بیماری وجود دارد. در ادامه 5 باور غلطی که در این مورد است به شما خواهیم گفت.
باور غلط اول: ویروس کرونا در واقع نوعی آنفولانزا است
آنفولانزا هر ساله جان انسانهای زیادی را میگیرد. ولی با واکسیناسیون به موقع و داشتن آگاهی کمک زیادی به ما در مورد در امان ماندن از این بیماری برای ما می کند. هر چه دانش بیشتری در این مورد داشته باشید، درک بیشتری نسبت به این موضوع خواهید داشت.
درست است که هم آنفولانزا و هم بیماری کرونا هر دو به نحوی به سیستم تنفسی آسیب میرساند. ولی این دو بیماری با هم متفاوت هستند.
علائم رایج
تفاوت بین ویروس کرونا و آنفلوانزا و ویروسهای رایج دیگر این است که کرونا به گیرندههای قسمت تحتانی مجاری هوایی متصل میشود. به همین خاطر است که این بیماری صرفا در بیشتر اوقات همراه با سرفه خشک و تب و خستگی همراه است. این علائم معمولا رایجترین موارد در مورد ویروس کروناست.
درست است که سرفه خشک، تب و خستگی میتواند همراه با سایر عفونتهای ویروسی همراه باشد.ولی دردهای عضلانی از علائم بارز آنفولانزا هستند. این در حالی است که سرماخوردگی ممکن است با آبریزش بینی، گلو درد یا عطسه ایجاد شود.
در مورد ویروس کرونا هنوز آبریزش بینی از جمله علائم این بیماری نیست. یکی از بارزترین علائم کرونا میتواند دردهای عضلانی باشد.
یکی دیگر از تفاوتهای این دو بیماری در مورد میزان مرگ و میر است. در مورد ویروس کرونا میزان مرگ و میر گزارش شده چیزی حدود 3 تا 4 درصد است. در مقایسه با آنفلوانزای فصلی این میزان زیر 0.1٪ است.
باور غلط دوم: فقط بر روی افراد مسن تاثیر میگذارد
بر اساس یافتههایی که به دست آمده است، حدود 14 درصد از افراد آلوده به این بیماری به شدیدترین حالت این بیماری مبتلا میشوند و باید در بیمارستان بستری شوند. از این 14 درصد چیزی حدود 5 درصد در بخش مراقبتهای ویژه باید بستری شوند.
درست است که افراد مسن و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بیشتر در معرض این بیماری هستند. ولی این چنین نیست که افرادی که سن و سال کمتری دارند به این بیماری دچار نشوند.
بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است از تقریبا 2500 نفر مبتلا به COVID-19 که سن آنها مشخص است، 29 درصد 20 تا 44 ساله بودند.
درست است که افراد جوان کمتر دچار این بیماری میشوند. ولی به نسبت افراد زیر 60 سال – در 30 تا 40 سالگی امکان ابتلا به این بیماری کمتر است.
افرادی هم که حتی سن و سال کمی دارند ولی دچار بیماریهای زمینهای مثل اضافه وزن و دیابت کنترل نشده، فشار خون بالا یا بیماری قلبی هستند میتواند بسیار خطرناک باشد.
متاستفانه ممکن است بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری هیچ علائمی نباشند ولی ناقل باشند. این افراد ناقل که شاید هم کم سن و سال باشند خیلی راحت این بیماری را به افراد مسنتر انتقال دهند.
پس اگر شما هم کم سن و سال هستید ولی با این حال هیچ علائمی ندارید مراقب باشید که این بیماری را به افراد مسنتر انتقال ندهید.
باور غلط سوم: تا زمان اختراع واکسن کاری از دست ما ساخته نیست
این روزها تقریبا در کل دنیا از این واکسن استفاده کردند. درک اینکه که چقدر این واکسن برای ما میتواند مفید باشد شاید خارج از تصور شما باشد.
خیلی از افراد به غلط بر این باورند که واکسن کرونا به همین راحتی نمیتواند ما را از شر این ویروس بر حذر دارد. ولی شک نکنید که این مورد یک مورد کاملا غلط است و صد در صد میتواند موثر باشد.
باور غلط چهارم: کرونا یک ویروس دستساز است
درست است که ویروس کرونا، یک ویروس کاملا جدید است. ولی اینکه این ویروس یک ویروس ساخته دست بشر است میتواند یک باور غلط باشد.
حقیقت این وضعیت این است كه ما انسانها در واقع موجودات بیولوژیكی هستیم. موجوداتی که با سایر موجودات بیولوژیك دیگر زندگی می كند. مشخص است که کنترل هیچ چیز در دست ما هم نیست.
خفاشهایی در دنیا وجود دارند که در نزدیکی انسانها زندگی میکنند. ویروسهای زیادی هم بطبع در داخل خفاشها زندگی میکنند. این حقیقت که شخصی در 7،500 مایل جایی در نیویورک زندگی میکند و به این بیماری مبتلا شده است، خیلی راحت حتی میتواند جان یک انسان دیگر در یک جای دیگر دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.
شما به هیچ عنوان نباید خود را تحت تاثیر شایعات و باورهای غلطی که در این مورد وجود دارد قرار دهید. هرگز به این موضوع فکر نکنید و ذهن خود را درگیر آن نکنید.
باور غلط پنجم: دولت و مقامات اطلاعات دقیق را ارائه نداده
بر اساس تحقیقات صورت گرفته بیاعتمادی به نهادهای دیگر مثل WHO و CDC در مورد میتواند تاثیرگذار باشد.
یكی از راهكارهای مقابلهای با اطلاعات اشتباهی که با آن رو به رو میشویم این است که به شایعات دامن نزنیم. خوب است که از منابع خوب و مطمئن این اخبار را دنبال کنیم.
خوب است که خیلی به این موضوعات دامن نزنیم و همیشه به دنبال اخبار واقعی باشیم تا اخبار کذب و شایعه. خوب است که تا جایی که میتوانید علم و دانش خود را به روز نگه دارید.
خیلیها بر این باورند که اطلاعات نادرست ابزاری یا سلاحی شناخته شده از سیاست است. این مورد به طور سنتی با رژیم های استبدادی مانند روسیه در ارتباط بوده است.
مراقب سلامتی خود باشید
با وجود تمامی این اطلاعات غلطی که در این مورد وجود دارد، شما در هر صورت باید مراقب سلامتی خود باشید. سعی کنید که حتما توصیههای متخصصان را جدی بگیرید. کارهایی مثل شستن مداوم دستها ، اجتناب از لمس صورت و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.
هر چه بیشتر به خود و سلامتی عمومی خود اهمیت بدهید شک نکنید که جامعه سالمتری داریم. کمتر دچار مشکلات جدی خواهیم شد. از همه مهمتر خیلی زودتر زنجیره این بیماری قطع خواهد شد.
راهکارهای مناسب جهت در امان بودن
علیرغم تمامی مواردی که گفته شد، راهکارهایی که به شما در ادامه خواهیم گفت به شما کمک زیادی در این امر خواهد کرد. به نکات زیر توجه داشته باشید.

تست دادن در بهترین زمان
تست دادن اولین قدم برای مهار این بیماری همهگیر جهانی است. سازمان بهداشت جهانی بر این نکته اتفاق نظر دارند که تشخیص زودهنگام، اساسیترین عامل در جلوگیری از گسترش همهگیری جهانی است.
اگر شما ندانید دقیقاً چه تعداد از افراد مبتلا شدهاند، نمیتوانید رفتار و عملکرد ویروس را ارزیابی کنید. به همین نسبت نمیتوانید واکنش و اقدام مناسب در برابر آن در پیش بگیرید. او میگوید که این همان نکتهای است که تفاوت واقعی در مهار و جلوگیری از ویروس را آشکار میکند.
کشورهایی که به تست گرفتن در بهترین و مناسبترین زمان تکیه کردند و تعداد مبتلایان کمتری را داشتند. ولی در مورد کشورهایی که این موضوع را جدی نگرفتهاند، شمار مبتلایان بیشتری را دارند.
مثلا در کشور کره جنوبی روزانه حدود ۱۰،۰۰۰ نفر تست میدهند. یعنی در این کشور تعدادی که در مدت دو روز آزمایش شدند، بیشتر ازتعدادی است که در یک ماه در ایالات متحده آزمایش شدند.
قرنطینه کردن مبتلایان
قرنطینه کردن افراد مبتلا یا موارد مشکوک به بیماری از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از گسترش ویروس است. قرنطینه کردن افراد مبتلا یا موارد مشکوک به بیماری از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از گسترش این ویروس است. مثلا کشور کرهجنوبی و چین در این مورد بسیار عالی عمل کردهاند.
کشورهایی مثل تایوان، سنگاپور و هنگکنگ روشهای دیگری در این مورد در پیش گرفتند. کاری که آنها کردند این بود که افراد مشکوک به بیماری را در خانه قرنطینه کردند. برای کسانی که از خانه بیرون میآیند و این قانون را زیر پا بگذارند، جریمهای بیش از ۳،۰۰۰ دلار خواهند داشت.
آمادگی و واکنش سریع
تایوان از جمله کشورهایی بوده است که تا امروز در مهار این بیماری موفق عمل کرده است. کشورهایی مثل تایوان و سنگاپور نشان دادند که واکنش سریع، پیدا کردن و قرنطینه کردن موارد تازهٔ مبتلایان، عامل تعیینکنندهای در جلوگیری از گسترش ومهار شیوع ویروس است.
موفقیت تایوان تا حدودی ناشی از این امر است که این جزیره برای چنین رویدادهایی آمادگی قبلی داشته است و از سال ۲۰۰۳ مرکزی برای کنترل بیماریهای همهگیر ایجاد کرده است.
در هنگکنگ برای تمامی افرادی که وارد این شهر میشدند ۱۴ روز قرنطینه تعیین شده است. همهٔ پزشکان موظفند که هر بیماری با تب یا نشانههای حاد تنفسی و سابقهٔ مسافرت به منطقهٔ ووهان را گزارش کنند.
فاصلهگذاری اجتماعی
فاصلهگذاری اجتماعی، از جمله موارد مهمی است که در مورد کنترل شیوع این بیماری بسیار تاثیر داشته است. وقتی این بیماری در کشوری شیوع پیدا کرده باشد، اقدامات پیشگیری و مهار دیگر کارایی ندارند. در کشور هنگکنگ به مردم گفته شد که کارهای خود را از خانه انجام دهند. مدارس تعطیل شدند و همه مراسم و رویدادهای اجتماعی از اواخر ماه ژانویه لغو شد.
به گزارش روزنامه انگلیسیزبان استریتستایمز چاپ سنگاپور، این کشور تصمیم گرفت که مدارس را باز نگه دارد اما به طور مرتب و روزانه دانشآموزان و کارکنان آموزشی را آزمایش میکرد و تحت نظر داشت .
توصیه و ترویج رعایت بهداشت فردی
در کشورهایی مثل سنگاپور، ایستگاههای ژل ضدعفونی دست در تمام خیابانها وجود دارد. طبق نظریه سازمان بهداشت جهانی میگوید شستن منظم دستها و رعایت بهداشت برای پیشگیری از بیماری ضروری است.
بسیاری از کشورهای آسیایی از تجربهٔ سارس در سال ۲۰۰۳ درس گرفتند. این کشورها میدانند که رعایت بهداشت جلوی بیماری را میگیرد و باعث میشود دیگران هم به بیماری مبتلا نشوند.
در کشورهایی مثل سنگاپور، هنگکنگ، تایوان ایستگاههای ژل ضدعفونی دست در خیابانها قرار داده شده است و مردم به طور معمول از ماسک استفاده میکنند.
هرچند ماسک اثر چندانی در جلوگیری از ابتلای افراد سالم به ویروس ندارد اما برای افراد مبتلا، خطر انتقال ویروس از طریق عطسه و سرفه را کاهش میدهد.
امیدوارم مطالبی که در این مقاله عنوان کردیم، برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم اطلاعات زیادی را به شما داده باشیم.
زردنیوز
دیدگاهتان را بنویسید