دیجیتال مارکتینگ به هر نوع بازاریابی محصولات و خدمات گفته میشود که به وسیلهی دستگاههای الکترونیکی (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتالی) انجام میشود. بنا بر این تعریف، در دیجیتال مارکتینگ استفاده از وسایل دیجیتال مطرح میشود. دیجیتال مارکتینگ در واقع زیر مجموعهای از مدیریت بازاریابی و مدیریت تبلیغات است.
در ادامه همراه ما باشید تا با دیجیتال مارکتینگ بیشتر آشنا شوید.
نقش دیجیتال مارکتینگ در دنیای امروز
امروزه هر طرف را که نگاه کنیم افراد در حال استفاده از اینترنت و فضای دیجیتال هستند. شبکههای اجتماعی، وب سایتها و اپلیکیشنها به صورت کامل در زندگی مردم ایران نفوذ کرده است. این نفوذ اینترنت و ابزارهای دیجیتال از دید بیزینس منها و مدیران کسب و کار یک فرصت طلایی محسوب میشود. دلیل آن را میتوان دسترسی ساده و آسان به مخاطبان هدف کسب و کارشان دانست. اگر صاحب کالا یا خدمات میباشید و میخواهید ارتباط موثری با مخاطبین محصول خودتان داشته باشید حضور شما در رسانههای دیجیتال حتما ضروری میباشد. چرا که دیجیتال مارکتینگ یک ابزاری برای موفقیت در زمینه بازاریابی و تبلیغات است و با آن میتوانید هر فعالیتتان را اندازه گیری کنید. در کشورهای توسعه یافته، حجم تبلیغات دیجیتال از تبلیغات سنتی پیشی گرفته و در ایران نیز در حال شکل گرفتن است.

فرق بازاریابی دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی آفلاین
محیط وب و شبکههای اجتماعی فضایی را در اختیار صاحبان محصول و خدمات میگذارد که بتوانند بدون هیچ واسطهای با مشتریان و مخاطبان خود در تعامل باشند. از دیگر تفاوتهای آنها این است که در دیجیتال مارکتینگ فعالیتها قابل اندازهگیری میباشند. با تعریف شاخص اندازهگیری کلیدی kpi میتوان اندازه موفقیت یک کمپین تبلیغات دیجیتال را به نسبت هزینه و بودجه استفاده شده اندازه گرفت. در صورتی که در رسانههای آفلاین مانند نشریات و بیلبورد و تبلیغات تلویزیونی قابل اندازهگیری نیست.
خدمات دیجیتال مارکتینگ
خدمات دیجیتال مارکتینگ به صورت کلی در دو زمینه وب و شبکههای اجتماعی ارائه میشوند.
بستر وب شامل:
- بهینه سازی موتور جستجو یا سئو مارکتینگ
- طراحی وب سایت
- تبلیغات دیجیتال مانند تبلیغات همسان و تبلیغات بنری و تبلیغات کلیکی
- صفحه فرود یا لندینگ پیج
- تبلیغات در گوگل یا گوگل ادز یا گوگل ادوردز
- بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ
- بازاریابی تولید محتوا مانند تهیه و تألیف مقاله، ریپورتاژ آگهی و روابط عمومی الکترونیک
- ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل
بستر شبکههای اجتماعی شامل:
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- بازاریابی تولید محتوا
- کمپین دیجیتال مانند کمپین تولید محتوا توسط کاربر ugc
- تبلیغات در شبکههای اجتماعی مانند تبلیغات اینستاگرام و تبلیغات تلگرام

از چالشهای بازاریابی اینتر نتی
اولین چالش این است که تنوع رسانههای آنلاین سبب میشود تا صاحبان محصول برای برنامهریزی و فعالیت در هر رسانه با مشکل برخورد کنند. دهها شبکه اجتماعی، وب سایتهای پر بازدید و ایمیل مارکتینگ تنها قسمتی از رسانههای آنلاین هستند. به همین دلیل بیشتر شرکتها استراتژی دیجیتال مارکتینگ خودشان را به صورت موازی با برنامههای بازاریابی خود به شکل داخلی نوشته و مدیریت و تولید محتوای آن را برون سپاری میکنند.
دومین چالش در این زمینه هم هزینه پایین و باور غلط به نیاز نداشتن به تخصص در رسانههای آنلاین در برابر سایر رسانهها میباشد. این موضوع باعث شده تا خیلی از برندها چه به صورت حرفهای و چه غیر حرفهای به این محیط برای تبلیغ ورود کنند و این باعث رقابت بیشتر میشود.
سوم هم ازدیاد اطلاعات در رسانههای آنلاین سبب میشود که مخاطب شما با حجم بسیار زیادی از تبلیغات گسترده برخورد کند. چون عدهای از این افراد با حقیقت آن محصول آشنایی ندارند باعث کم شدن اعتماد مصرف کننده به همه تبلیغهای فضای مجازی میشود.
چطور از این چالشها خارج شویم
شما باید یک رابطه دو طرفه و خوب و موثر با مشتریهایتان برقرار کنید تا از نظرهای آنها مطلع شوید و بتوانید انتظارات و نیازهایشان را برطرف کنید. این تعامل با مشتری از برتریهای مهم رسانههای آنلاین نسبت به بقیه رسانهها است.
ضرورت محتوای جذاب در دیجیتال مارکتینگ
در دیجیتال مارکتینگ باید با تولید کردن محتوای جذاب و مفید به مشتریان خودتان این احساس را انتقال دهید که برایتان فقط فروش مهم نیست بلکه میخواهید سطح زندگی آنها را هم بالاتر ببرید. همهی نظرهای آنها را به دقت بررسی کرده و تشویقشان کنید تا قصههای خودشان را با بقیه به اشتراک بگذارند، این رمز موفقیت در دنیای امروز میباشد.

مزیت دیجیتال مارکتینگ نسبت به سایررسانهها
تبدیل آسان و راحت، نتایج کمی، ارتباط بیشتر با مشتری، بهرهوری هزینه و دستیابی به یک گستره جغرافیایی را میتوان از مزایای بازاریابی اینترنتی معرفی کرد.
از مشکلات نداشتن استراتژی برای دیجیتال مارکتینگ
شما سهم بازار آنلاین خود را نخواهید داشت
اگر شما درباره سهم بازارتان تحقیق نکنید متوجه تقاضای مشتریان خود نمیشوید و به نوعی به خواسته آنها توجهی نداشتهاید.
بدون جهت بودن
شرکتهایی که استراتژی ندارند در واقع هیچ هدف استراتژیکی برای به دست آوردن چیزی که میخواهند از راه آنلاین به دست بیاورند را ندارند. به همین دلیل نمیتوانند رابطه خوب و مناسبی با مشتریانشان داشته باشند.
هیچ پیشنهاد و ارائه خاص آنلاینی نخواهید داشت
تعریف پیشنهاد و توضیحات کالاها به صورت واضح و روشن برای مشتری باعث شده تا آنها محصولات شما را درک کنند و بین شما و بقیه برندها تفاوت قائل شوند.
رقبا سهم بازار را میگیرند
اگر شما سهم بازارتان را نتوانید به دست بیاورید رقیبانتان سهم شما را میگیرند.
مشتری آنلاینتان را به درستی نمیشناسید
ابزارهای زیاد و متنوعی برای بررسی وب سایتتان است اما هیچ کدامشان نمیتوانند اطلاعات دقیقی مانند اخلاق مشتری و نحوه خرید آنها به شما بدهند. شما باید از راههای دقیقتر مانند فرم تماس یا فرم نظرسنجی میزان علاقه و خرید آنها را بفهمید.
کسب و کارتان از هم میپاشد
ویژگی مهم برای کسب و کار اینترنتی صبر است. اگر شما سایتتان را بدون برنامهریزی و به سرعت بالا ببرید توسط گوگل جریمه شده رتبه شما تنزل پیدا خواهد کرد.
بودجه کافی
اگر شما برای برنامهریزی دیجیتال مارکتینگ منابع کافی را نداشته باشید به سختی میتوانید در بازار رقابتی دوام بیاورید.
هدر رفتن پول و زمان
شاید شما منابع کافی را را داشته باشید اما چگونگی استفاده از این منابع را ندانید که باعث میشود نتوانید از منابع خود استفاده درست و بهینه کنید و پول و زمانتان را از دست بدهید.
پیشنهاد جدیدی نخواهید گرفت
برندها و وب سایتهای معروف مدام در حال عوض کردن بازاریابی دیجیتال خود هستند. پیشنهاد ویژهای ارائه میدهند تا وبسایتشان تکراری نشود. اگر شما این موضوع را رعایت نکنید به یک فروشگاه معمولی تبدیل میشوید.
وب سایتتان بهینه سازی نمیشود
اگر استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما قادر باشد که بتواند حقوق اولیه را برآورده کند آنگاه میشود که امیدوار بود بقیه جنبههای کلیدی مثل جستجوی بازاریابی، تجربه کاربری، ایمیل و بازاریابی شبکههای اجتماعی نیز به خوبی پیش میرود.
زرد نیوز
دیدگاهتان را بنویسید