مقدمه
دیجی بایت (DigiByte) که با نماد DGB معامله میشود، یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است که با هدف تامین امنیت شبکه، کاربردی به عنوان پول و یک روش پرداخت سریع و ارزان، توسعه یافته است. این ارز دیجیتال جزو معدود ارزهای دیجیتال قدیمی است که همچنان پیشرو میباشد و طرفداران خاص خود را دارد. کار توسعه این ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۴ آغاز شد.
بعضی کارشناسان دیجی بایت را به عنوان ارزی با پتانسیل بالا در نظر میگیرند. بر اساس گفتههای این کارشناسان، این ارز دیجیتال از به روز ترین تکنولوژیها در حوزه ارزهای دیجیتال استفاده میکند. علاوه بر این، این ارز دیجیتال از سریع ترین شبکه برخوردار است و مقیاسپذیری شبکه آن بسیار بالاست. همچنین امنیت آن نیز از دیگر ارزهای دیجیتال معروف بیشتر میباشد. در این مقاله از زرد نیوز به بررسی بیشتر این ارز دیجیتال خواهیم پرداخت، پس تا انتها ما را همراهی کنید.
دیجی بایت (DigiByte) چیست؟
دیجی بایت (DigiByte) یک پلتفرم ارز دیجیتال و بلاک چین همتا به همتا است. توکن های دیجی بایت به عنوان روش مبادله برای برنامههای غیرمتمرکز (dApps) و قراردادهای هوشمند ساخته شده بر روی بلاک چین دیجی بایت استفاده می شود.
طراحی بلاک چین دیجی بایت به گونهای است که مقیاس پذیر و ظرفیت پردازش تعداد زیادی تراکنش در ثانیه را داشته باشد. دیجی بایت یکی از جایگزینهای قدیمی بیت کوین است و در اصل مبتنی بر بلاک چین بیت کوین میباشد.
در حالی که دیجی بایت در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال چندان شناخته شده و رایج نیست، مقیاسپذیری پلتفرم بلاک چین آن ممکن است فرصت هایی را برای دیجی بایت ایجاد کند تا در طیف گستردهای از اپلیکیشنها مورد استفاده قرار گیرد.
افراد جامعه دیجی بایت معتقدند که تکنولوژی برتر این شبکه در سالهای آینده گوی سبقت را از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین و دیگر رمز ارزها میرباید. آنها ادعا میکنند این شبکه بیش از ۱۰۰ هزار گره (Node) در سرتاسر دنیا دارد و جامعه استفادهکنندگان آن به شدت به این ارز وفادارند. البته اینکه این ارز دیجیتال بیش از ۱۰۰ هزار گره دارد، تاکنون اثبات نشده است. گره به کامپیوتری گفته میشود که مستقیم به شبکه متصل و کل بلاک چین را دانلود کرده است.
نکات مهم
- دیجی بایت یک پلتفرم بلاک چین و ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۴ فعالیت خود را آغاز کرد.
- توکنهای دیجی بایت برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمندی که توسط پلتفرم دیجی بایت پشتیبانی میشوند را فعال میکند.
- دیجی بایت از الگوریتم اجماع اثبات کار استفاده میکند و از چندین پروتکل استخراج پشتیبانی میکند.
آشنایی با دیجی بایت (DigiByte)
دیجی بایت (DigiByte) در سال ۲۰۱۴ با هدف ایجاد یک ارز دیجیتال سریع و امن راه اندازی شد که بتواند به جامعه گسترده تر و غیرمتمرکزتری نسبت به بیت کوین دسترسی پیدا کند. پلتفرم دیجی بایت اوپن سورس (Open-source) است، به این معنی که هر کسی میتواند کدهای این پروژه را مشاهده نموده و در آن مشارکت کند.
دیجی بایت (DigiByte) از مکانیزم اثبات کار (proof-of-work) استفاده میکند. این مکانیزم از فرآیندی به نام “استخراج” برای تولید توکنهای دیجی بایت جدید و پردازش تراکنشهای آن بهره میبرد. بلاک چین دیجی بایت (DigiByte) که برای سازگاری طراحیشده است، از چندین روش استخراج پشتیبانی میکند. پنج الگوریتم استخراج مختلف که دیجی بایت از آنها پشتیبانی میکند عبارتند از Sha256، Scrypt، Skein، Qubit و Odocrypt.
بلاک چین دیجی بایت طوری برنامه ریزیشده است که به طور مداوم میزان قدرت محاسباتی مورد نیاز برای ایجاد یک بلاک جدید به بلاک چین دیجی بایت را تغییر دهد. این باعث میشود مشکلی در سرعت پردازش تراکنش ایجاد نشود. هر بار که یک بلاک جدید به بلاک چین دیجی بایت اضافه میشود، دشواری بلاک تغییر میکند.
بلاک چین دیجی بایت متشکل از سه لایه میباشد که در ادامه خواهید دید.
- یک لایه بالایی شامل برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند که در پلتفرم دیجی بایت فعال هستند.
- لایه میانی، شامل یک دفتر کل الکترونیکی عمومی (electronic public ledger) است که بلاک چین دیجی باید آن را ایجاد نموده و از آن نگهداری میکند.
- لایه آخر نیز یک شبکه جهانی از گرههای دیجی بایت است که تراکنشهای توکنها را رله و تایید و ارز دیجی بایت جدید را ضرب می کنند.
ویژگیهای خاص دیجی بایت
این چند ویژگی دیجی بایت ، پلتفرم بلاک چین آن را منحصر به فرد میکند:
- فرآیند استخراج چند الگوریتمی: با پشتیبانی از پنج الگوریتم مختلف برای استخراج، دیجی بایت غیرمتمرکز تر و به طور کلی ایمن تر از پلتفرمی است که فقط از یک فرآیند استخراج پشتیبانی میکند.
- تغییرات سختی بلاک: با تغییر میزان قدرت محاسباتی مورد نیاز برای استخراج هر بلاک، بلاک چین دیجی بایت احتمال تصاحب شبکه توسط گروه تلفیقی از ماینرها را به حداقل میرساند.
- بدون عرضه اولیه سکه: بسیاری از ارزهای دیجیتال از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) برای توسعه و راهاندازی پلتفرم بلاک چین سرمایه تولید میکنند. دیجی بایت بدون عرضه اولیه سکه راه اندازی شد و کاملاً به صورت داوطلبانه اداره میشود.
نکته
ماینرهای دیجی بایت میتوانند از سختافزارهای متنوعی برای استخراج توکن دیجی بایت استفاده کنند. زیرا این پلتفرم از چندین پروتکل استخراج پشتیبانی میکند.
دیجی بایت در برابر بیت کوین
ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که تفاوت دیجی بایت با بیت کوین در چیست. با اینکه پلتفرم دیجی بایت در اصل مبتنی بر کد بیت کوین است، دیجی بایت و بیت کوین تفاوتهایی کلیدی دارند:
حداکثر عرضه سکه: هم دیجی بایت و هم بیت کوین حداکثر عرضه سکه دارند (یعنی بیش از یک تعداد مشخص دیگر توکن جدید ایجاد نمیشود). اما حداکثر تعداد توکن دیجی بایت از حداکثر عرضه سکه بیت کوین به شکلی بسیار قابل توجه بیشتر است. حداکثر عرضه دیجی بایت بیست و یک میلیارد توکن است، در حالی که عرضه سکه بیت کوین به بیست و یک میلیون توکن محدود شده است.
زمانبندی پاداش استخراج: دیجی بایت و بیت کوین هر دو به تدریج مقدار ارز دیجیتالی را که به عنوان پاداش به ماینرها پرداخت میشود، کاهش میدهند. اما دو شبکه بلاک چین از “برنامههای کاهش پاداش” متفاوتی استفاده میکنند. پاداش هر بلاک دیجی بایت هر ماه ۱ درصد کاهش مییابد، در حالی که پاداش بیت کوین تقریباً هر چهار سال یک بار نصف میشود.
سرعت تراکنش: دیجی بایت میتواند تراکنشها را سریع تر از بیت کوین پردازش کند. زیرا بلاکهای جدید بیشتری را به بلاک چین اضافه میکند. تراکنشهای دیجی بایت در حدود ۱۵ ثانیه پردازش می شوند، در حالی که میانگین زمان پردازش یک بلاک از تراکنشهای بیت کوین ۱۰ دقیقه است.
هدف دیجی بایت
دیجی بایت به دنبال این است که ارز دیجیتالی برای نیازهای روزمره و همهی افراد جهان باشد. این بلاک چین را میتوان یک فورک از بیت کوین دانست. تیم توسعهدهنده دیجی بایت با استفاده از کد و ساختار فنی بیت کوین، این ارز دیجیتال را توسعه دادند و سپس، به صورت تدریجی با بهروزرسانیهای مختلف شباهت آن را به بیت کوین کمتر و کمتر کردند.
شباهتها و تفاوتهای دیجی بایت با بیت کوین
یکی از شباهتهای اساسی دیجی بایت با بیت کوین، ساختار تایید تراکنشهای این ارز دیجیتال است. هر دو شبکه، از مدل “تراکنش خروجی خرجنشده” (UTXO) استفاده میکنند.
مثل بیت کوین، امنیت شبکه دیجی بایت هم از طریق فرایند استخراج یا همان مکانیزم اجماع اثبات کار (proof-of-work) تامین میشود. به عبارت دیگر توکنهای دیجی بایت از طریق فرایند استخراج تولید میشوند.
بر خلاف بیت کوین که تعداد کل توکنهای آن ۲۱ میلیون واحد است، تعداد توکنهای دیجی بایت ۲۱ میلیارد واحد است که طی ۲۱ سال (تا سال ۲۰۳۵) آینده همهی آن استخراج خواهد شد.
به گفته تیم توسعهدهنده دیجی بایت، علت تعداد بالای توکنهای این ارز دیجیتال، استفاده آسانتر از آن به عنوان روش پرداخت است. مثلا اگر قیمت یک قهوه ۳ دلار باشد، این ۳ دلار به بیت کوین میشود حدود ۰/۰۰۰۳ بیت. اگر ما بخواهیم پول قهوه را با بیت کوین پرداخت کنیم، باید مقداری هم کارمزد بدهیم که هزینه تمامشده را افزایش میدهد. اما این ۳ دلار معادل حدود ۵۳۳ توکن دیجی بایت است که کارمزد انتقال آن بسیار کمتر خواهد بود. البته به گفتهٔ بسیاری از کارشناسان، این نمیتواند دلیل مناسبی برای افزایش توکنهای یک ارز دیجیتال باشد. چراکه بیت کوین هم به واحدهای کوچکتری به نام “ساتوشی” تقسیم میشود.
زمان ایجاد بلاک دیجی بایت در ابتدای راهاندازی آن حدود ۶۰ ثانیه بود و به گفتهی تیم توسعهدهنده این شبکه میتوانست در هر ثانیه ۱۴۰ تراکنش را پردازش کند. هر دو سال یکبار زمان ایجاد بلاک نصف میشود و اکنون ۱۵ ثانیه است. ساخت سریعتر بلاک باعث میشود تا تراکنشها سریع تر و سریع تر تایید بشوند. در نتیجه، سرعت پردازش تراکنش افزایش مییابد. هدف دیجی بایت این است که تا سال ۲۰۳۵ ظرفیت شبکه خود را به ۲۸۰,۰۰۰ تراکنش در ثانیه برساند.
آیا دیجی بایت از بیت کوین بهتر است؟
دیجی بایت ادعا میکند که از بیت کوین ایمن تر است. زیرا بلاک چین آن از مکانیرمهای استخراج متنوعی پشتیبانی میکند. بلاک چین دیجی بایت میتواند تراکنشها را سریع تر پردازش کند. زیرا بلاکهای جدید دیجی بایت بیشتر (و سریعتر) از بلاکهای جدید بیت کوین اضافه میشوند. بیت کوین یک ارز دیجیتال اصلی با بیشترین ارزش بازار در جهان است.
آیا دیجی بایت امن است؟
پلتفرم دیجی بایت از فناوری بلاک چین استفاده میکند که به طور کلی ایمن در نظر گرفته میشود. دیجی بایت امنیت بلاک چین خود را با دو معیار کلیدی افزایش میدهد:
- پشتیبانی از چندین مکانیزم استخراج
- تنظیم مکرر دشواری استخراج
چگونه میتوانم دیجی بایت بخرم؟
ساده ترین راه برای خرید دیجی بایت از طریق صرافی ارز دیجیتال است. کو کوین (KuCoin) و بیترکس (Bittrex) دو صرافی هستند که از توکنهای دیجی بایت پشتیبانی می کنند. بر اساس صرافی ارز دیجیتال که استفاده میکنید، ممکن است لازم باشد قبل از خرید دیجی بایت، ارز دیجیتال دیگری مانند اتریوم را خریداری کنید.
فورکهای دیجی بایت کداماند؟
همانطور که گفتیم، دیجی بایت با استفاده از کد بیت کوین ساخته شده. با این حال، توسعه دهندگان آن برای دستیابی به اهداف خود، آپدیتهایی را بین سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ ارائه دادند. در ادامه چند مورد از مهم ترین آپدیتها را بررسی میکنیم.
دیجی شیلد
اولین فورک دیجی بایت، دیجی شیلد (DigiShield) نام داشت. در ارز دیجیتالی مثل بیت کوین، دشواری استخراج تقریبا دو هفته زمان میبرد تا در شبکه به روز شود. برای تعادل بیشتر دیجی بایت، توسعهدهندگان آن، در ابتدای سال ۲۰۱۴ فورک دیجی شیلد اجرا کردند تا بعد از هر ایجاد بلاک، دشواری استخراج به روز شود.
مالتی آلگو
مالتی آلگو (MultiAlgo) دومین فورکی بود که در شبکه بلاک چین اعمال شد. این فورک در سپتامبر ۲۰۱۴ فعالیت خود را آغاز کرد. هدف از این آپدیت، تمرکززدایی بیشتر در استخراج دیجی بایت بود. همچنين ویژگی استخراج با پنج الگوریتم مختلف نیز فعال شد.
مالتی شیلد
پس از فورک مالتی آلگو، با هدف افزایش دشواری استخراج، فورک مالتی شیلد (MultiShield) بر روی هر پنج الگوریتم
استخراج اجرا شد.
دیجی اسپید
چهارمین فورک که در بلاک چین این رمز ارز پیاده شد دیجی اسپید (DigiSpeed) نام داشت. اعمال این فورک در دسامبر سال ۲۰۱۵ رخ داد. هدف از این فورک، افزایش سرعت پردازش تراکنشها بود. دیجی اسپید حجم بلاکها را هر دو سال یکبار دو برابر میکند. این امر باعث میشود ظرفیت شبکه برای تایید تراکنشها هر دو سال یکبار دو برابر شود. به عبارت دیگر، مقیاسپذیری شبکه دائما در حال افزایش است.
اعمال تکنولوژی سگویت
سال ۲۰۱۷، زمانی بود که بلاک چین دیجی بایت (DigiByte) با تکنولوژی سگویت آپدیت شد. سگویت (Segwit) یک تکنولوژی برای افزایش سرعت پردازش تراکنشهای یک بلاک چین است. در حال حاضر بیت کوین به صورت گسترده از تکنولوژی سگویت بهره میبرد. دیجی بایت قبل از بیت کوین اولین بلاک چین مطرحی بود که سگویت را در آوریل ۲۰۱۷ پیادهسازی کرد.
اضافه شدن تکنولوژی دیجیاَسِتس (DigiAssets)
توسعهدهندگان دیجی بایت (DigiByte) در آوریل ۲۰۱۹، یک تکنولوژی جدید به نام “دیجیاستس” را به شبکه دیجی بایت (DigiByte) اضافه کردند. این تکنولوژی به کاربران جازه میدهد تا از توکنهای دیجیتال و قراردادهای هوشمند استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید