نشانه های خطر در رابطه

نشانه های خطر در رابطه

وقتی یک رابطه شروع می شود، معمولا در ابتدای کار به قول گفتنی همه چیز گل و بلبل است. وعده‌هایی که بین 2 نفر شکل می‌گیرند همه دلچسب و گیرا هستند و هر دو نفر درگیر در رابطه احساس گرمی دارند. احتمالا زمانی که از طریق تماس یا پیامک یا ملاقات حضوری با هم ارتباط برقرار کنید، احساس پر زدن پروانه در قلبتان را خواهید داشت. اما همینطور که زمان پیش می‌رود، اتفاقات مختلفی می‌افتد و شناخت‌ها بیشتر می‌شود. بنابراین ویژگی‌ها و خصلت‌های یکدیگر را بیش از پیش می‌شناسید و درک بهتری از شخصیت یکدیگر پیدا می‌کنید. برخی از ویژگی‌ها که می‌یابید خوشحال کننده هستند و باعث نزدیکی بیشتر شما دو نفر می‌شوند اما –اوه نه!- شما در این بین متوجه برخی مسائل می شوید که ممکن است باعث ایجاد دردسر و اذیت و دغدغه فکری برای شما شوند. این ها همان نشانه های خطر در رابطه هستند.

در چنین لحظه‌ای حتی ممکن است تا حدی ناامید شوید و فکر کنید که فرد اشتباهی را انتخاب کرده‌اید. اما به این موضوع اینگونه نگاه کنید که شما می‌توانید با توجه کردن به همین موضوعات که نشانه های هشدار در رابطه هستند، خودتان را از ناامیدی و صدماتی که ممکن است طی ماه‌ها و یا حتی سال‌های آینده برایتان پیش بیاید نجات دهید.

یک نکته مهم که در این بین وجود دارد این است که برخی ویژگی‌ها، با اینکه ممکن است از نظر شما بد باشند اما به این معنی نیست که خطرناک هستند. یعنی شما باید بدانید منظور از علامت‌های هشداردهنده در یک رابطه چیست؟

علائم هشدار قرمز در رابطه

در ادامه ما درباره این علائم هشداردهنده بیشتر صحبت خواهیم کرد و توضیح می‌دهیم که چگونه در مراحل اول رابطه باید به این علائم توجه کنید. معرفی برخی از رایج‌ترین هشدارهای قرمز در رابطه، می‌توانند به شما کمک کنند قبل از اینکه خیلی دیر شود آن‌ها را ترک کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مطلب 77 سوالی که صمیمیت در رابطه را شدیدا بالا می‌برد! را مطالعه نمایید.

نداشتن هیچ مرزی

یکی از هشدارهای مهم، نداشتن هیچ مرزی در طرف مقابل شما است. مرزها بسیار مهم هستند. مهم‌ترین عملکرد مرز داشتن این است که به محافظت از شما کمک می‌کنند. محافظت از احترام شما. یعنی به دیگران نشان می دهند که اجازه دارند چطور با شما رفتار کنند.

بدون داشتن مرز در روابط، پویایی روابط می‌تواند پیچیده و نامشخص باشد.

بنابراین اگر در همان روزهای اول متوجه شدید که طرف مقابلتان هیچ مرز و محدوده مشخصی در ارتباط با دوست و خانواده ندارد، باید حدس زد که در صورت ادامه‌ی رابطه، روزهای سختی در انتظار شما خواهد بود.

علائم نداشتن مرز در یک فرد

اگر فرد مقابل شما کارهای زیر را انجام داد، احتمالا او مرزی در روابط خود ندارد.

  • انجام دائمی کارهایی که خودش دوست ندارد.
  • نشان دادن دائمی رفتارهای مردم پسند از خود
  • سرکوب احساسات خود

عدم احترام به مرزهای شما

دومین ویژگی در یک فرد که ارتباط با او را برای شما سخت و نفسگیر خواهد کرد این است که او به مرزهایی که شما در روابط خود دارید، احترام نگذارد.

همانقدر که مرزهای دیگران مهم است، مرزهای شما نیز مهم است و باید به آن‌ها احترام گذاشته شود. هر کسی در رابطه‌اش، مرزهایی دارد که طرف مقابل باید به این مرزها احترام بگذارد. شما مجبور نیستید خودتان را با دیگری سازگار کنید. هر دو طرف باید به مرزهای یکدیگر احترام بگذارند و دیگری را مجبور به کنار گذاشتن مرزهایشان نکنند. در غیر اینصورت احتمالا رابطه آینده خوبی نخواهد داشت.

نشانه‌های عدم احترام به مرزبندی‌های شما

  • درخواست از شما برای تغییر مرزبندی برای رفع نیاز او
  • مطرح کردن موضوعاتی که شما قبلا عدم علاقه به آن‌ موضوعات را اعلام کرده‌اید.
  • ایجاد شدن این احساس در شما که او در حال آزمایش محدودیت‌های شماست.
  • به دلیل مرزبندی‌های شما، شما را به سرد یا خشن بودن متهم می‌کنند.

افنکندن بمب عشق به شما

بمباران عشق اصطلاحی است که برخی افراد از آن شناخت درستی ندارند.

وقتی در همان ابتدای رابطه، شما در معرض محبت و عشق بیش از حد قرار می‌گیرید یعنی بمباران عشقی شده‌اید.

این رفتار برای جلب اعتماد، اطمینان و عشق طرف مقابل در مراحل اولیه یک رابطه مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل به عنوان یک علامت هشدار در رابطه شناخته می شود.

با اینکه چنین رفتارهایی در اول رابطه همچون رویا برای شماست اما نشانه خوبی نیست.

علائم بمباران عشقی شدن در اوایل رابطه

  • دائم هدیه خریدن (چه بزرگ و چه کوچک) در اوایل رابطه
  • برنامه ریزی برای قرارهای عجیب و غریب
  • برنامه ریزی برای تعطیلات مجلل
  • پیامک‌های شب بخیر یا میان روزی طولانی و عاشقانه

دقت کنید وقتی این حرکات برای چند بار محدود رخ دهد، نشانه بمباران عشقی نیست. بلکه زمانی که این رفتار بیش از حد شود و در مدت زمان طولانی ادامه یابد، یک علامت قرمز برای شما است.

عدم پاسخ مناسب به درگیری‌ها

نحوه واکنش یک فرد به درگیری ها می تواند چیزهای زیادی در مورد آن فرد به شما بگوید.

اگرچه هر کس در موقعیت‌های چالش‌برانگیز به طور متفاوتی عکس العمل نشان می‌دهد. اما مهم این است که بین این واکنش‌ها، واکنش‌های مفید و غیرمفید وجود دارد.

نحوه مدیریت مشکلات و بحث‌ها و درگیری‌ها در یک رابطه توسط هر دو طرف بسیار مهم است.

برخی از واکنش‌های نامناسب به درگیری‌ها

  • عوض کردن موضوع
  • نپذیرفتن مسئولیت اشتباهات
  • اولتیماتوم دادن به شما (یعنی شرط و شروط گذاشتن برای شما)
  • تلاش برای تنبیه شما
  • خاموش کردن تلفن و رد تماس‌ها

فردی که در بحث‌ها و درگیری‌ها در یک رابطه این واکنش‌ها و واکنش‌های مشابه با آن را نشان می‌دهد، باید یک خط قرمز در رابطه شما باشد.

عدم اعتراف به اشتباهات

یک هشدار قرمز در رابطه این است که طرف مقابل نمی تواند اعتراف کند که اشتباه می‌کند.

گاهی اوقات بر سر یک موضوع اختلاف نظر دارید و با جستجو و پرسش متوجه می‌شوید که برای مثال شما درست می‌گفته‌اید، اما می‌بینید که او اصلا حاضر به اعتراف اینکه اشتباه می‌کند، نیست. این یک هشدار قرمز دیگر در اوایل رابطه است.

اگر یک شخص نتواند اعتراف کند که اشتباه می‌کند، این موضوع ممکن است منجر به درگیری دائمی در رابطه شود که می تواند حل نشده بمانند و بر رابطه‌ی شما فشار وارد کنند.

عدم عذرخواهی

کسی که وقتی اشتباه می کند از شما عذرخواهی نمی‌کند، یعنی مسئولیت اشتباه خود را نمی‌پذیرد و نمی‌خواهد دلخوری شما را رفع کند.

توانایی عذرخواهی در یک رابطه بسیار مهم است. عذرخواهی شامل گفتن متاسف بودن و قول دادن (و برنامه ریزی) برای جبرا آن در آینده است.

عذرخواهی نشان می دهد که یک فرد می تواند مسئولیت کارهای خودش را بپذیرد. اگر در ابتدای رابطه با شخصی دچار اختلاف شدید و او نتوانست بابت کارهایی که کرده است از شما عذرخواهی کند، ممکن است این رابطه برای شما مناسب نباشد.

اجتناب از صحبت درباره مسائل مهم

همه ما طرفدار داشتن حد و مرز هستیم و دوست نداریم همه چیز را برای دیگران بازگو کنیم. با این حال، تفاوت زیادی بین ایجاد محدودیت و پنهان کاری وجود دارد.

وقتی وارد رابطه می شوید، کاملا طبیعی است که دو طرف از گذشته و برخی ویژگی‌ها و مسائل یکدیگر سوال داشته باشند. پنهان کاری در رابطه با چنین چیزهایی نشانه خوبی نیست و می‌تواند یک هشدار قرمز برای شما باشد.

اگر طرف مقابل شما در رابطه، به طور مداوم از سؤالات شما طفره می رود، از صحبت درباره موضوعات خاصی اجتناب می کند یا پاسخ های مبهم به شما می دهد، احتمالاً او چیزی برای پنهان کردن از شما دارد.

ترجیح نیازهای خود بر نیازهای شما

نیازهایی که شما دارید، دارای اعتبار هستند. شخصی که با او در ارتباط هستید، نباید باعث شود که به خاطر عقاید خودش یا دفاع از خود یا ابراز نیازهایش، از شما انتظار داشته باشد که نیازهایتان را به خطر بیندازید.

مثال‌های زیر را از ترجیح نیازها مشاهده می‌کنید:

  • قرارهایتان را در لحظه آخر لغو می‌کند زیرا می‌گوید کاری برایش پیش آمده است.
  • برای رفع نیازهایش به محدودیت‌ها و مرزبندی‌های شما احترام نمی‌گذارد.
  • شما را در موقعیت های ناراحت کننده قرار می دهد تا برای خود لحظات لذت بخش بسازد.
  • برای تغییر در برنامه‌، دیرتر در صفحه چت حاضر می‌شود.

دروغ گفتن

دروغ گفتن در هر حالت و شرایطی آسیب زا و ناقض اعتماد است. در اوایل رابطه این آسیب زایی و مشکل‌سازی بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

اگر متوجه شدید که فرد مقابل به شما دروغ می‌گوید، باید بعنوان یک هشدار قرمز به این موضوع نگاه کنید. این مسئله بر توانایی شما در اعتماد کردن به او در رابطه در حرکت رو به جلو تأثیر منفی می‌گذارد.

بی‌احترامی به دوست یا خانواده شما

یکی از مهم‌ترین هشدارها در رابطه این است که ببینید طرف مقابلتان به دوست یا خانواده شما بی احترامی می کند. بی احترامی به آن‌ها به معنای بی احترامی به خود شما است.

برای بسیاری از افراد، دوستان و اعضای خانواده یک سیستم پشتیبانی هستند که قابل احترام می‌باشند.

وقتی پارتنر خود را با افراد مهم زندگی‌تان آشنا می کنید، احتمالاً به رخ دادن بهترین اتفاقات امیدوار خواهید بود.

قرار نیست پارتنر شما به یکی از اعضای اصلی حلقه خانواده یا دوستی شما تبدیل شود، اما باید به تمام این اعضا احترام بگذارند. بد صحبت کردن، بی ادبی، بی احترامی و … به هیچ عنوان نباید از سمت پارتنر شما رخ دهد. البته که این یک موضوع 2 طرفه است، اما ما در اینجا در رابطه با پارتنر شما صحبت می کنیم.

اگر متوجه شدید که برخی از دوستان یا اعضای خانواده شما از پارتنرتان بدشان می‌آید، شاید بد نباشد که با آن‌ها صحبت کنید تا دلیل این موضوع را بفهمید.

نپذیرفتن پاسخ “نه” از شما

نه یک جمله کامل است. یک کلمه‌ی دو حرفی که در پاسخ به هر سوالی که بیایدف قابل احترام است و باید پذیرفته شود.

اگر هر کسی از جمله پارتنرتان از شما درخواستی کرد که شما حاضر به انجام آن نبودید، می توانید به راحتی و بدون مشکل “نه” بگویید. اگر پاسخ شما او را عصبانی کرد یا به سمت وادار کردن شما به “بله” سوق داد، باید زنگ خطر در ذهن شما به صدا درآید.

پنهان کردن رابطه با شما از دیگران

برخی افراد دوست دارند روابط خود را تا حدودی خصوصی نگه دارند و این اشکالی ندارد. می توانید عکس‌هایتان، صحبت‌هایتان یا جزئیات رابطه‌تان را از دیگران پنهان کنید. اما اگر حس می کنید که پارتنرتان سعی دارد رابطه خود با شما را از دیگران پنهان کند، باید زنگ خطر در رابطه به صدا درآید و حواستان باشد.

البته این مورد کمی چالش برانگیز است. برخی افراد از آنجایی که در معرض افرادی با افکار سنتی قرار دارند، نمی خواهند رابطه شان فاش شود. این موضوع را باید بین خود صحبت و درک و حل کنید.

نادیده گرفتن علایق یا اهداف شما

به احتمال زیاد بین شما دو نفر که با هم رابطه ای را شروع کرده‌اید، برخی علایق مشترک وجود دارد. اما شاید برخی علایق در یکی وجود داشته باشد که برای دیگری مسخره باشد و … .

در چنین حالتی احترام به علایق طرف مقابل حرف اول را می‌زند.

او مجبور نیست در علایق شما مشارکت کند تا رابطه شما سالم باشد، اما شما باید به راحتی بتوانید در رابطه با این علایق صحبت کنید و مطمئن باشید که پارتنرتان به حرف‌های شما گوش می‌دهد و برای اهدافتان شما را تشویق می‌نماید.

اما در غیر اینصورت خوب به عکس العمل‌های او توجه کنید، زیرا ممکن است یک هشدار قرمز به صدا درآمده باشد که شما باید آن را بشنوید.

خارج نکردن کامل پارتنر قبلی از زندگی

وحشتناک است که با کسی در ارتباط باشید که توجه، ذهن و قلبش هنوز به شخص دیگری اختصاص دارد. این تقصیر شما نیست و حتی ممکن است تقصیر او نیز نباشد، اما ممکن است منجر به مشکلات و حتی دل شکستگی شود.

برخی نشانه‌ها که نشان می‌دهند پارتنر شما هنوز بطور کامل از رابطه قبلی خود خارج نشده است:

  • هنوز عکسی از او در گوشی خود دارد.
  • به او پیام می دهد، اما از شما پنهان می کند.
  • درباره او صحبت می کند.

خالی کردن مشکلات بر روی دوش شما

در شروع یک رابطه، بسیاری از زوج ها در مورد گذشته یکدیگر صحبت می کنند که اغلب می تواند چالش هایی را برای آن‌ها بوجود بیاورد. درست است که 2 نفر قرار است همراه و همدرد یکدیگر باشند، اما یک حدی وجود دارد.

وقتی در شروع رابطه، فرد مقابل شما آسیب‌های روحی، مشکلات زندگی، بارهای سنگین روی دوش خود را همه را بر روی دوش شما می‌ریزد، باید برای شما یک پرچم قرمز در رابطه به اهتزاز درآید.

شاید کمی خودخواهانه به نظر برسد، اما وظیفه شما این نیست که کسی را شفا دهید. شما مادر یا درمانگر پارتنر خود نیستید و او باید این را بداند. هر رابطه ای که شما را ملزم به ارائه کار عاطفی اضافی کند ممکن است ناعادلانه و ناسالم باشد. وجود چنین چالشی در رابطه، در طولانی مدت، هم آزاردهنده و هم خسته کننده است.

در دسترس نبودن از نظر احساسی

چیزی که افراد در یک رابطه به دنبال آن هستند، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما در هر صورت، از پایه های اصلی یک رابطه ارتباط برقرار کردن با یکدیگر است.

حال اگر پارتنر شما از لحاظ احساسی در دسترس نباشد، ادامه دادن رابطه می تواند برای شما سخت باشد.

سعی در کنترل کردن شما

یکی از اتفاقاتی که ممکن است در یک رابطه رخ دهد و نشانه‌ای از هشدار و پرچم قرمز باشد این است که طرف مقابل سعی کند شما را کنترل کند.

برخی از نمونه های رفتار کنترلی عبارتند از:

  • گیر دادن به لباس شما برای بیرون رفتن یا حاضر شدن در برابر افراد در مهمانی‌ها
  • طوری رفتار می کنند که گویا به خاطر عشقشان به شما، شما به آن‌ها مدیون هستید.
  • نظرات منفی در مورد شغل فعلی، گروه اجتماعی و غیره شما ابراز می کنند.

نشان دادن رفتار توهین آمیز

این یکی آنقدر مهم و مشخص و واضح است که شاید اصلا نیازی به بیان نداشته باشد. اما برای تاکید بر اهمیت آن، باز هم آن را مورد بررسی قرار می دهیم، در رابطه‌ای که رفتار توهین آمیز نسبت به شما نشان داده شود، رنگ پرچم به اهتزازدرآمده از هر قرمزی قرمزتر است.

رابطه با امنیت تعریف می شود. این امنیت موجود در یک رابطه است که آرامش را به رابطه می‌آورد. رفتار توهین آمیز می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود.

ضربه زدن، رفتار تهاجمی، فشار وارد کردن یا لمس مضر یا هر نوع خشونت فیزیکی، یک رفتار توهین آمیز است که هر چه زودتر باید رابطه را در چنین حالتی تمام کرد.

البته رفتار توهین آمیز همچنین می‌تواند به شکل سوء استفاده کلامی یا عاطفی خود را نشان دهد. یعنی ممکن است چیزهایی گفته شود که شما را سرکوب کند، به شما فشار بیاورد یا شما را تهدید کند.

وقتی نشانه هشدار را در رابطه می‌بینیم، چه کنیم؟

اگر چیزی در رابطه فعلی شما در حال رخ دادن است که احساس ناخوشایندی دارد، بهتر است یک قدم به عقب بردارید و درباره ادامه این رابطه دوباره فکر کنید.

این احساسات درونی که دارید شاید سعی دارند که چیزی به شما بگویند.

البته وقتی چنین هشدار قرمزی را در رابطه‌تان دیدید، بهتر است ابتدا در خونسردی و کمال آرامش آن را با طرف مقابل خود در میان بگذارید. اگر تغییری رخ نداد، پاسخ خوبی داده نشد و …، بهترین کار قطع رابطه است. تا بیش از این، این رابطه پیش نرود و اوضاع را برای شما سخت‌تر و قطع رابطه‌ را دشوارتر نکند.

در کلام آخر، هر کاری که لازم است برای محافظت از خود، قلب و سلامت کلی خود انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *