7 نکته طلایی مهم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

چگونه دچار سرطان نشویم؟ 7 نکته طلایی مهم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

آیا شما هم نگران این هستید که روزی دچار سرطان شوید؟ واقعا چه کسی دوست دارد؟

خبر خوب این که امروز در این مقاله از زردنیوز ما تصمیم گرفتیم که با یاد دادن نکانی به شما و با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند داشتن یک رژیم غذایی سالم و چکاپ های منظم و چند تکنیک و روش طلایی دیگر به شما کمک کنیم.

این روش ها کمک می کند که زندگی سالم‌تری داشته باشید و هم اینکه تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری خانمان‌سوز جلوگیری کنید.

7 نکته طلایی

این روزها متخصین و دانشمندان به دنبال پیدا کردن راه‌های زیادی جهت احتمال ابتلا به این بیماری هستند ولی هنوز به نتایج قطعی و درستی نرسیده‌اند.

ولی می‌توانید با ایجاد تغییرات خیلی ساده تا حد زیادی زندگی خود را تحت تاثییر قرار دهید و تا همیشه زندگی و تنی سلامت‌تر داشته باشید.

خوب اگر شما دوست دارید از ابتلا به سرطان جلوگیری کنید، سعی کنید که این نکاتی که در ادامه می‌گوییم را در زندگی خود اعمال کنید:

1- دخانیات

استفاده از هرگونه دخانیات اعم از سیگار، قلیان و…. می‌تواند خیلی زیاد سلامتی شما را تحت تاثییر قرار دهد و احتمال ابتلای شما به سرطان را خیلی بیشتر کند.

استعمال دخانیات با انواع مختلف سرطان  از جمله سرطان ریه، دهان، گلو، حنجره، لوزالمعده، مثانه،  دهانه‌ی رحم و کلیه مرتبط است.

جالب اینجاست که حتی اگر خود شما از دخانیات استفاده نمی‌کنید ولی اطرافیان شما استفاده می‌کنند هم شما در معرض خطر هستید و خطر ابتلا به سرطان ریه را خیلی زیاد خواهید داشت.

همیشه به خاطر داشته باشید که اجتناب از استعمال دخانیات  یا تصمیم به قطع مصرف آن و در معرض دود دیگران قرار نگرفتن می‌تواند بخشی مهم از پیشگیری سرطان باشد.

اگر خودتان استفاده کننده هستید و دوست دارید آن را کنار بگذارید ولی این اراده را در خود نمی‌بینید می‌توانید هر چه سریعتر از یک پزشک و یا روان‌شناس کمک بگیرید تا به شما برای ترک هر چه زودتر آن کمک کنند.

2- رژیم غذایی

اگرچه هنوز هم این مورد صد در صد در مورد جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان مشخص نیست.

ولی شما می‌توانید در موقع خرید مایحتاج برای خانه دقت و وسواس بیشتری داشته باشید و تا حدی به خود کمک کنید که تغذیه سالم‌تر و بهتری را داشته باشید.

خوب است که به هنگام خرید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

از میوه و سبزیجات خیلی بیشتر از قبل استفاده کنید و سعی کنید که رژیم غذایی خود را مبتنی بر میوه‌ ها، سبزیجات و سایر مواد غذایی از جمله منابع گیاهی  مانند غلات کامل و لوبیا قرار دهید.

تناسب اندام خود را رعایت کنید و اصلا اجازه ندهید که وزن شما بالا برود. با انتخاب غذاهای کم کالری از جمله حذف کردن قند و چربی ها سعی کنید که آسیب کمتری به بدن خود وارد کنید

از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید و اگر علاقه زیادی به آن دارید، تعادل را فراموش نکنید.

استفاده از مشروبات اکلی موجب بالا بردن خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان  از جمله سرطان پستان، روده بزرگ، ریه، کلیه و کبد را افرایش دهد!

استفاده از گوشت قرمز را تا حد زیادی محدود کنید.  طبق گزارشی که اخیرا از سمت آژانس بین المللی تحقیقات سرطان و سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته شده است.

مشخص شده که استفاده از مقادیر زیادی از گوشت های قرمز و فرآوری شده ( سوسیس و کالباس ) می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را در بدن افراد افزایش دهد.

در نظر داشته باشید که اگر شما در رژیم غذایی خود استفاده از روغن زیتون و آجیل ها را داشته باشید، می‌توانید تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان سینه را در خود کاهش دهید.

به این سبک از رژیم‌های غذایی که شامل مقادیر زیادی از روغن زیتون و آجیل‌ها و مغزها هستند،.

رژیم‌های مدیترانه ای گفته میشود که اساس آن بیشتر روی غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، غلات، حبوبات و آجیل‌ها تمرکز دارد.

 افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را رعایت می کنند و به جای مصرف گوشت قرمز، چربی های سالمی مانند روغن زیتون را در رژیم غذایی خود دارند درصد احتمال ابتلای آنها به سرطان خیلی کم است و زندگی سالم‌تری را دارند.

3- تناسب اندام

حفظ وزن و تناسب اندام هم تا حد زیادی خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان پستان، پروستات، ریه، روده بزرگ و کلیه را کاهش می‌دهد.

داشتن فعالیت‌های فیزیکی مثل ورزش کردن هم برای سلامت بدن بسیار مفید است و کمتر کسی از مزیت‌های بیشمار آن بر روی بدن ناآگاه است.

داشتن فعالیت فیزیکی علاوه بر کمک به شما در کنترل وزن می‌تواند به شما برای ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ کمک کند.

طبق تحقیقات انجام شده افرادی که روزانه فعالیت بدنی مناسبی دارند از سلامتی بالایی از هر لحاظ برخوردار هستند.

برای داشتن بدنی آماده و ورزیده شما باید  سعی کنید حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت‌های هوازی متوسط ​​یا 75 دقیقه ورزش‌های هوازی شدید داشته باشید .

روش دیگراینکه در کل روزی 30 دقیقه فعالیت بدنی به صورت‌های مختلف مثل پیاده روی و یا ورزش‌های سبک را داشته باشید و اگر بتوانید در هر روز این مدت زمان را بیشتر کنید که خیلی بهتر خواهد بود و بدنی سالم‌تر را خواهید داشت.

4- نور خورشید

سرطان پوست یکی از رایج ترین انواع سرطان است ولی با این حال یکی از قابل پیشگیری‌ترین انواع سرطان به شمار می‌آید، البته به شرطی که این نکات را در نظر داشته باشید:

حدالامکان سعی کنید ظهرها در معرض نور خورشید نباشید. مناسب‌ترین زمان برای زیر نورخورشید بودن بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر است که آسیب کمتری پوست شما می‌بیند.

سعی کنید که وقتی بیرون از منزل هستید در سایه بمانید و حدالامکان از کرم‌های ضدآفتاب مناسب و  عینک‌های آفتابی و یک کلاه پهن کمک بگیرید.

قسمت‌هایی از بدن که بیشتر در معرض نور هستند را بپوشانید و سعی کنید از لباس‌های متناسب استفاده کنید و کمتر از شلوارک و یا لباس‌های خیلی باز استفاده کنید و لباسی را انتخاب کنید که تمامی قسمت‌های پوست شما را بپوشاند و سعی کنید که لباس‌هایی که رنگ‌های روشن دارند را استفاده کنید که تابش اشعه ماوراء بنفش خورشید را منعکس کند و در خود جذب نکند.

از کرم‌های ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنید و خود را عادت دهید که حتی در روزهای ابری هم از  ضد آفتاب استفاده کنید و هر دو ساعت یکبار آن را مجددا روی پوست خود تمدید کنید.

سعی نکنید با قرار گرفتن ساعت‌های طولانی زیر نور آفتاب برنزه شوید و رنگ پوست خود را تغییر دهید که خیلی زیاد خود را در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار خواهید داد.

5- واکسن

یکی از عوامل پیشگیری از سرطان، محافظت از بدن در برابر عفونت‌های ویروسی است که واکسیناسیون مناسب و به‌جا طبق نظر پزشک می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.

بیماری‌هایی نظیر هپاتیت B می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را تا حد زیادی افزایش دهد و به همین خاطر واکسن هپاتیت B برای برخی بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به سرطان توصیه می شود.

مورد دیگر در مورد افرادی است که ارتباط جنسی کنترل نشده و خیلی زیادی دارند و شریک‌های جنسی خیلی زیادی دارند بسیار توصیه شده

ا افرادی که دارای عفونت‌های مقاربتی دارند و یا از داروهای داخل وریدی استفاده می کنند هم بسیار زیاد هم در معرض بیماری هپاتیت و هم سرطان هستند.

آن دسته از مردانی که رابطه جنسی با همجنسان خود دارند و افرادی که در مکان‌های عمومی کار می‌کنند و یا از سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده می کنند هم بسیار در معرض خطر هستند و مرتب از طریق پزشکشان باید تحت نظر باشند.

ویروس  HPV هم یک ویروس مقاربتی دیگر است که می تواند منجر به سرطان دهانه رحم و سرطان‌های مرتبط با دستگاه‌های تناسلی و همچنین سرطان‌های سلولی و سر و گردن میشود.

از این رو استفاده از واکسن HPV برای دختران و پسران در سنین 11 و 12 سالگی توصیه می شود.

 سازمان غذا و داروی ایالات متحده اخیراً استفاده از واکسن Gardasil 9 را برای آقایان و خانمهایی که بین سنین 9 تا 45 سال هستند را الزامی و ضروری اعلام کرده است که خود نشان دهنده‌ی اهمیت بالای این موضوع است!

6. رفتارهای پرخطر

یکی دیگر از روش‌های موثر پیشگیری از سرطان، جلوگیری از رفتارهای پرخطر است که می تواند منجر به عفونت هایی شود که به نوبه خود ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. مثلا:

در مورد رابطه‌های جنسی خود خیلی محتاط‌تر باشید .

سعی نکنید شرکای جنسی خیلی زیادی داشته باشید و حتما در هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.

هر چه شریک جنسی شما در طول زندگی بیشتر باشد، احتمال ابتلا به عفونت مقاربتی مانند HIV یاHPV   را در شما بیشتر می‌کند.

افرادی که به HIV یا ایدز مبتلا هستند، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان مقعد، کبد و ریه دارند.

HPV اغلب با سرطان دهانه رحم همراه است و ممکن است خطر ابتلا به سرطان مقعد، آلت تناسلی، گلو، واژن را افزایش دهد.

7- چکاپ‌ منظم پزشکی را هیچ وقت غافل نشوید

اگر شما راه کارهایی که در ادامه به شما معرفی می کنیم را انجام دهید تا حد زیادی از ابتلا به سرطان خودداری خواهید کرد

داشتن چکاپ‌ و غربالگری‌های منظم برای جلوگیری و تشخیث به موقع انواع مختلف سرطان  از جمله سرطان پوست، روده بزرگ، دهانه رحم و پستان، می تواند احتمال ابتلا به سرطان را در اوایل سرطان افزایش دهد.

برای انجام این چکاپ‌ها حتما با پزشک خود مشورت کنید و هیچ وقت این کارها را پشت گوش نیندازید.

زردنیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *