شرم از بدن (Body Shaming)

شرم از بدن (Body Shaming)

شنیدن نظرات منفی در مورد ظاهر شما می‌تواند بر روی تصویر شما از بدنتان تأثیر بگذارد. این می‌تواند منجر به احساس اضطراب، خجالت و خودآگاهی در شما شود. با این حال راه‌هایی برای مدیریت نظرات انتقادی و رسیدن به پذیرش بدنتان وجود دارد. با زرد نیوز همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد شرم از بدن و راه‌های مدیریت انتقادها کسب کنید.

شرم از بدن یا تن شرمی چیست؟

شرم از بدن شامل تحقیر فرد با اظهار نظرهای نامناسب یا منفی در مورد اندازه یا شکل بدن اوست. مانند “شرم از چاقی”، ممکن است با نظراتی منفی در مورد کمبود وزن یا اشاره به بخش‌های خاصی از بدنتان رو به رو شوید.

این نوع انتقاد ممکن است به شما یا افراد دیگری اشاره داشته باشد. ممکن است شما از وزن یا ظاهر بدنی خود ناراضی باشید و خود را به شدت قضاوت کنید. حتی ممکن است درگیر صحبت‌های درونی منفی با خودتان شوید. جملاتی مانند :امروز احساس می‌کنم خیلی چاق هستم”، یا “باید از غذا خوردن و چاق شدن دست بردارم”.

عمل ایجاد شرم از بدن شما ممکن است شخصاً یا از راه دور و از طریق اینترنت و رسانه‌های اجتماعی انجام شود. این وضعیت می‌تواند توسط والدین، خواهر و برادر، دوستان یا افراد نزدیک به شما نیز انجام شود.

حتی با شنیدن یک شوخی و اظهار نظر در مورد آنچه می‌خورید یا مقدار غذایی که مصرف می‌کنید، ممکن است شرم از بدن در شما ایجاد شود. توصیه به دیگران در مورد رژیم گرفتن یا تمجید از کاهش وزن نیز شرم از بدن محسوب می‌شود؛ خواه عمدی باشد یا غیرعمدی. اغلب، دوستان و اعضای خانواده شما نمی‌خواهند به احساسات شما آسیب برسانند؛ با این حال نظرات آن‌ها همچنان ممکن است ماهیتی انتقادی داشته باشد. این افراد ممکن است متوجه تاثیر منفی سوالاتی مانند “آیا وزن کم کرده‌ای؟” یا “آیا واقعاً نیاز به این همه خوراکی داری؟” نباشند.

با این که هیچ کس در برابر فشارهای اجتماعی مربوط به داشتن ظاهری خاص مصون نیست، اما اظهار نظر در مورد بدن شما در هر زمینه‌ای غیر ضروری است. فرقی نمی‌کند که شرم توسط خودتان انجام شود یا دیگران، راه‌هایی برای غلبه بر این مشکل وجود دارد. این می‌تواند ایجاد حس مثبت یادگیری در رابطه با بدنتان و داشتن نگاهی دلسوزانه و واقع بینانه‌تر به خودتان باشد.

رسانه‌های اجتماعی و شرم از بدن

رسانه‌های اجتماعی اغلب بر ظاهر تأکید داشته و ارسال نظرات آزاردهنده درباره دیگران را به امری آسان تبدیل می‌کنند. پیام کلی اغلب آن‌ها این است که باید برای داشتن اندامی عالی تلاش کرده و راه‌هایی برای پنهان کردن عیوب خود بیابید. این می‌تواند تأثیر زیادی بر تصویر شما از بدنتان داشته باشد.

شرم از بدن در پلتفرم‌های دیجیتال با قلدری سایبری مرتبط است. با این حال راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید با افرادی که چنین احساسی را در شما ایجاد می کنند مقابله کنید. شما باید بر درد و رنجی که این افراد ایجاد می‌کنند غلبه کرده و احساس ارزشمند بودن خود را بازیابید.

علل شرم از بدن

فرهنگ “سلفی” بر زیبایی ظاهری تأکید دارد. ما دائماً با تصاویر پر زرق و برق افراد مشهور در مجلات، تبلیغات، برنامه‌های تلویزیونی و سایر انواع رسانه‌ها بمباران می‌شویم.

آنچه که هر روز در تیک‌تاک، فیسبوک و اینستاگرام می‌بینید، می‌تواند به طور قابل توجهی باعث ایجاد حس حسادت در شما نسبت به دیگران یا ایجاد افکاری در رابطه با ظاهر فیزیکی و نقص‌هایتان شود. ممکن است برای مطابقت با این استانداردها تلاش کرده و در این روند احساسات و قضاوت‌هایی منفی را در مورد خودتان تجربه کنید. این رویکرد زمانی مخرب واقع می‌شود که به سمت ارزش گذاری منفی حرکت کرده و تصویری نادرست از بدنتان برای خود ایجاد کنید.

ایجاد ظاهری ایده‌ال که دستیابی به آن‌ غیرممکن است ممکن است انتظاراتی غیر واقعی برایتان به وجود آورد. حتی با دانستن این که چنین تصاویر ایده‌آلی به صورت دیجیتال بهبود یافته‌اند، باز هم ممکن است به سادگی در دام مقایسه نامطلوب خود یا دیگران بیفتید.

شرم از بدن در نوجوانان

نوجوانان در برابر شرم از بدن، شرم از چاقی و شرم مبتنی بر ظاهر به شدت آسیب پذیر هستند. در سال‌های نوجوانی، نگرش‌ها و باورهای شما در مورد تصویر بدن و عزت نفستان تا حد زیادی تحت تاثیر اعضای خانواده، همسالان و رسانه‌های اجتماعی است. به عنوان مثال، مادران اغلب می‌توانند الگوی دختران خود باشند. اگر مادرتان مدام از شکل یا وزن خود شکایت می‌کند، یا به مشکلاتی در نحوه ظاهر یا غذا خوردن شما اشاره می‌کند، مطمئناً بر روی دیدگاه شما از خودتان تأثیر خواهد گذاشت.

طبیعی است که در حین رشد در دوران نوجوانی نسبت به نظرات در مورد شکل بدن، وزن و ظاهر خود بسیار حساس باشید. ازار و اذیت مرتبط با وزن در دوران نوجوانی به ایجاد دیدگاهی منفی از بدن و درگیری‌های ذهنی در رابطه با قسمت‌های خاص بدنتان منجر خواهند شد. نوجوانانی که اضافه وزن دارند بیشتر از دیگران آسیب پذیر هستند و این اغلب می‌تواند منجر به افسردگی شود.

ممکن است فکر کنید که فقط دختران نوجوان قربانی شرم از بدن می‌شوند. با این حال نباید نادیده بگیریم که پسرها نیز می‌توانند تحت تأثیر قرار بگیرند. آن‌ها ممکن است نگران نبودن عضلات کافی در بدن خود در رابطه با مفهوم رایج مردانگی باشند.

اثرات شرم از بدن

حتی سوپرمدل‌ها و بالرین‌ها هم نقص‌هایی دارند. با این وجود ما هنوز هم تمایل داریم که آن‌ها را به عنوان نمایشی کامل از زیبایی تصور کنیم. بدین ترتیب در صورتی که چنین استانداردهایی را رعایت نمی‌کنید، ممکن است احساس بی کفایتی و بی لیاقتی کنید.  اگر شرم از بدن توسط دیگران را تجربه کرده و نظرات منفی آن‌ها را به دل می‌گیرید، ممکن است با رفتارهایی ناسالم و مشکلات سلامت روانی رو به رو شوید؛ مانند:

اختلالات اشتها

داشتن تصویر بدنی منفی یکی از عوامل اصلی ایجاد اختلال در تغذیه مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی است.

ممکن است رژیمی را آغاز کنید که شامل غذا خوردن به صورت محدود در راستای تلاش برای تغییر شکل یا اندازه بدن شما باشد. چنین رژیم‌هایی می‌توانند به رفتارهای مضری مانند حذف وعده‌های غذایی، روزه‌ داری، استفراغ بعد از غذا خوردن، ورزش بیش از حد یا استفاده بیش از حد از ملین‌ها تبدیل شوند. با گذشت زمان، بدن و مغز خود را از مواد مغذی ضروری که برای سلامتی واجب هستند محروم می‌کنید.

کامنت‌های مربوط به شرم از بدن مانند “آیا وزن کم کردی؟ خیلی بهتر به نظر می‌رسی” می‌تواند باعث تحریک و ایجاد عادات غذایی ناسالم در تلاش برای حفظ یا کاهش وزن بیشتر شود.

اختلال بدشکلی بدن (BDD)

تجربه شرم از بدن می‌تواند با تصور شما از خودتان تداخل داشته باشد. این می‌تواند باعث شود که شما به شدت بر روی خودتان حساس شوید. چنین دیدگاهی ممکن است به ایجاد اختلال بدشکلی بدن تبدیل شود؛ جایی که شما به علت یک نقص ظاهری ممکن است رفتارهای اجتنابی مکرر را در پیش بگیرید.

زندگی روزمره شما ممکن است با نگرانی در مورد یک نقص کوچک یا نقصی که برای دیگران آشکار نیست، درگیر شود. شما ممکن است دائماً خود را در آینه نگاه کنید یا به طور کلی از آینه‌ دوری کنید. شاید قسمت‌هایی از بدن خود را که دوست ندارید پنهان کرده و یا مرتباً از دیگران بپرسید که ظاهرتان خوب به نظر می‌رسد یا خیر.

اگر دائماً از بدن خود خجالت بکشید ممکن است عملکردتان در مدرسه مختل شود. این روند می‌تواند در روابط شما با همسالان، معلمان و اعضای خانواده‌تان اختلال ایجاد کند. ترس از قضاوت شدن توسط دیگران ممکن است باعث شود که فعالیت‌های اجتماعی را محدود کرده یا به طور کلی از انجام آن‌ها اجتناب کنید.

علائم شدید BDD می‌تواند منجر به ترک تحصیل شما شود؛ به این دلیل که نمی‌توانید با سطح مداوم پریشانی خود کنار بیایید. حتی ممکن است دچار افسردگی یا افکار و رفتارهای مرتبط با خودکشی شوید.

ورزش بیش از حد

فعالیت بدنی به طور معمول یکی از بهترین کارهاییست که می‌توانید برای سلامتی و تندرستی خود انجام دهید. با این حال، اگر به اعتیاد تبدیل شود و شما به ورزش اجباری بپردازید، ممکن است خستگی مداوم، آسیب دیدگی، و ابتلا به بیماری را تجربه کنید. در عین حال اتخاذ چنین رویکردی می‌تواند باعث اضطراب، افسردگی یا تحریک پذیری شما شود.

اگر بیش از حد ورزش کنید، ممکن است از موقعیت‌های اجتماعی کناره گیری کنید زیرا تمرکز اصلیتان را بر روی ورزش قرار داده‌اید. ورزش بیش از حد می‌تواند به سندرمی‌به نام کمبود انرژی نسبی در ورزش (RED-S) تبدیل شود. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که کالری دریافتی شما برای مقدار انرژی که برای حفظ عملکرد سالم مصرف می‌کنید ناکافی باشد.

اضطراب و افسردگی

شرم از بدن می‌تواند علائم مرتبط با اضطراب و افسردگی را تحریک کرده یا بدتر کند. اگر در جامعه یا رسانه‌های اجتماعی احساس شرمندگی کنید، ممکن است از رفتن به مدرسه یا موقعیت‌های دیگری که ممکن است این شرم رخ دهد اجتناب کنید. شما ممکن است از دیگران کناره گیری کرده و احساس انزوا و تنهایی را تجربه کنید.

شنیدن نظرات انتقادی در مورد ظاهرتان می‌تواند تحقیرآمیز باشد؛ این نظرات ممکن است احساس ناامنی‌ را در شما افزایش داده و به عزت نفس شما آسیب برسانند. در ادامه هم ممکن است با درونی کردن این احساسات بی ارزش، درگیر خودگویی منفی شوید. شما ممکن است جملاتی مانند “من آدم بدی هستم” یا “من کاملاً بی ارزش هستم” را با خود تکرار کنید. این می‌تواند به تنهایی شدید، افسردگی، اضطراب و ایجاد تصویری منفی از بدنتان تبدیل شود.

سلامت جسمانی

شرم از چاقی در جامعه امروز چیزی رایج است؛ به این دلیل که چاقی با تنبلی، غیرجذاب بودن و نداشتن اراده برای کاهش وزن همراه است. در یک مطالعه، بیش از 70 درصد از نوجوانان گزارش داده‌اند که در چند سال گذشته در مورد وزن خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. این می‌تواند برای سلامت جسمی و روانی شما مضر باشد.

به جای اینکه چنین چیزی به عاملی محرک برای کاهش وزن تبدیل شود، ممکن است اثری معکوس داشته باشد. استرس با کاهش فعالیت بدنی و مصرف کالری بیشتر مرتبط است.

چنین وضعیتی می‌تواند بر متابولیسم شما تأثیر گذاشته و با افزایش وزن بیشتر احتمال چاق شدن شما را افزایش دهد. این به نوبه خود می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و سایر مشکلات سلامت جسمی را افزایش دهد.

چگونه شرم از بدن را به دیدگاهی مثبت تبدیل کنیم؟

در سال‌های اخیر، تلاش‌هایی برای معکوس کردن نتیجه شرم از بدن و ترویج عشق و پذیرش بیشتر نسبت به ظاهر صورت گرفته است. پلتفرم‌های موجود در رسانه‌های اجتماعی از هشتگ‌های مثبت برای به دست آوردن فالوورهای بیشتر و کمک به رفع تعصبات ظاهری که در ما ریشه‌دار شده‌اند، استفاده کرده‌اند.

بدون شک تغییر ایده‌آل‌های قدیمی در رابطه با زیبایی امری زمان بر است. همه ما بر اساس باورها و هنجارهای فرهنگی خود این پیام‌ها را به روش‌های مختلف درونی سازی کرده‌ایم. همان طور که در این عبارت معروف ذکر شده است، “زیبایی در چشم بیننده است”. این برای سایر دیدگاه‌های ما در مورد اشکال و اندازه‌های مختلف بدن نیز صادق است.

چگونه بدن خود را بپذیریم؟

پذیرش بدن یک سفر مداوم به سوی پذیرش خود و دیگران است. تغییر باورهای فرهنگی دیرینه و یادگیری همدلی با خود نیازمند صبر و تمرین است. شما نمی‌توانید آنچه را که دیگران می‌گویند یا انجام می‌دهند کنترل کنید، با این حال می‌توانید تفکر همه یا هیچ خود را تغییر داده و خود را به عنوان یک فرد کامل ببینید.

پیروی از این مراحل می‌تواند به شما کمک کند تا بر شرم از بدن غلبه کرده و نسبت به بدنتان مثبت نگری را در پیش بگیرید.

  • عشق به خود را در خودتان پرورش دهید.
  • صحبت درونی منفی را کنار بگذارید.
  • زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی را مدیریت کنید.
  • با غذا دوست باشید..
  • برای راهنمایی و حمایت با شخصی که به او اعتماد دارید تماس بگیرید.

شرم از بدن را به پذیرش بدن تبدیل کنید: پرورش عشق به خودتان

اولین قدم برای محافظت از خودتان در برابر شرم از بدن این است که از احساس شرمندگی دست بردارید. به جای آن همدلی با خودتان را پرورش دهید. به یاد داشته باشید که وضعیت سلامت شما نسبت به ظاهر فیزیکیتان اولویت دارد و این باید همیشه دغدغه اصلی شما باشد.

خودتان را از دیگران پنهان نکرده و منزوی نشوید

همه ما روزهایی را داریم که در آن‌ها ظاهر و احساس خوبی نداریم. اجازه ندهید این دیدگاه عزت نفس یا احساس ارزشمند بودن را در شما از بین ببرد. یک قدم به عقب بردارید و به گفتگوی درونی انتقادی که به خودتان تحمیل کرده‌اید فکر کنید. آیا این به معنای واقعی نمایانگر شخصیت شماست؟ زمانی که در آینه نگاه می‌کنید و نسبت به صورت یا بدن خود احساس انزجار می‌کنید، به خودتان “نه” بگویید.

با خودتان با مهربانی رفتار کرده و خودتان را درک کنید

همانطور که با بهترین دوستتان رفتار می‌کنید. مراقبت از خود عملکردی خودخواهانه نیست. این رویکردی ضروری برای رفاه شخصی شماست. ورزش کنید، غذای سالم بخورید، از همراهی با افرادی که به شما اهمیت می‌دهند لذت ببرید. مدتی را در خارج از منزل بگذرانید تا بدن و ذهن خود را شاداب کنید.

استرس خود را مدیریت کنید

تجربه شرم از بدن می‌تواند بسیار استرس زا باشد. تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند ورزش، مدیتیشن و تمرینات تنفسی، همگی راه‌های خوب برای ایجاد انعطاف پذیری و جلوگیری از غرق شدن در تجربیات منفی هستند.

قدرت بدن خود را در نظر بگیرید

بدن ما به طور روزانه به ما خدمات می‌دهد. جسم ما در تلاش است تا به طور موثر عمل کرده و ما را سالم نگه دارد. به جای اینکه از ظاهر خود ناراحت شوید، از این “جسم مقدسی” که در آن زندگی می‌کنید سپاسگزار باشید. به چیزهای ساده‌ای که اغلب بدیهی به نظر می‌رسند، مانند تنفس، پمپاژ خون به قلب و حواس معجزه آسای خود توجه کنید. مهم‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که برای داشتن بدنی سالم تلاش کنید. بدنی که جدا از احساسات شما در مورد وزن و میلتان به کمالگرایی است.

گفتگوی درونی منفی را کنار بگذارید

با این که نمی‌توانید آنچه را که دیگران در مورد شما می‌گویند کنترل کنید، اما این قدرت را دارید که بر جنبه‌های مثبت خود تمرکز کنید. از پافشاری بر روی دیدن نقص‌هایتان دست بردارید. یادگیری پذیرش عیوب در نهایت شما را از قضاوت ناعادلانه در رابطه با خودتان یا دیگران رها خواهد کرد.

گفتگوی درونی منفی را با افکار و جملات مثبت و پذیرنده جایگزین کنید. این رویکرد می‌تواند برای ایجاد احساس بهتر نسبت به خود و بدنتان مفید باشد.

تمرکز خود را بر روی مواردی که در خودتان به آن‌ها علاقه دارید قرار دهید. برای مثال، اگر مو یا چشم‌های زیبایی دارید، بدانید که این موضوع به اندازه ویژگی‌هایی که دوست ندارید یا دیگران سعی در تمسخر آن‌ها دارند اهمیت دارد. دفعه بعد که در آینه نگاه می‌کنید، به این ویژگی‌های مثبت توجه کنید.

به جای تکرار پیام‌های منفی، خود را بدون انتقاد بپذیرید. شما می‌توانید به خودتان بگویید: “من بدنم را همان طور که هست می‌پذیرم” یا “بدن من قوی و سالم است.”

به فردیت خود افتخار کنید. ارزش شما به عنوان یک انسان بسیار بیشتر از جسم فیزیکی شماست. به خاطر سپردن ویژگی‌های مثبتی که در جهان اطرافتان ایجاد می‌کنید، پایه‌ای برای رسیدن به پذیرش بدنتان است.

با کنار گذاشتن سوگیری شروع کنید. اگر آمادگی پذیرش مثبت بدن خود را ندارید، به سمت بی طرفی و نداشتن سوگیری حرکت کنید. این بدان معناست که شما بدن خود را می‌پذیرید و به آن احترام می‌گذارید؛ بدون اینکه مجبور به دوست داشتن یا تنفر از آن باشید. وقتی سوگیری را کنار بگذارید، به جای ظاهر، بر آنچه بدنتان می‌تواند انجام دهد تأکید می‌کنید. به عنوان مثال می‌توانید به خودتان یادآوری کنید که “پاهای من به من امکان می‌دهند مسافت‌های طولانی را راه بروم و بدوم.”

در دیگران شرم از بدن ایجاد نکنید

تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی شما مثبت نگری را به دیگران القا می‌کنید، نسبت به بدن خودتان نیز احساس بهتری خواهید داشت. دور خود را با افرادی احاطه کنید که مودب هستند و با دیگران با احترام رفتار می‌کنند. از قلدرهایی که درگیر شرم از بدن هستند و در مورد عیوب دیگران صحبت می‌کنند اجتناب کنید.

در دایره دوستان خود حد و مرزی تعیین کنید. مشخص کنید که نظرات درباره بدن یا وزن خود را تحمل نخواهید کرد. شما همچنین می‌توانید با دفاع از افرادی که هدف ایجاد شرم از بدن هستند، به یک الگوی مناسب تبدیل شوید.

زمان صرف شده در رسانه‌های اجتماعی را مدیریت کنید

صرف زمان زیاد در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند بر اضطراب، تنهایی و نارضایتی از بدن شما بیفزاید. این روند می‌تواند انتظارات غیر واقعی از خودتان را تقویت کرده و شما را در معرض شرم از بدن و قلدری سایبری قرار دهد.

اگر زمان سپری شده در رسانه‌های اجتماعی را کاهش دهید، می‌توانید در فعالیت‌های دیگری شرکت کنید؛ فعالیت‌هایی که خلق و خوی شما را تقویت کرده و از پتانسیل خلاقانه شما بهره می‌برند.

در راستای دستیابی به موارد زیر تلاش كنید:

ارتباط حضوری با دیگران و دور شدن از رسانه‌های اجتماعی می‌تواند فرصتی برای بهبود کیفیت تعاملات اجتماعیتان در اختیارتان قرار دهد. برقراری ارتباط چهره به چهره پادزهر طبیعت برای استرس است. این می‌تواند بسیار مفیدتر از پیامک یا چت واقع شود.

فعالیت‌های بدنی مانند پیاده روی، دویدن، شنا، رقصیدن و سایر ورزش‌های سرگرم کننده را در نطر بگیرید. فعال بودن برای سلامت و رفاه کلی شما بسیار حائز اهمیت است. این می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس، عزت نفس و احساس موفقیت در شما کمک شایانی کند.

تمرین تمرکز حواس از طریق یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق یا یادداشت برداری روزانه را فراموش نکنید.

با غذا دوست باشید

اگر از وزن خود خجالت می‌کشید ، ممکن است نگرشی ناسالم نسبت به غذا را در خود ایجاد کنید. تغذیه آگاهانه می‌تواند به شما کمک کند که به یاد داشته باشید غذا دشمن شما نیست. وزن شما هر چه قدر هم که باشد همچنان می‌توانید از خوردن لذت ببرید.

برای دوستی با غذا و خوردن آگاهانه به انجام موارد زیر بپردازید:

  • تمام عوامل حواس‌پرتی را در حین غذا خوردن کنار بگذارید؛ عواملی مانند تلفن، تلویزیون و دیگر موارد. بدین ترتیب تجربه صرف غذا را دلپذیرتر خواهید کرد.
  • با تمرکز بر لحظه حال و پذیرش افکار و احساساتتان، می‌توانید هر لقمه را به درستی مزه کنید. آهسته غذا بخورید و به نیازهای بدن خود پاسخ دهید.
  • برنامه ریزی برای صرف وعده‌های غذایی مغذی، یا امتحان کردن دستورالعمل‌های جدید از دیگر راه‌های عالی برای دوستی با غذا است.

با کسی که به او اعتماد دارید ارتباط برقرار کنید

ممکن است از این که احساستان در مورد شرمی که تجربه می‌کنید را با فردی در میان بگذارید خجالت بکشید. باید بدانید که دلیلی وجود ندارد که مجبور باشید به تنهایی با این موضوع کنار بیایید. برای راهنمایی و پشتیبانی از سمت دیگران با افراد ارتباط برقرار کنید. به آن‌ها اطلاع دهید که در حال تجربه چه چیزی هستید..

بسیار اهمیت دارد که فردی را پیدا کنید که به او اعتماد داشته و در کنارش احساس راحتی می‌کنید. احساسات خود را با چنین شخصی به اشتراک بگذارید. داشتن یک خروجی امن برای ابراز احساسات می‌تواند به شما کمک کند تا با پریشانی و تحقیر ناشی از شرم بهتر کنار بیایید.

اگر در روند بهبود به کمک بیشتری نیاز دارید، در تعیین قرار ملاقات با یک مشاور یا درمانگر سلامت روان تردید نکنید. آن‌ها می‌توانند توصیه‌های بی طرفانه‌ای ارائه دهند که به شما کمک می‌کنند احساس قدرت بیشتری داشته باشید. بدین ترتیب می‌توانید از اثرات منفی ناشی از شرم از بدن بهبود پیدا کنید.

چگونه به فردی که درگیر شرم از بدن است کمک کنیم؟

اگر دوست یا فرد نزدیک شما از طرف دیگران دچار شرم از بدن می‌شود، همدلی و درک شما می‌تواند برایش بسیار ارزشمند باشد.

به آن‌ها بگویید که نگرانشان هستید و چه میزان از اهمیت را برایشان قائلید. شما می‌توانید بگویید: “از اینکه همیشه در مورد وزن خود صحبت می‌کنید احساس نگرانی می‌کنم”، یا “وقتی در مورد ظاهرتان با جملاتی منفی صحبت می‌کنید، احساس ناراحتی می‌کنم”.

صبور باشید و به نگرانی‌های آن‌ها گوش فرادهید. گمان نکنید که از پیش می‌دانید وی به چه چیزی نیاز دارد؛ بلکه بپرسید چگونه می‌توانید به بهترین شکل از او حمایت کنید. این افراد ممکن است فقط شانه‌ای بخواهند که بتوانند بر روی آن گریه کنند؛ فردی که بدون قضاوت به نگرانی‌های آن‌ها گوش می‌دهد.

سعی کنید تمرکز فرد را چیز دیگری که در مورد او تحسین می‌کنید تغییر دهید. برای مثال، می‌توانید حس شوخ‌طبعی فوق‌العاده، باهوش بودن، و یا روحیه ماجراجویانه‌شان را به آن‌ها یادآوری کنید؛ یا این که استعداد خاصی را که در اختیار دارند برایشان برجسته کنید.

اگر کودک شما از بدن خود شرمنده‌ شده‌ است

این که بدانید فرزند شما دچار شرم از بدن شده‌ است می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. با این حال مانند هر فتار منفی‌ای همچون قلدری سایبری، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای مقابله با این مشکل انجام دهید؛ یا حتی پیش از شروع تا جای ممکن جلوی آن را بگیرید.

به کودک خود در رابطه با شرم از بدن آموزش دهید. اجازه دهید بدانند که مردم گاهی اوقات می‌توانند نسبت به یکدیگر رفتاری ظالمانه در پیش بگیرند. به فرزندانتان بگویید که چگونه باید برای خود و دیگران ارزش و احترام قائل باشند. به آن‌ها یادآوری کنید که شرم از بدن به هر شکلی غیر قابل قبول است.

اگر مشکل در مدرسه رخ داده‌ است، با معلمان یا مدیران مدرسه فرزندتان صحبت کنید.

اگر دوستان فعلی او ‌درگیر شرم از بدن هستند، فرزندتان را تشویق کنید که به دنبال دوستان جدیدی بگردد. ثبت نام در تیم‌های ورزشی، باشگاه‌های جوانان و فعالیت‌های بعد از مدرسه راه‌های بسیار خوبی برای گسترش دایره اجتماعی فرزندتان است.

الگوی خوبی باشید. در مورد بدن خود به صورت مثبت صحبت کنید. منفی نگری در مورد بدنتان را کنار بگذارید. تلاش کنید از زبان مثبت یا خنثی برای صحبت در رابطه با بدنتان بهره ببرید تا به الگوی مناسبی برای فرزندتان تبدیل شوید.

زمانی را که فرزندتان در شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند کاهش دهید. از آنچه فرزندتان در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی پست می‌کند و می‌خواند آگاه باشید. هر چه بیشتر در مورد زندگی آنلاین فرزندتان بدانید، زودتر می‌توانید مشکلات مربوط به شرم از بدن را شناسایی کرده و به آن‌ها رسیدگی کنید.

به فرزندتان اطمینان خاطر بدهید. اجازه دهید فرزندتان بداند که او را بدون قید و شرط و به خاطر زیبایی درونی و بیرونی‌شان دوست دارید. از انتقاد کردن یا مسخره کردن کودک یا نوجوان خود در مورد ظاهرشان حتی به شوخی خودداری کنید.

سبک زندگی سالم را در آن‌ها تشویق کنید؛ چیزی که بدن فرزندتان را به بهترین نحو پرورش می‌دهد. با این حال موضوعات مربوط به ظاهر، وزن و رژیم غذایی را از این بحث دور نگه دارید. در عوض بر روی توانایی‌های بدنی فرزندتان تمرکز کنید. به آن‌ها یادآوری کنید که بدنشان تا چه میزان برای دویدن‌، پریدن‌، نقاشی کشیدن‌، حل معما و ساز زدن‌ به آن‌ها کمک می‌کند.

با ورزش و اتخاذ رویکردهای خلاقانه، عزت نفس و انعطاف پذیری فرزندتان را تقویت کنید. شرکت دادن آن‌ها در ورزش‌های تیمی، سازمان‌های داوطلبانه یا فعالیت‌های گروهی می‌تواند به ایجاد اعتماد به نفس و بهبود مهارت‌های اجتماعیشان کمک کند. فعالیت بدنی همچنین می‌تواند به کاهش اضطراب و استرس و تقویت خلق و خوی کودک شما یاری برساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *