ارز رمز نگاری شده برای بسیاری از کاربران گیج کننده می باشد و به همین علت امکان این که از افراد مختلف از این طریق کلاهبرداری شود خیلی زیاد است. اما می توان با کمی مطالعه و تحقیق از خودتان در برابر این کلاهبرداری ها در ارز رمزنگاری شده محافظت کنید، ما در ادامه انواع روش های کلاهبرداری از طریق بیت کوین و نحوه جلوگیری از آن را برای شما می گوئیم.
نحوه تشخیص سایت های کلاهبرداری رمزنگاری
اگر مطمئن نیستید سایتی رمز نگاری که از آن استفاده می کنید کلاهبردار است یا نه؟ بهتر از این چک لیست که در ادامه توضیح می دهیم استفاده کنید تا از درست بودن وب سایت اطمینان حاصل کنید.
- نکته اول که باید به آن توجه کنید URL سایت می باشد. اگر وب سایت انتخابی شما ابتدای آن به جای “https” از “http” استفاده شده باشد، این سایت یک سایت امن نمی باشد.
- آیا در نوار جستجوگر کلمه Secure یا تصویری از یک قفل وجود دارد؟ اگر یکی از این دو علامت در نوار جستجوگر وجود داشته باشد سایت شما امن است.
- اگر در URL سایت غلط های املایی وجود داشته باشد این سایت ممکن است تقلبی و جعلی باشد.
- نکته بعدی که باید به آن توجه کنید گرامر، عبارات و اشتباهات املایی در متن سایت می باشد. اگر غلط گرامری داشته باشد یا از کلمات بد استفاده کرده باشد امکان جعلی بودن سایت وجود دارد. البته این موارد نشان دهند کلاهبرداری نیست اما بهتر است با احتیاط بیشتری عمل کنید.
- اگر وب سایت مورد نظر شما از ادعاهای بزرگی مانند این که سرمایه گذاری شما رو دو برابر می کند استفاده کرد، این می تواند یک نشان برای کلاهبرداری این سایت باشد.
- آیا در وب سایت صفحه “درباره ما” وجود دارد؟ آیا در این قسمت اطلاعات کاملی مانند آدرس دفتر مرکزی شرکت یا تلفن ثابت و.. وجود دارد؟ اگر در این قسمت اطلاعات محدودی در مورد کار شرکت وجود داشت، این می تواند یک نشان کلاهبرداری می باشد.
- اگر سایت های معتبر به یک وب سایت لینک بدهند می تواند نشانگر اعتماد و اعتبار آن سایت باشد.
- یکی دیگر از روش های که متوجه شوید یک سایت کلاهبردار است یا خیر؟ توجه به نظرات کاربر های دیگر می باشد اگر آن ها نظرات منفی در مورد یک سایت دادند احتمال کلاهبرداری سایت بسیار زیاد است.
- مالک دامنه یا وب سایت چه کسی است؟ آیا یک شخص حقیقی است یا خیر؟ چه مدت زمان است که این دامنه ثبت شده است؟ شما می توانید این اطلاعات را از سایت WHOis.net بدست آورید. هر چه اطلاعاتی بیشتری در مورد شخص یا شرکتی که این وب سایت را ثبت کرده است بدست آورید امکان درست بودن سایت بیشتر است.
- و در انتها اگر در وب سایت چیزی را دیدید که احساس کردید درست نمی باشد و احتمال این که این سایت جعلی باشد وجود دارد به حس ششم خود اعتماد کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که امکان این که یک سایت تمام موارد بالا را داشته باشد و باز هم جعلی باشد وجود دارد پس بهتر است قبل از وارد کردن اطلاعات شخصی یا مالی به هر سایت یا برنامه ای دقت لازم را انجام دهید.
Phishing یا فیشینگ
اولین روش کلاهبرداری که قصد داریم برای شما توضیح دهیم، فیشینگ است که شما ممکن است قبلا در مورد آن شنیده باشید از این روش در کلاهبرداری از مشتریان بانک ها نیز استفاده می شود.
زمانی که یک ایمیل دریافت می کنید که به نظر می رسد از بانک یا در این حالت از سایت ارائه هنده ارز دیجیتالی شما می باشد، این نوع کلاهبرداری یا هک رخ می دهد. چون داخل این ایمیل یک لینک وجود دارد که شما با کلیک بر روی آن وارد صفحه ای می شوید که شبیه صفحه اصلی سایت شما می باشد و پس از اینکه اطلاعات شخصی خود را وارد می کنید، کلاهبرداران به تمام اطلاعات لازم برای سرقت دست پیدا می کنند و به این صورت حساب شما را خالی می کنند.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری فیشینگ
- همیشه مطمئن شوید که به وب سایت اصلی رفته اید برای این کار فقط کافی است به آدرس دقیق URL ها توجه کنید.
- روی لینک های مشکوکی که برای شما از طریق ایمیل ارسال می شود کلیک نکنید.
- هرگز اطلاعت خصوصی و رمز عبور های خود را فاش نکنید.
مبادلات جعلی کیف پول
در مورد کلاهبرداری فیشینگ، مراقب تبادلات بیت کوین جعلی باشید. ممکن است به سایت های بروید که مانند یک سایت معتبر بیت کوین عمل کند اما کارش کلاهبرداری باشد. برخی از این سایت ها دارای پیشنهاد های تبلیغاتی می باشند که بسیار خوب است و افراد وسوسه به استفاده از آن می شوند. به همین علت به این سایت ها رفته و برای خود با استفاده از اطلاعات شخصی ، حساب کاربری ایجاد می کنید و حتی واریز وجه نیز انجام می دهید، اما پس از مدتی که قصد دارید پول خود را برداشت کنید ممکن است به خاطر هزینه های بالای شارژ امکان برداشت وجه دشوار باشد یا اصلا پول های شما دزدیده شود.
برخی از کلاهبرداران نیز یکی سری نرم افزار های کیف پول جعلی درست کرده اند که پس از دانلود و نصب بر روی گوشی های هوشمند آن ها به تمام اطلاعات شما دسترسی پیدا خواهند کرد. حتی برخی از این اپلیکیشن ها در فروشگاه های رسمی مانند Google Play نیز وجود دارند بنابراین بهتر است قبل از نصب یک تحقیق کامل در مورد اپلیکیشن مورد نظر انجام دهید.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری از طریق مبادلات جعلی کیف پول
- از صرافی های معتبر برای خرید و فروش ارز دیجیتالی استفاده کنید.
- قبل از اینکه حساب کاربری خود را ایجاد کنید در مورد اینکه تیم پشتیبان ارز یا کیف پول کیست؟ و یا شرکت در کجا ثبت شده است؟ نظرات سایر کاربران در مورد این سایت چیست ؟ به طور کامل تحقیق کنید.
- نرم افزار های کیف پول را فقط از سایت های ارائه دهنده کیف پول و مبادلات قانونی دانلود کنید.
کلاهبرداری به روش قدیمی
با اینکه ارز دیجیتال یک فناوری جدید و مدرن می باشد اما روش های کلاهبرداری قدیمی وجود دارد که با استفاده از آن ها از شما دزدی می شود. مثلا یک تماس تلفنی یا ایمیلی برای شما ارسال می گردد که آن طرف ادعا می کند مامور مالیات است و می خواهد شما را متقاعد کند که بدهی مالیاتی دارید و اگر آن را در اسرع وقت از طریق بیت کوین نپردازید با اقدامات قانونی مواجه می شوید. در حالی که آن شخص یک کلاهبردار می باشد.
بنابراین اگر کسی از خارج از کشور با شما تماس گرفت و گفت اگر شما به آن ها در انتقال پول کمک کنید به شما مبلغ بالای بیت کوین می دهد به هیچ عنوان به آن شخص اعتماد نکنید.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری به روش های قدیمی
- از عقل سلیم خود استفاده کنید.
- به تماس های تلفنی و ایمیل های غیر مجاز اعتماد نکنید.
ICO های جعلی
با افزایش قیمت نجومی بیت کوین از زمان آغاز به کار به خود داشته است، بسیاری از افراد به دنبال راهی برای ایجاد یک بیت کوین جدید هستند تا از این طریق سود های هنگفت بدست آورند. و به فکر سرمایه گذاری در این کار هستند تا زمانی که به مرحله عمل رسید سود خوبی بدست آورند.
و اگر کسی قصد داشته باشد در این کار سرمایه گذاری کند ساده ترین راهی که برای این کار وجود دارد خرید ICO می باشد. سرمایه گذاری در ICO در سال های گذشته نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است به صورتی که در نیمه اول سال 2018، سرمایه گذاری در ICO ها مبلغی بالغ بر 11.69 میلیارد دلار است. با توجه به این که بسیار از افرادی که ICO خریده اند در مورد نحوه رمزنگاری آن آگاهی کامل ندارند، این موضوع باعث افزایش تعداد کلاهبرداران در این زمینه شده است.
این امر منجر به ظهور ICO های تقلبی شده است که با کمی بازاریابی خوب توانسته اند افراد زیادی را متقاعد کنند که ارز رمزنگاری جدید را خریداری کنند که در واقع وجود ندارد. به عنوان مثال، بر اساس گزاراشات در سال 2017، 78 درصد ICO ها کلاهبرداری بوده است در حالی یک گزارش دیگر این عدد را بالای 80 درصد می داند.
بنابراین اگر شما در فکر یک شب میلیونر شدن هستید بدانید که در پشت داستان موفقیت هر ICO رمزنگاری شده، شکست های بسیاری وجود دارد، حتی اگر ICO کلاهبرداری نباشد.
راه های پیشگیری از کلاهبرداری از طریق ICO جعلی
- بهتر است قبل از خرید هر ICO به خوبی تحقیق کنید و اطلاعاتی در مورد تیم ارائه دهنده، مقاله سفید آن، هدف از آن ارز، فناوری پشت سر آن و مشخصات فروش ICO توجه کنید.
روش هرمی
روش هرمی یک کلاهبرداری ساده می باشد اما بسیار فراوان است در این روش به سرمایه گذاران وعده سود های غیر معمول داده می شود و از این طریق آن را گول می زنند. در واقع نحوه عملکرد به این صورت است که: یک نفر مروج مردم را متقاعد می کند که در طرح او سرمایه گذاری کنند. این سرمایه گذاران اولیه آنچه که تصور می کنند سود این سرمایه گذاری است را دریافت می کنند که در واقع این سود سرمایه گذاری نیست بلکه پول سرمایه گذاران جدیدی است که وارد این طرح شده اند می باشد. پس از مدتی این طرح مشروعیت پیدا کرده است، سرمایه گذاران شروع به تبلیغ و تشویق افراد دیگر می کنند تا در این طرح سرمایه گذاری کنند.
پس از مدتی این طرح شکست مخورد چون تبلیغ کنندگان دیگر نمی توانند سرمایه گذارن جدید را فریب دهند و در نتیجه پول تمام می شود. این روش هرمی چیز جدیدی نمی باشد و به آسانی می توان آن را کشف کرد، اما این امر باعث نمی شود که اشخاص در ارز دیجتال گول این افراد را نخورند.
روش های پیشگیری از کلاهبرداری هرمی
- به دنبال پروژه های ارز رمزنگاری شده ای باشید که شما را به استخدام سرمایه گذاران جدید تشویق می کند تا از این طریق از سود بیشتری برخوردار شوید.
- هرگز به وعده های که بسیار پرسود و عجیب هستند اعتماد نکنید.
بد افزار
بد افزار ها مدت هاست که یک اسلحه در زرادخانه کلاهبرداران آنلاین می باشد. و به لطف ماهیت پیچیده و کاملا فنی ارز های دیجیتال، که بخش اعظم آن توسط اکثر مردم قابل درک نیست، اکنون این نرم افزار های مخرب تهدیدی بسیار بزرگ شده اند.
این بد افزار های برای دستیابی به کیف پول شما و تخلیه حسابتان، کلیپ بورد های ویندوز در آدرس های ارز های دیجیتالی را هک می کنند و از این طریق اطلاعات حساب شما را بدست می آورند.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری بد افزار ها
- برای محافظت سیستم خود در برابر بد افزار ها، به طور مداوم آنتی ویرووس خود را به روز رسانی کنید.
- هرگز نرم افزاری را بارگذاری و نصب نکنید، مگر اینکه 100 درصد مطمئن باشید که آن را از یک ارائه دهنده معتبر دانلود کرده اید.
- پیوست های مشکوک را باز نکنید.
کلاهبرداری از طریق معدن
استخراج از طریق فضای ابری به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به خرید سخت افزار های گران قیمت ارز های دیجیتال مانند بیت کوین را استخراج کنیدو چندین سرویس استخراج ابری مشروع وجود دارد که به کاربران این امکان را می دهد که با اجاره فضای سرور به استخراج سکه از معادن بپردازند.
با این حال کلاهبرداری های نیز در استخراج ابری نیز وجود دارد که به شما قول بازگشت های نجومی و غیر ممکن را می دهند و از این طریق کلاهبرداری می کنند.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری ارز دیجیتال
- قبل از ثبت در هر استحراج ابری به خوبی در مورد موارد زیر تحقیق کنید. آیا ابتدای آدرس سایت https است؟ آیا معدن آدرس عمومی دارد؟ چه مدت است که به این کار مشغول است؟ آیا نظرات سایر کاربربان مثبت است؟ آیا سایت دارای یک دامنه ثبت شده است؟ آیا شرکت می تواند اثبات کند که این تجهیزات را دارد؟
- در مورد شرکت های که سود را تضمین می کنند با احتیاط عمل کنید.
پمپ ها و زباله ها
ارز های رمز نگاری شده می تواند بازار خوبی برای دلالان باشد که با دستکاری بازار سود خوبی بدست آورند که این کار منجر به ظهور برنامه های پمپ و زباله می شود. این دلالان شروع به خرید ارز های دیجیتال از بازار های کوچک به صورت گسترده می کنند به صورتی که قیمت ها افزایش پیدا کند و پس از اینکه قیمت بالا رفته اقدام به فروش می کنند و از این طریق سود چشمگیری بدست می آورند. بهتر است باهوش باشید و بدانید که چگونه از این کلاهبرداری های جلوگیری کنید.
نحوه جلوگیری از کلاهبرداری پمپ و زباله
- مراقب اخبار دروغین در رسانه های اجتماعی باشید.
- قبل از خرید، اعتبار هر گونه ارز رمزنگاری با دقت تحقیق کنید.
پینگ بک: علیرغم کلاهبرداریهای رخ داده به دلیل COVID-19، درآمد کلاهبرداران ارزهای رمزپایه در مارس، 30٪ سقوط کرد! - زرد نیوز