ترس طبیعی است، اما نباید اجازه دهید که مانع موفقیت شما شود. در این مطلب در رابطه با 8 ترس از ترس های بزرگ در زندگی که احتمالاً همه ما با آن ها روبرو هستیم صحبت می کنیم و نحوه غلبه بر آنها را نیز توضیح خواهیم داد.
ترس های بزرگ در زندگی
آیا ترس های بزرگ شما مانع از دستیابی به بزرگترین رویاهایتان می شود؟
افرادی که استانداردهای بالایی برای خود دارند ممکن است تصادفاً با ترس از چیزهایی مانند شکست، طرد شدن یا آسیب پذیری، موفقیت خود را خراب کنند. در حالی که با برخی از روش ها و تغییر طرز فکر، می توانید بزرگترین ترس خود را به یکی از بزرگترین دارایی های خود تبدیل کنید.
چه در مسیر پیشرفت خود، چه کارآفرینی یا دستیابی به یک هدف بزرگ باشید، احتمالاً علاقه مند هستید که شجاعانه با هر چیزی که مانع شما می شود روبرو شوید. در اینجا 8 ترس رایج در زندگی که مانع شما می شوند و نحوه غلبه بر آنها برای همیشه را شرح داده ایم.
معرفی 8 ترس بزرگ در زندگی
ترس یک احساس ذاتی است که انسان برای محافظت از خود در برابر خطر در وجودش دارد. اما در عصر مدرن، ترس ها می توانند شما را از رسیدن به بزرگترین رویاهایتان یا داشتن یک زندگی شاد بازدارند.
ترس به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد و یا از سمت افراد معرفی می شود.
استرس: واضح ترین واکنش به ترس، استرس است. این گونه است که مغز ما به طور طبیعی خطر را ثبت می کند و به حالت “جنگ یا گریز” می رسد که به معنای استرس است. بیشتر این واکنش در آمیگدال (بادامهی مغز) رخ می دهد.
هراس: هنگامی که اضطراب شدید باعث واکنش های فیزیکی می شود، حملات پانیک ممکن است رخ دهد که هراس نام دارند. هراس یا همان حملات پانیک، اغلب در پاسخ به موقعیت های ناملموس و تخیلی هستند که در ذهن شما بسیار واقعی به نظر می رسند.
فوبیا: برخی از رایج ترین فوبیاها عبارتند از ترس از مارها، عنکبوت ها، میکروب ها، آگورافوبیا (فضاهای باز گسترده)، کلاستروفوبیا (فضاهای بسته) و ارواح.
اجتناب: زمانی که از شکست یا آسیب پذیری می ترسیم، به کلی از آن اجتناب می کنیم. اجتناب می تواند ترس را تداوم بخشد؛ زیرا شما با اجتناب کردن از عامل ترستان هرگز با آن روبرو نمی شوید یا سعی نمی کنید ریشه های آن را در روان خود جستجو کنید و آن ها را حل نمایید.
صرف نظر از شکل آن، ترس می تواند مانند یک زندان روانی اجتناب ناپذیر باشد. ترس باعث ایجاد محدودیتهای تحمیلی، افکار منفی، اعتماد به نفس پایین و شک و تردید نسبت به خود میشود. ترس بینایی شما را فرا می گیرد و به مغز شما این پیام را می فرستد که این چیزها ممکن است به شما آسیب برساند یا حتی شما را بکشد.
واکنش هر چه که باشد، مطمئن باشید که ترس کاملا طبیعی است. همه به نوعی آن را احساس می کنند.
بسیاری از این ترسها ریشههای روانشناختی دارند که احتمالاً در دوران باستان از ما در برابر آسیب محافظت میکردند. اما در عصر مدرن، ترس های شما ممکن است به نفع شما عمل نکنند.
حال برویم و روش های غلبه بر ترس ها و نحوه استفاده از آن ها برای بهبود زندگی را بشناسیم.
شماره 1 ترس از شکست
یکی از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از شکست است.
همه ما سخنان انگیزشی درباره شکست شنیده ایم. توماس ادیسون بیش از هزار آزمایش ناموفق انجام داد تا اینکه سرانجام لامپ را اختراع کرد. دنزل واشنگتن پس از تست بازیگری برای دهها نمایشنامه و فیلم قبل از دریافت نقش، در دفعات زیادی، رد شد.
اینها نمونههای بزرگ و واضحی هستند. اما وقتی به زندگی خود نگاه می کنید، ترس از شکست ممکن است خود را به شکل های زیر نشان دهد:
- تعیین اهدافی که دستیابی به آنها بسیار آسان است
- اهدافی را تعیین کنید که خیلی بالا هستند تا در صورت عدم انجام آنها آسیب نبینید
- ایجاد توقعات کم برای خود
- اجتناب از سرگرمیهای جدید، ورزش یا تلاشهای شغلی (چسبیدن به آنچه بلدید و هستید)
- استعدادهای خلاق خود را پنهان کنید
- ایده های زیادی به ذهنتان خطور می کند و هرگز آنها را اجرا نمی کنید
- به راحتی از شکست ها دلسرد می شوید و خیلی زود تسلیم می شوید
- کمال گرایی
ترس از شکست شما را در منطقه امنتان نگه می دارد. همچنین شما را از انجام هر کاری که مغزتان فکر می کند خطرناک است، باز می دارد.
موفقیت را از دل شکست ها بیرون آورید. دلسردی و شکست دو تا از مطمئن ترین پله های موفقیت هستند.
چگونه بر ترس از شکست غلبه کنیم؟
هر روز کاری را انجام دهید که ممکن است در آن شکست بخورید. نگران نباش اینها می توانند چیزهای کوچکی باشند که حتی اصلاً با اهداف بزرگتر شما ارتباطی ندارند. مثلا یک نقاشی کاملاً انتزاعی و ناقص ایجاد کنید و آن را به دیوار آویزان کنید. یا برای مثال سعی کنید با سایر تازه کارها به یک تیم ورزشی بزرگسالان بپیوندید.
تلاش ناخوشایند برای چیزی چیزی، خجالت کشیدن و خندیدن به آن، گام های مهمی برای تیز کردن شمشیر شکست شما هستند. شما هر روز چیزی ناخوشایند را امتحان می کنید و به آن احساس شکست عادت می کنید.
بیشتر مردم از بد بودن در یک کار می ترسند، بنابراین هرگز برای انجام آن تلاش نمی کنند. این را به خاطر داشته باشید: شما بالاخره در یک کار بد خواهید بود، پس چرا از قبل تمرین نکنید که مصونیت شکست خود را تقویت کنید؟
شماره 2 ترس از طرد شدن
یکی از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از طرد شدن است.
ترس از طرد شدن یکی از رایج ترین ترس ها در جهان است. علم به ما می گوید که طرد شدن و درد فیزیکی مسیرهای مشابهی را در مغز ما نشان می دهند. یعنی شما وقتی از سمت کسی طرد می شوید همان دردی را می کشید که وقتی یک درد جسمی به شما وارد می شود.
جای تعجب نیست که طرد شدن یکی از قدیمی ترین ترس ها در میان گونه های ما است. در بخش اولیه مغز شما که سیستم لیمبیک نامیده می شود، هر شکلی از انکار یا طرد شدن زنگ خطر را به صدا در می آورد. مثلا خانوادهتان شما را رها کرده است تا از پس خود برآیید یا گروه دوستانتان یا پارتنرتان شما را از خود دور کرده اند.
چه با ناهنجاری های اجتماعی دست و پنجه نرم کنید، چه اینکه شخصی نخواهد دوست شما باشد، یا از داشتن یک فرصت حرفه ای ضروری محروم شده اید، فرقی نمی کند همه این ها نوعی طرد شدن هستند و افراد از آن ها می ترسند. به یاد داشته باشید که همه در مقطعی از زندگی خود طرد شده اند.
برای مثال، نسخه خطی هری پاتر اثر جی کی رولینگ توسط 12 انتشارات مختلف رد شد تا اینکه سرانجام ناشری برای کتاب پیدا کرد. شما می توانید با تقویت اعتماد به نفس و تنظیم ذهنیت خود بر این ترس از طرد شدن غلبه کنید.
چگونه بر ترس از طرد شدن غلبه کنیم؟
طرد شدن را به عنوان تغییر مسیر بشناسید. زندگی خود را مانند یک راهروی طولانی پر از در تصور کنید. شما بر یکی از این درها می کوبید و آن در باز نمی شود و یا به سمت شما کوبیده می شود. آن در را رها کنید و در دیگری را بزنید.
در حالی که بسیاری از ما پشت همان در بسته می ایستیم و در آن اندوه غوطه ور می شویم، بهترین راه برای حرکت به جلو این است که به سادگی به در دیگری بکوبیم.
شاید آن شخص یا فرصت به این دلیل نبوده است که چیزی بسیار بزرگتری پشت در دیگری در پیش روی ما است.
غلبه بر ترس از طرد شدن به این معنی است که خود را با بالاترین استانداردها نگه دارید تا بتوانید فرصت هایی را که برای شما مناسب نیست را رها کنید.
شماره 3 ترس از تغییر
یکی دیگر از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از تغییر است.
تغییر در واقع تنها چیز ثابت در زندگی است. یعنی ما همیشه تغییر وجود دارد. حتی همان روتینی که بارها و بارها تکرار می شود، روزانه با تغییرات جزئی روبرو می شود. از نظر روانشناسی، یک روال قابل پیش بینی نیازهای اولیه ما برای راحتی و آشنایی را برآورده می کند. قابل پیش بینی بودن باعث می شود احساس امنیت کنیم.
با این حال، بسیاری از افراد از تغییر می ترسند؛ زیرا احساس می کنند که از کنترل و از منطقه امن خود خارج شدهاند.
افراد ممکن است در برابر تغییر عادت های بد یا ایجاد روال های جدید مقاومت نشان دهند. این ترس به طور قابل توجهی زمانی بدتر می شود که تحولات عظیمی مانند یک جدایی بزرگ، نقل مکان به مکان جدید یا تلاش برای شروع یک تلاش تجاری جدید به وجود می آید.
همانطور که شما در برابر تغییر عقب نشینی می کنید، عدم تغییر نیز به شما فشار می آورد و سعی می کند شما را راکد نگه دارد. ترس از تغییر در نهایت مانع رشد و تکامل شما می شود.
“اگر کاری را انجام دهید که همیشه انجام می دادید، همان چیزی را خواهید گرفت که همیشه به دست آورده اید.”
همه ما باید با یک حقیقت اساسی روبرو شویم: زندگی شما می تواند یک شبه یا حتی در یک لحظه تغییر کند. یک تماس تلفنی یک مکالمه یک اتفاق مثبت یا منفی.
ایجاد یک نگرش سازگار برای محافظت از شما در برابر اضطراب و استرس ناشی از تغییر شرایط، ضروری است. به جای مقاومت در برابر تغییر، می توانید آن را به عنوان بخشی از تکامل خود در آغوش بگیرید.
چگونه بر ترس از تغییر غلبه کنیم؟
چند مورد از این روشهای ساده را امتحان کنید:
- برخی چیزها را تغییر دهید: یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید روزانه برای سازگاری با تغییرات انجام دهید، این است که به سادگی بخش های کوچکی از برنامه خود را تغییر دهید. اگر معمولاً با دست راست مسواک می زنید، از دست چپ خود استفاده کنید. اگر همیشه یک مسیر مشخص را برای رسیدن به محل کار انتخاب میکنید، مسیرهای دیگر را امتحان کنید. اگر متوجه شدید که کلمات خاصی را همیشه تکرار می کنید که دوست ندارید، آنها را با واژگان جدید جایگزین کنید. این کار می تواند به ایجاد کشش ذهنی و بهبود عملکرد مغز کمک کند، و به شما برای نزدیک شدن به این واقعیت که واقعیت همیشه در حال تغییر است، کمک کند.
- یک چیز جدید را امتحان کنید: قرار گرفتن در معرض محرک های جدید به حافظه بهتر، خلاقیت بیشتر، بهبود سلامت مغز و طول عمر و شادی کلی بیشتر میانجامد.
- یک کتاب جدید بخوانید: کتابی را در ژانر یا موضوعی انتخاب کنید که همیشه نادیده گرفتهاید. با ذهنیت باز وارد شوید و سعی کنید بفهمید که چرا نویسنده کتاب را نوشته یا چگونه می توانید از آن درس بگیرید.
- ذهنیت رشد را بپذیرید: برخلاف فردی که ذهنیت ثابتی دارد و فکر میکند هوش بهصورت پایهای است، فردی با ذهنیت رشد معتقد است که هوش همیشه در حال تکامل است. این طرز فکر به شما این امکان را می دهد که یادگیری چیزهای جدید را بپذیرید و حتی به دنبال تغییر باشید.
شماره 4 ترس از سخنرانی در جمع
یکی دیگر از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از سخنرانی در جمع می باشد.
نزدیک به 30 درصد از آمریکایی ها ترس از سخنرانی در جمع را یکی از بزرگترین ترس های خود می دانند. بلند شدن در مقابل جمعیت ممکن است دید کابوسآمیز برای برخی افراد داشته باشد.
این ترس می تواند به طور قابل توجهی مانع موفقیت شما در محل کار و زندگی اجتماعی شما شود.
فرقی نمیکند دانشآموزی با موفقیت، مدیر سطح C، یا صاحب کسبوکار کوچک باشید، صحبت کردن برای همه چیز ضروری است، از جلسات تا سخنرانیهای تجاری و سخنرانی شام در میهمانی خانوادگی.
پیدا کردن آرامش هنگام صحبت در مقابل گروهی از افراد می تواند به شما کمک کند محبوب تر باشید و رهبر بهتری شوید.
چگونه بر ترس از سخنرانی در جمع غلبه کنیم؟
در نهایت، ترس از صحبت کردن ریشه در ترس از انتقاد دارد. هیچکس نمیخواهد احساس کند که کلمات، داستانها یا دیدگاههایش توسط یک مخاطب نقد می شود. حال میخواهد مخاطب 2 نفر باشد یا 2 هزار نفر. با این حال، اغلب منتقد درونی شما از همه بی رحم تر است.
برای غلبه بر ترس از صحبت کردن در جمع، باید با آن روبرو شوید. خوشبختانه، میتوانید از کارهای کوچک شروع کنید. مثلا در آینه برای خودتان صحبت کنید. شروع به سخنرانی کنید از خودتان فیلم بگیرید و سپس آن را تصحیح کنید و هر بار مهارت خود را بهبود ببخشید. زیاد مطالعه کنید. پادکست گوش بدهید و اطلاعات خود را بالا ببرید تا اعتماد به نفستان افزایش یابد.
شماره 5 ترس از نقص (یا به اندازه کافی خوب نبودن)
یکی از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از نقص یا به اندازه کافی خوب نبودن است.
کمال گرایی فقط یک نقاب زیبا برای ترس است. ممکن است به نظر برسد که کمال گراها به دنبال بی عیب و نقص بودن هستند زیرا استانداردهای بالایی برای کار خود دارند. اما وقتی به پشت پرده نگاه می کنید، افرادی که ادعا می کنند کمال گرایی به عنوان یک نقطه قوت است، اغلب با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند:
- به تعویق انداختن کار: مشکل اصلی کمال گرایی این است که ما را به تاخیر می اندازد. شما هر چقدر هم که روی یک محصول کار کنید، باز هم جای کار کردن خواهد داشت.
- مدیریت ضعیف زمان: اگر نوشتن، ویرایش و بازخوانی یک ایمیل ساده یک ساعت طول برای شما طول می کشد، ممکن است مشکل کمال گرایی داشته باشد. از آنجا که شما شدیداً می خواهید همه چیز بی عیب و نقص باشد، زمان زیادی را برای چیزهایی تلف می کنید که ممکن است در دراز مدت اهمیتی نداشته باشند.
- استانداردهای بیدلیل بالا: کمالگرایان تمایل دارند خود را به استانداردهای غیرممکن بالا نگه دارند و خود را برای شکستهای جزئی مورد سرزنش قرار دهند. این موضوع می تواند به سرعت به عزت نفس شما آسیب برساند و مانع از جشن گرفتن پیروزیهایتان شود.
چگونه بر ترس از نقص غلبه کنیم؟
افراط اندیشی را متوقف کنید و اقدامات ناقص انجام دهید: همیشه می توانید به عقب برگردید و اشتباهات ویرایش کنید. برای مثال اگر میخواهید یک کانال YouTube راهاندازی کنید، هدف خود پخش 1 یا 2 ویدیوی ناقص در هفته تعیین کنید. به اولین ویدیوهایی که توسط کاربران برجسته یوتیوب منتشر شده است نگاه کنید و ببینید که آنها کجا بوده اند و اکنون تا کجا پیش رفته اند. بنابراین سعی کنید در هر مرحله به دنبال کمال گرایی نباشید.
تعیین ضرب الاجل های دقیق: یکی از کلیدهای غلبه بر کمال گرایی، شروع هر پروژه با یک ضرب الاجل دقیق برای اتمام است. این به شما کمک می کند به جای گیر کردن در جزئیات، روی بزرگترین و مهم ترین کارها تمرکز کنید.
ایده ها را روی برگه ها بنویسید، سپس کارت ها را به هم بزنید، یکی را بردارید و بدون تردید اقدام کنید و آن ایده را انجام دهید.
از افرادی که تحسینشان می کنید در مورد اشتباهاتشان بپرسید: با کسی که تحسینش می کنید تماس بگیرید و از او در مورد بزرگترین درس هایش از شکست در کسب و کار، سرگرمی یا شغلش بپرسید.
شماره 6 ترس از آسیب پذیری
یکی از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از آسیب پذیر بودن می باشد.
این ترس می تواند شما را از فرصت های شخصی و حرفه ای بزرگ باز دارد. آسیب پذیری انگیزه کارکنان و ارتباط با مدیران را بهبود می بخشد
آسیب پذیری اعتماد به رهبران را بهبود می بخشد (مخصوصاً زمانی که رهبران آنقدر آسیب پذیر هستند که کاستی ها یا اشتباهات خود را بپذیرند)
خودافشایی میتواند باعث شود دیگران بیشتر با شما صحبت کنند.
آسیب پذیری روابط بین فردی را تقویت می کند.
با این حال، باز بودن در مورد احساسات یا عمیقترین ترسهایتان بسیار سخت است. اگر در گذشته مورد خیانت، شرم یا شرمساری عمومی قرار گرفته اید، احتمالاً دیوارهایی برای محافظت از خود ایجاد کرده اید و ترس از آسیب دارید.
چگونه بر ترس از آسیب پذیری غلبه کنیم؟
آسیبپذیری شجاعت است، اما فرهنگ ها معمولا هنوز این ایده را که آسیبپذیری یک نقطه ضعف است، را قبول دارند. غلبه بر این طرز فکر مستلزم تغییر طرز فکر و تمرین اشکال کوچک خودافشایی با افرادی است که از قبل به آنها اعتماد دارید.
شماره 7 ترس از زمان
یکی از مهم ترین ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از زمان و گذر زمان است.
اضطراب زمانی یا این احساس که هیچ وقت زمان کافی وجود ندارد، ترس از زمان است. شاید احساس می کنید در زندگی عجله دارید یا اینکه نمی توانید به اندازه کافی در یک روز کارهایتان را انجام دهید.
اما این را در نظر داشته باشید که همه افراد به اندازه یکسان ساعت در روز دارند، صرف نظر از کلاس، نژاد، شغل یا مکانشان. زمان تنها چیزی است که از هر مقدار پول یا یک جواهر گرانبها با ارزش تر است. زیرا وقتی از بین رفت، هرگز نمی توانید آن را پس بگیرید. قابل درک است که نداشتن زمان دلهره آور باشد.
با این حال، ترس از نداشتن زمان کافی می تواند باعث اضطراب و استرس بی مورد شود. افرادی که به پایان عمر خود نزدیک می شوند از کار بیش از حد پشیمان می شوند. عجله در زندگی راهی برای زندگی نیست. باید بایستی و گلها را بو کنی! به علاوه، باید مطمئن باشید که از زمان خود به بهترین شکل ممکن استفاده می کنی.
چگونه بر ترس از زمان غلبه کنیم؟
در حالی که احساس فوریت می تواند برای افراد فوق العاده جاه طلب عالی باشد، اما از سوی دیگر می تواند شما را از لذت بردن از زندگی در لحظه حال منحرف کند. بله، زمان با هر تیک ساعت در حال گذر است. اما می توانید با دانستن اینکه زندگی طولانی است و لازم نیست همه چیز را درست در همین لحظه انجام دهید، آرامش داشته باشید. در عوض:
تمرکز حواس داشته باشید و برای آن تمرین کنید: ذهن آگاهی به این معناست که در حین انجام وظایف روزانه بیشتر در لحظه حضور داشته باشید و خود آگاه باشید. این می تواند به شما کمک کند که متوجه شوید به همان اندازه که نیاز دارید زمان دارید. تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن ذهن آگاهی می تواند به طور قابل توجهی اضطراب را کاهش دهد و بهره وری را بهبود بخشد.
زمان وقت گذرانی در تلفن همراه و شبکه اجتماعی را زیر نظر داشته باشید: چک کردن رسانههای اجتماعی هر 15 دقیقه، میتواند به سرعت مهمترین ساعات روز شما را از بین ببرد. شروع به نظارت بر زمان شبکه های اجتماعی کنید یا سم زدایی دیجیتالی را امتحان کنید تا بتوانید روی بهره وری در زندگی خود تمرکز کنید (به جای تماشای زندگی دیگران). این به تنهایی به شما کمک می کند احساس کنید که به طور جادویی زمان بیشتری را خلق کرده اید.
بهبود مدیریت زمان: عادات اتلاف وقت اندک می تواند به سرعت ساعات بیداری شما را ببلعد. آیا خودتان را در حال چندوظیفه بودن و صرف دو برابر زمان لازم برای تکمیل یک پروژه می بینید؟ روز خود را برای بیشترین بهره وری ممکن برنامه ریزی کنید.
شماره 8 ترس از تنهایی
یکی دیگر از ترس های بزرگ در زندگی ، ترس از تنهایی است که در بسیاری از افراد دیده می شود.
انسان ها حیواناتی اجتماعی غیرقابل انکار هستند که نیاز به همراهی دارند. ترس از تنهایی عملاً به فیزیولوژی ما پیوند خورده است. اما در گذشته، انسان های باستانی که از قبیله خود جدا شده بودند، بعید بود که زنده بمانند. اما گذراندن وقت به تنهایی در عصر مدرن از نظر علمی ثابت شده است که سلامت و رفاه شما را بهبود می بخشد. مطالعات نشان می دهد که گذراندن زمان در تنهایی، موارد زیر را در پی دارد:
- اعتماد به نفس بالاتر
- خلاقیت بیشتر
- هوش هیجانی بالاتر
- ثبات عاطفی بیشتر در موقعیت های چالش برانگیز
این احتمالاً به این دلیل است که زمان تنهایی اجازه می دهد تا عمیقاً در مورد خود و زندگی خود فکر کنید. شما می توانید به طور استعاری آینه ذهن خود را پاک کنید تا خود را آنطور که هستید ببینید.
چگونه بر ترس از تنهایی غلبه کنیم؟
بهترین راه برای شروع ارزش گذاری برای زمان تنهایی این است که چیزی را پیدا کنید که واقعاً از آن لذت می برید. و برای انجام آن به تنهایی اقدام کنید. لباس مورد علاقه خود را بپوشید، به یک رستوران خوشمزه یا مکانی بروید که در آن بتوانید سرگرمی مورد علاقه خود را انجام دهید و از این که خودتان هستید لذت ببرید. جملات تاکیدی مثبت را تمرین کنید و چند چیز را که در مورد خودتان دوست دارید جشن بگیرید.
هشدار: با این حال، اگر به طور مزمن احساس تنهایی می کنید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که یک سرگرمی اجتماعی را انتخاب کنید یا فهرستی از روابط خود تهیه کنید تا راه هایی برای احساس تنهایی کمتر ایجاد کنید.
دیدگاهتان را بنویسید