7 نشانه حماقت

7 نشانه حماقت

ما در طی روز با افراد مختلفی برخورد می‌کنیم که هر کدام ویژگی‌های مختص به خود را دارند. اما برخورد با فرد احمق واقعا سخت است. حماقت آن‌ها به بدترین شکل ممکن است روی شما تاثیر بگذارد و می‌تواند آرامش ذهنی‌تان را از بین ببرد. برای محافظت از خود در برابر این نوع افراد، باید بدانید که آن‌ها چه ویژگی‌های دارند. ما در این مطلب 7 نشانه حماقت را معرفی می‌کنیم.

7 نشانه حماقت

اگر فردی احمق باشد، هر چقدر هم تلاش کند نمی‌تواند آن را پنهان کند. در ادامه 7 نشانه حماقت که باید مراقب آن‌ها باشید را آورده‌ایم.

مغرور بودن و خودکم‌بینی

دو نوع آدم احمق وجود دارد:

  • آن‌هایی که به دلیل بهره هوشی پایین با ناامنی‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • دسته دوم آن‌هایی هستند که تصور بزرگ‌بینی دارند.

گروه اول اغلب مشکلات مربوط به عزت نفس دارند که باعث می‌شود احساس خودکم‌بینی داشته باشند. آن‌ها از ضریب هوشی پایین خود آگاه هستند و تصور می‌کنند که بزرگترین احمق‌هایی جهان هستند و این موضوع تقریبا بر تمام زمینه‌های زندگی آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

از طرف دیگر، افراد خودخواه یک تصور اشتباه و فوق‌العاده غیرواقعی از خود دارند که باعث می‌شود بیش از حد به خود افتخار کنند. آن‌ها نمی‌دانند که این افتخار به خود در نظر دیگر افراد اینطور به نظر می‌رسد که به حماقت خود افتخار می‌کنند.

افراد باهوش در جایی میانه این دو قرار دارند. سطح خودآگاهی آن‌ها بسیار بالاست و ارزش خود را می‌دانند و هرگز اجازه نمی‌دهند کسی به خصوص خودشان باعث تضعیف شخیصتشان شود. با این حال، آن‌ها به خود افتخار می‌کنند، اما همیشه نظری واقع‌بینانه در مورد توانایی‌های خود دارند. به عبارت دیگر، آن‌ها به طور غیرواقعی نظر بالایی نسبت به خود ندارند.

نشانه حماقت

انتقاد بیش از حد

یک کاری که افراد باهوش هرگز انجام نمی‌دهند این است که دیگران را قضاوت کنند. آن‌ها ممکن است با اعمال افراد دیگر موافق باشند یا نباشند، اما همیشه نظرات خود را برای خود نگه می‌دارند. برخلاف آن‌ها، افراد احمق همیشه از اطرافیان خود انتقاد می‎کنند و وانمود می‌کنند که از دیگران باهوش‌تر هستند.

واژگان ضعیف

این یکی از ظریف‌ترین نشانه‌های حماقت است. ممکن است برخی از افراد هنگام صحبت با افراد خاصی از واژگان ساده استفاده کنند، اما اگر واقعاً دایره واژگان ناکافی داشته باشند و در درک صحبت‌های نیز دیگران مشکل داشته باشند، نشانه روشنی از سطح پایین هوش است.

البته از سوی دیگر، ممکن است نشانه‌ای از تحصیلات ضعیف نیز باشد. در این صورت نمی‌توانیم به آن برچسب حماقت بزنیم، اما قطعاً بر سطح هوش و توانایی‌های ذهنی فرد تأثیر می‌گذارد.

مشکل در مهارت شنیداری

افراد با سطح هوش پایین همچنین قادر به گوش دادن عمیق به صحبت­های دیگران نیستند. اینطور نیست که آن­ها تمایل به گوش دادن نداشته باشند. فقط ذهنشان خیلی سریع پربار می­شود و افکارشان به جای دیگری پرت می­شود. آن­ها به سرعت حواسشان پرت می­گردد و به چیزی دیگر فکر می­کنند. در واقع، فقدان مهارت­های شنیداری یکی از دلایل اصلی عدم توانایی برقراری ارتباط با دیگران در این افراد است. این افراد برای برقراری ارتباط با دیگران باید بسیار تلاش کنند.

زبان بدن مبهم

افراد احمق هم مهارت‌های ارتباط کلامی و هم غیرکلامی را ندارند. یکی از مهم‌ترین نشانه حماقت، نداشتن زبان بدن مشخص است. سیگنال‌های غیر کلامی آن‌ها گیج کننده است. آن‌ها قادر به برقراری تماس چشمی با شخص دیگری نیستند، حرکات سریعی دارند و حرکات دست آ‌ن‌‎ها تقریباً در همه جا دیده می‌شود، در حالی که سعی می‌کنند چیزی را توضیح دهند…

همه این‌ها به این دلیل است که در اعماق وجودشان از عیب‌ها و ناتوانی‌های خود آگاه هستند. و همه این‌ها در سیگنال‌های غیرکلامی فوق‌العاده گیج کننده و زبان بدن مبهم‌شان منعکس می‌شود.

بازدارندگی

این نوع از افراد توانایی اینکه قبل از صحبت کردن فکر کنند را ندارند. به همین دلیل است که ممکن است احمق‌تر از آنچه هستند به نظر برسند. آن‌ها همیشه اولین چیزی را که به ذهنشان خطور می‌کند می‌گویند بدون اینکه اصلاً به آن فکر کنند. آن‌ها حتی بدون اینکه از این موضوع آگاه باشند به عزیزان خود و سایر اطرافیان آسیب می‌زنند. احتمالاً این یکی از چیزهایی است که باعث ناامیدی بیشتر مردم از افراد احمق می‌شود.

به راحتی تحت تاثیر دیگران قرار گرفتن

واقعیت این است که افراد با ضریب هوشی پایین هیچ شخصیتی ندارند. به همین دلیل است که آن‌ها بسیار تأثیرپذیر هستند. همچنین این موضوع باعث می‌شود آ‌ن‌ها به طعمه‌ای ضعیف و آسان برای دیگران تبدیل شوند برای اینکه بر روی افکارشان تاثیر بگذارند و آ‌ن‌ها را دستکاری کنند. آن‌ها توانایی تشخیص این دستکاری‌ها را ندارند و متأسفانه تقریباً هر بار گرفتار آن‌ها می‌شوند.

چگونه با افراد احمق برخورد کنیم؟

نشانه حماقت

راحت‌ترین راه برای مقابله با افراد احمق این است که تا حد امکان از آن‌ها دوری کنیم یا حداقل از آن‌ها فاصله بگیریم.

اما متاسفانه ما در دنیایی امروز با رسانه‌های اجتماعی احاطه شده‌ایم که پر از چیزهای احمقانه است که هر روز آن‌ها به اشتراک می‌گذارند و ما دیگر این قدرت را نداریم که این افراد را از زندگی خود حذف کنیم. اما یک سری راهکار برای این موضوع وجود دارد که به شرح زیر است:

  • وارد بحث غیرضروری با این افراد نشوید. دانستن اینکه چه زمانی از یک دعوا عقب نشینی کنید، یکی از بزرگترین نشانه‌های هوش است. به خصوص زمانی که آن دعوا غیرمنطقی و کاملا غیرضروری باشد.
  • بدانید چه زمانی باید عقب بکشید. همه ما افراد متفاوتی هستیم با دیدگاه‌ها و نظرات متفاوت در مورد چیزهای مختلف که در زندگی وجود دارد. برخی از این دیدگاه‌ها فراتر از اشتباه هستند، اما وظیفه شما رفع آن‌ها نیست. اشکالی ندارد که آن را با کسی در میان بگذارید و شاید سعی کنید دلیل اشتباه بودن دیدگاه‌ها یا نظرات او را توضیح دهید، اما همچنین باید بدانید چه زمانی دیگر بحث را ادامه ندهید.
  • هوشمندانه رفتار نکنید.
  • از واژگان پیچیده استفاده نکنید.
  • سعی کنید صبور باشید و درک کنید.
  • چیزی نگویید که به احساسات آن‌ها اسیب برساند.
  • زبان بدن آ‌ن‌ها را به عنوان تشویق منعکس کنید.
  • اگر مدام آرامش شما را تهدید می‌کنند، فقط آن‌ها را نادیده بگیرید.

نتیجهگیری

هوش چیزی نیست که غیرقابل تغییر باشد. اینکه IQ ما در چه سطحی باشد به ما بستگی دارد. بنابراین اگر هر یک از 7 نشانه حماقت را دارید، نباید احساس غم و ناراحتی کنید. بلکه باید تشویق شوید روی خودتان کار کنید و بخش‌های نه چندان بزرگ شخصیت خود را بهبود بخشید. همچنین، اگر با افراد احمقی احاطه شده‌اید که نمی‌خواهند آن را بپذیرند و تغییر دهند، امیدوارم این نکات به شما کمک کند تا با آن‌ها کنار بیایید. فقط به یاد داشته باشید، هرگز اجازه ندهید رفتار کسی بر شادی شما تأثیر بگذارد یا به آرامش درونی شما آسیب برساند.

مطالب مرتبط:‌ “تاکتیک‌های برای تغییر سبک زندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *