مقدمه
رفتار خوب با دیگران یک راه مهم برای گسترش مهربانی و مثبت اندیشی است. نه تنها خوب بودن به نفع دیگران است. بلکه تحقیقات نشان میدهد که این نوع رفتارهای اجتماعی میتواند بهزیستی ذهنی شما را نیز افزایش دهد. بنابراین، اگر میخواهید به فرد خوب تبدیل شوید. مواردی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا در تعاملات روزمره خود با دیگران شفقت، همدلی و مهربانی داشته باشید. ما در این مقاله مجله زرد به شما میگوییم که چگونه به یک فرد خوب تبدیل شوید.
تعریف خوب بودن
خوب بودن به چه معناست؟ چگونه می توانید بفهمید که فرد خوبی هستید؟ برخی از ویژگیهایی که اغلب در تعاریف زیبایی بیان می شوند عبارتند از:
- نوع دوستی
- یکدلی
- انصاف
- سخاوت
- کمک کردن
- صداقت
- مهربانی
- ادب
- مسئولیتپذیری
- متفکر بودن
تعریف دقیق “خوب بودن” میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. حوزه روانشناسی شخصیت نشان میدهد که چند ویژگی متفاوت شخصیتی در ارتباط با این ویژگی وجود دارد.
روانشناسان اغلب شخصیت را بر اساس پنج بعد گسترده توصیف میکنند. یکی از این ابعاد به عنوان سازگاری شناخته میشود. این شامل چندین ویژگی است که به نحوه رفتار شما با دیگران مربوط میشود. به عنوان مثال، بسیاری از ویژگیهای مرتبط با زیبایی، از جمله مهربانی و همدلی، جنبه هایی از سازگاری هستند.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که سازگاری می تواند به دو بخش اصلی شفقت و ادب تقسیم شود. هر دوی این ویژگیها در آنچه ما اغلب به عنوان “خوب بودن” میشناسیم، نقش دارند.
شفقت ویژگیای است که شامل درک و همدردی حالات عاطفی دیگران و تلاش برای کمک کردن به آنها میشود. ادب شامل رفتارهایی میشود که برای دیگران محترمانه است.
نشانههای یک فرد خوب بودن
شما با دیگران مهربان هستید.
به نظر میرسد مردم از همراهی با شما لذت می برند.
نسبت به دیگران احساس دلسوزی و همدلی میکنید.
شما از دیگران حمایت میکنید
شما با خودتان مهربان هستید
شما مسئولیت اشتباهات خود را بر عهده میگیرید.
صادق هستید اما محترمانه نظرات خود را میگوید
شما به آنچه دیگران میگویند گوش میدهید.
مزایای فرد خوب بودن
رفتارهای اجتماعی اصطلاحی است که روانشناسان برای اشاره به اقدامات مربوط به رفاه، ایمنی و احساسات دیگران به کار میبرند. به عبارت دیگر، بسیاری از رفتارهای “خوب” مانند همدردی، همکاری و تسلی خاطر همه اقدامات اجتماعی هستند که رفاه سایر افراد را ارتقا میبخشد.
چنین رفتارهایی آشکارا به نفع کسانی است که به آنها کمک میکنیم و ارتباط اجتماعی ما را نیز را تقویت میکنند. با این حال، تحقیقات همچنین نشان میدهد که رفتار خوب با دیگران میتواند برای سلامت روان شما نیز مفید باشد.
افزایش جذابیت به عنوان شریک احتمالی
یک فرد خوب بودن میتواند شما را به یک شریک جذابتر تبدیل کند. در مطالعهای که در سال 2019 در مجله شخصیت منتشر شد، شرکت کنندگان مهربانی را مهمترین ویژگی برای ارزیابی یک شریک زندگی خود دانستند. این بدان معناست که برای مردم مهربانی از چشم اندازهای مالی، جذابیت بدنی و حس شوخ طبعی اهمیت بیشتری دارد.
روحیه بهتر
خوب بودن حس خوبی دارد. تحقیقات نشان میدهد که انجام اقدامات مفید میتواند به بهبود روحیه شما کمک کند. در یک مطالعه، محققان دریافتند که انجام هر روز کارهای خوب به مدت هفت روز احساس شادی و رفاه را افزایش میدهد.
این مطالعه همچنین نشان داد که هرچه افراد رفتارهای مهربانانهتری داشته باشند. احساس شادی بیشتری میکنند. نکته جالب این است که مهم نیست که این رفتارهای محبت آمیز نسبت به دوستان، غریبه ها یا حتی خودتان باشد. در هر صورت همگی آنها به همان اندازه تأثیر مثبت دارند.
کاهش استرس
فرد خوب بودن در تسکین استرس نیز نقش دارد. مطالعات نشان میدهد که خوب بودن همچنین میتواند به افراد در مقابله موثرتر با تأثیرات استرس کمک کند. به عنوان مثال، در یک مطالعه، محققان دریافتند افرادی که رفتارهای مهربانانه انجام دادهاند، استرس و منفیبافی کمتری داشتند.
افزایش مهربانی
تحقیقات همچنین نشان داده است که مهربانی می تواند مسری باشد. یک مطالعه نشان داد که رفتار مشارکتی دارای اثر آبشاری است و تا سه درجه از منبع جدا میشود. این بدان معناست که رفتار خوب با دیگران احتمالاً باعث میشود که آنها نیز با دیگران رفتار خوبی داشته باشند و موجی از رفتارهای مهربانانه و مشارکتی را در شبکههای اجتماعی ایجاد کنند.
نکات مهم
در حالی که به وضوح چندین مزیت مهم برای فرد خوب بودن وجود دارد. اما گاهی اوقات خوب بودن معایبی نیز دارد. این امر به ویژه در حالتی که خوش بینی مانع ارتباطات واقعی میشود، بیشتر نمایان میگردد.
برخی از پیامدهای منفی احتمالی سرکوب احساسات واقعی شما عبارتند از:
طغیان های احساسی: اگر دائماً افکار و احساسات واقعی خود را سرکوب میکنید فقط به خاطر اینکه از خود یک شخصیت خوب ارائه دهید. احتمالا این احساسات به مرور زمان خود را نشان میدهد. این فشار ممکن است تا زمانی ادامه یابد که استرس باعث واکنش بیش از حد شود. ممکن است به صورت ناگهانی بسیار خشمگین شوید.
احساس کینه: پنهان کردن احساسات واقعی خود یا انکار آنچه واقعاً میخواهید فقط به این دلیل که احساسات یا خواستههای شما “خوب” تلقی نمیشوند. در نهایت میتواند منجر به احساس کینه یا تلخی شود. این میتواند اثر معکوس ایجاد کند و بر روابط شما با دیگران تأثیر منفی بگذارد.
روابط سطحی: اگر به منظور اجتناب از درگیری و خوش برخورد بودن، مواردی را که واقعاً در یک رابطه میخواهید بیان نمی کنید. ممکن است به این معنی باشد که خود واقعی خود را برای دیگران فاش نمیکنید. این اغلب منجر به روابطی می شود که فاقد عمق و صمیمیت عاطفی هستند. ممکن است مشاجرات و درگیریهای کمی وجود داشته باشد، اما ارتباط و نزدیکی نیز وجود ندارد.
در حالی که فرد خوب بودن ظاهری میتواند یک اثر منفی داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که شما نباید سعی کنید فردی خوب باشید. نکته اصلی این است که بر روی زیبایی تمرکز کنید که با توجه و آگاهی هدایت میشود. و نه با روکش مصنوعی ادب که احساسات واقعی شما را پنهان می کند.
چگونگی تبدیل به یک فرد خوب
مواردی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا زندگی خود را با زیبایی، مهربانی و همدلی بیشتر سپری کنید. برخی از کارهای که میتوانید برای کمک به ایجاد تعاملات بهتر روزمره خود با دیگران انجام دهید به شرح زیر است:
قدردانی را تمرین کنید
هر روز چند دقیقه به چیزهای فکر کنید که برای داشتن آنها سپاسگزار خدا هستید. شاید داشتن یک دفتر خاطرات قدردانی مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد که شکرگزاری میتواند فواید زیادی از جمله کاهش استرس و افزایش شادی برای سلامتی داشته باشد.
بخشش را تمرین کنید
کنار گذاشتن کینههای گذشته و بخشش دیگران میتواند به شما کمک کند با نگرش مثبتتری به پیش بروید. وقتی احساس خوبی نسبت به دیگران دارید، راحتتر می توانید خوش برخورد باشید. بخشیدن خود نیز مهم است. بنابراین روی رهایی از تجربیات منفی گذشته که شما را از پرورش ذهنیت مثبتتر باز میدارد، کار کنید.
روشهای کوچک برای مهربانی
سعی کنید راههای کوچکی برای کمک به تعاملات روزانه خود با افراد دیگر بیابید. از لبخند زدن به دیگران در مغازه خواربار فروشی گرفته تا کمک به همکار در انجام پروژه، راههای ساده برای کمک کردن به دیگران است. مفید بودن میتواند راهی عالی برای تمرین مهربانی در طول روز باشد.
مودب باشید
ادب فقط یکی از جنبههای خوب بودن است. اما یک راه مهم برای ایجاد لحن مثبت در تعاملات اجتماعی است. به یاد داشته باشید که رفتار بد دیگران دلیلی بر بیادب شدن شما نیست. اگر دیگران به صورت زشت یا بیادبانه رفتار میکنند. پاسخ مودبانه میتواند راهی برای تغییر جهت تعامل باشد.
به دیگران فکر کنید
همدلی و احترام نیز از اجزای مهم فرد خوب بودن هستند. در طول روز سعی کنید مسائل را از دیدگاه افراد دیگر در زندگی خود ببینید و در مورد کارهایی که میتوانید برای احترام به نیازهای آنها انجام دهید فکر کنید. این ممکن است به معنای کمک به یک عضو خانواده در کارهای خانه یا کمک به مرتب نگه داشتن فضاهای کاری مشترک باشد.
مهربان باشید
علاوه بر این که به طور کلی خوب رفتار میکنید. میتوانید با انجام کارهای مهربانانه بیشتر، شانس خود را برای تبدیل این مهربانی به بخشی از زندگی روزمره خود افزایش دهید.
تحقیقات نشان میدهد که مهربانی میتواند بر مغز شما تأثیر مثبت بگذارد. مهربانی میتواند تبدیل به یک عادت تقویت کننده شود. اعمال محبت آمیز باعث ترشح اکسی توسین و اندورفین میشود و به نظر میرسد ایجاد ارتباطات عصبی جدید را تقویت میکند.
سخن آخر
تحقیقات نشان میدهد که خوب بودن مزایای زیادی از بهبود ارتباط اجتماعی گرفته تا کاهش استرس و اضطراب دارد. بنابراین اگر قصد تبدیل شدن به فرد خوب را دارید. یکی سری کارهای کوچکی وجود دارد که به شما در این امر کمک میکند. لبخند زدن به دیگران در خیابان،کمک کردن به پیرزن همسایه برای بردن وسایل به خانه، کمک به یک خیریه مردمی و کارهای این چنینی باعث ایجاد احساس خوب میشوند.
.
دیدگاهتان را بنویسید